Apple lanserar en hopfällbar enhet 2026 eller 2027: Rapport

0
15

Apple kan komma att släppa sin första hopfällbara enhet någonsin 2026 eller 2027, enligt en färsk nyhetsrapport publicerad av en koreansk webbplats.

Apple lanserar en hopfällbar enhet 2026 eller 2027: Rapport

Apple lanserar en hopfällbar enhet

Det Cupertino-baserade teknikföretaget arbetar enligt uppgift på en hopfällbar enhet med en skärmstorlek på cirka 7-8″, vilket tros vara en direkt konkurrens till 7,6-tums Samsung Galaxy Z Fold 5, rapporterar det koreanska uttaget The Elec (via MacRumors). Huruvida detta blir en hopfällbar iPhone eller en hopfällbar iPad är dock osäkert.

Enligt The Elec, om nyheten om den första hopfällbara enheten som ersätter 8,3-tums OLED iPad Mini är sann, kan den kommande enheten vara en hopfällbar surfplatta, inte en iPhone. Det pratas också om att Apple ska utveckla en nästa generations iPad mini utrustad med en OLED-skärm. Därför är den hopfällbara enhetens exakta specifikationer och funktioner fortfarande oklara och under utveckling.

Företaget för också samtal med de koreanska bildskärmstillverkarna LG Display och Samsung Display, som enligt uppgift har skickat skärmprover på 7-tum och 8-tum till Apple sedan föregående år.

Av de två panelföretagen antas Samsung Display vara mer aktiva i att utveckla Apple vikbara paneler än LG Display. Om Apple bestämmer sig för att gå vidare med en release från 2026, kommer Samsung Display sannolikt att vara det första valet för vikbara panelbeställningar på grund av dess erfarenhet av Galaxy Z Fold och Flip-telefoner.

Medan rykten fortsätter att sväva om Apples potentiella inträde på marknaden för hopfällbara enheter, kommer bara tiden att utvisa hur och när de bestämmer sig för att markera sitt inträde på marknaden för hopfällbara enheter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here