Apple iPhone 16: Hur den omdesignade kameran kan se ut

0
13
nextpit Apple iPhone 15 kamerasida
© nextpit

Även om Apple inte förväntas lansera de nya iPhone 16 och iPhone 16 Pro i september, fortsätter läckor om dessa enheter att ta fart. Det senaste är ett påstått schema för den vanliga iPhone-modellen som visar en omdesignad kamera. En uppsättning renderingar skildrade också hur schemat kunde se ut i verkligheten.

Vad är annorlunda i Apple iPhone 16-designen

Den välkända läckaren MajinBu delade schemat för iPhone 16 på X. Den bakre panelen har den vertikalt inriktade dubbla kameran som spekulerades sedan förra året. Medan linsarrangemanget speglar iPhone 12:s, är den rektangulära kameraön märkbart förändrad för att ha en elliptisk form som sveper runt dessa kameror, vilket gör att den liknar mer Xperia 5 V som vår kollega recenserade.

Apple iPhone 16 (Plus) scheman

Apples iPhone 16 (Plus)-schema visar den omdesignade dubbla bakre kameran och nya Capture- och Action-knappar. / © X/u/Majin Bu Official

Samtidigt visar frontpanelen en välbekant Dynamic Island med märkbara ramar. Den ryktade åtgärdsknappen och den nya “Capture”-knappen finns också, med den programmerbara knappen placerad till vänster och den nya kameraorienterade knappen till höger under strömbrytaren.

Ovannämnda kameraknapp kan vara praktisk när du tar bilder och filmer med dessa iPhones. Detta stöder också rapporten från Apple som kraftigt betonar kamerorna i årets iPhone-sortiment.

Baserat på befintliga rykten, sägs den påstådda omdesignade kameran möjliggöra rumslig videoinspelning på iPhone 16 och iPhone 16 Plus, en funktion som var exklusiv för iPhone 15 Pro (recension) duon i år.

Apple iPhone 16 (Plus) rendering

Återgivningen av Apple iPhone 16 (Plus) är baserad på det påstådda schemat. / © X/u/Upinthezone / Redigera med nextpit

Samma källa samarbetade också med användaren UpInTheZone för att konceptualisera dessa skisser, vilket gav oss en påtaglig bild av handenheten. För vad den är värd kommer iPhone 16 att kunna skiljas från iPhone 15 (recension) främst baserat på dess uppdaterade kameraposition, även om de flesta av dimensionerna bör behållas enligt ett tidigare rykte om iPhone 16-storlekarna.

Utöver dessa tippas iPhone 16 att ha en ny A18-chipset, mer RAM på 8 GB och Wi-Fi 6E-stöd. Kamerorna på duon kommer sannolikt att behålla 48 MP huvudshooter och en 12 MP ultrabred. Slutligen kan den mindre iPhone 16 och Plus-versionen behålla samma 6,1-tums respektive 6,7-tums skärmstorlekar.

Vad tycker du om den förmodade omgjorda baksidan av iPhone 16? Föredrar du detta framför iPhone 15 eller iPhone 14? Berätta för oss din åsikt i kommentarerna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here