Apple utvecklar hopfällbara iPhones med clamshell: Rapport

0
11

Apple utvecklar enligt uppgift prototyper av en iPhone i en clamshell-design, vilket kan medföra de mest betydande förändringarna i hårdvarudesignen i produktens historia.

Apple utvecklar hopfällbara iPhones med clamshell: Rapport

Apple utvecklar hopfällbara iPhones med clamshell: Rapport

Enligt en ny rapport från Informationen, som citerade en person som är bekant med saken, sa att Cupertino-jätten förmodligen bygger “minst två” prototyper av iPhones som viks horisontellt, som liknar en clamshell-design. Dessa enheter liknar Samsungs Galaxy Z Flip, som gör att skärmar kan vikas horisontellt.

Vidare konstaterade rapporten att de hopfällbara iPhones enligt uppgift inte finns på företagets massproduktionsplaner för 2024 eller 2025, eftersom de fortfarande är i de tidiga utvecklingsfaserna.

Även om företaget är angelägen om att bygga en hopfällbar iPhone med skärmar på utsidan av enheten, Informationen säger ingenjörer “kämpade” med smarttelefonens design, med tanke på att den lätt kan gå sönder.

Dessutom ska ingenjörerna också vilja utveckla en hopfällbar enhet som är “lika tunn som de nuvarande iPhone-modellerna”, men batteristorlekarna och displaykomponenterna gör det svårt för ingenjörerna att uppnå detta mål.

Nyligen kontaktade Apple minst en tillverkare i Asien för komponenter relaterade till en hopfällbar iPhone i två olika storlekar. Rapporten tillade dock att den slutliga produkten kan komma att avbrytas om projektet inte uppfyller Apples designstandarder.

Källor berättade Informationen att Apple har övervägt att utveckla hopfällbara iPhones och iPads i över ett decennium. Under 2018 föreslog företagets VD, Tim Cook, till och med idén om hopfällbara enheter med sina ingenjörer. Men den höga detaljhandelskostnaden och behovet av övertygande funktioner i den hopfällbara enheten avskräckte företaget från att gå all-in för hopfällbara enheter.

År 2020 pausade Apples ingenjörer arbetet med en hopfällbar iPhone och riktade om sitt fokus mot att utveckla en hopfällbar iPad ungefär lika stor som en iPad mini med en åttatumsskärm. På grund av sin större formfaktor anses iPad vara mer genomförbar och står inför mindre hårda hållbarhetsförhållanden än iPhone.

Apples ingenjörer som arbetar med iPad-projektet siktar för närvarande på att bygga ett gångjärn som gör att skärmen kan ligga plant när den är utfälld och minska vecket som visas i mitten av skärmen.

Även om det är osäkert när Apple kommer att släppa en hopfällbar iPad, en ny rapport från det koreanska uttaget The Elec föreslår att företaget utvecklar en hopfällbar enhet med en skärmstorlek på cirka 7-8 tum 2026 eller 2027.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here