Apple Vision Pro, iOS 17 och MacBook Air 15″: Apples WWDC 2023 Roundup

0
66
Skärmdump 2023 06 05 kl 19.02.45
© NextPit

Apple har precis avslutat sin öppningskonferens för WWDC 2023. Och vi bjöds på några mycket tunga saker, med den officiella avtäckningen av Apples första XR-headset, Vision Pro och dess orimliga prislapp. Apple går också för fullt med iOS 17, iPadOS 17 och watchOS 10. Vi avrundar alla Apples tillkännagivanden under WWDC 2023.

iOS 17, iPadOS 17 och watchOS 10 betaversioner nu tillgängliga

Apple har avslöjat en mängd nya funktioner för alla sina iPhone- och iPad-operativsystem. Utvecklarbetas är tillgängliga från och med måndagen den 5 juni 2023.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad om de nya funktionerna i iOS 17 för iPhone 14 (Plus) och iPhone 14 Pro (Max), samt iPadOS 17 för iPad 2022 och iPad Pro M2 2022, och watchOS 10 för Apple Watch 8 och Apple Watch Ultra.

Den slimmade 15-tums MacBook Air

Tillverkaren började direkt med att tillkännage den nya MacBook Air 15″. Den här bärbara datorn med sin ultratunna formfaktor var efterlängtad av fansen. Dess skiva mäter exakt 15,3 tum, den har två USB-C-portar, ett 3,5 mm-uttag och kommer finns i fyra färger.

Tunt format med två USB-C-portar, ett 3,5 mm-uttag och 4 färger. Skärmstorleken är exakt 15,3 tum, och Apple har bestämt sig för att hålla fast vid ett M2-chip för denna modell.

Priset kommer att vara $1 299 i USA, och försäljningen ska börja nästa vecka. Vi kommer att uppdatera den här artikeln med information för den franska marknaden.

Apple MacBook Air 15-tums datablad

Apple MacBook Air 15-tums datablad. / © NextPit

Mac Studio och Mac Pro med M2 Ultra-chip

Jag kommer att gå snabbt över nästa PC-meddelanden, eftersom dessa är produkter riktade till “proffsen” – med andra ord, de rika. Så vi har en ny version av Mac Studio, men den här gången med ett nytt M2 Ultra-chip som rymmer 50 % mer minne än M1 Ultra.

Tekniska specifikationer för Apples nya Mac Pro.

Tekniska specifikationer för Apples nya Mac Pro. / © NextPit

Det finns också en Mac Pro, som drivs av Apple M2 Ultra-chippet. Produkterna är tillgängliga nästa vecka, men priserna, även i USA, är ännu inte kända. Endast priset på Mac Studio med ett M2 Max-chip har tillkännagivits till $1 999.

Tekniska specifikationer för Apples nya Mac Studio.

Tekniska specifikationer för Apples nya Mac Studio. / © NextPit

iOS 17: kraftfullare AirDrop och Live Voicemail för att ignorera dina kontakter med gott samvete

En sammanfattning av vad som är nytt i Apples iOS 17.

En sammanfattning av vad som är nytt i Apples iOS 17. / © NextPit

Låt oss börja med en fullständigt gimmickig funktion som inte tjänar något syfte, men som är riktigt cool så vi bryr oss inte. Vi pratar om personliga affischer som visas på din skärm enligt kontakten som ringer dig. Personaliseringsalternativ är alltid bra att ha.

  • iOS 17: Här är de nya funktionerna som kommer till din iPhone 2023
iOS 17: Kontaktaffischer

Affischer ändras beroende på vem som ringer. / © NextPit

Nästa upp är något lite mer användbart. Apple har introducerat funktionen Live Voicemail. När någon ringer dig och du omdirigerar dem till din röstbrevlåda, kommer du att se deras meddelande skrivet i realtid. Så du behöver inte lyssna. Din uppringare kan också lämna ett röstmeddelande till dig via FaceTime.

Apple iOS 17

Ignorera dina kontakter med gott samvete. / © NextPit

Det finns också något nytt i iMessage. Dessa inkluderar incheckningsfunktionen, som låter dig tala om för en eller flera nära och kära att du är hemma i säkerhet med en knapptryckning. Det finns också nya klistermärken skapade från Live Photos.

Apple iOS 17

En praktisk funktion när du kommer tillbaka från en fest, till exempel. / © NextPit

Apple gjorde ett trevligt tillkännagivande om AirDrop, vars räckvidd har utökats, eller rättare sagt, du kommer fortfarande att kunna dela en fil från din iPhone även om du går utanför AirDrops normala räckvidd. Apple hävdar att detta inte kommer att resultera i någon kvalitetsförlust för den överförda filen.

iOS 17: Name Drop

AirDrop blir kraftfullare på din iPhone med iOS 17. / © NextPit

Det skulle inte vara en Apple keynote utan en liten gadget exklusivt för Apple-märkets enheter. Upptäck Apple Standby. Det är ett litet stativ med en MagSafe-tillbehör som ska låta dig använda din iPhone som en ansluten skärm, i liggande läge.

iOS 17: Stand By

Den berömda Apple Standby. / © NextPit

iPadOS 17 fokuserar på widgets och produktivitet

Apple iPadOS 17

En sammanfattning av vad som är nytt i Apples iPadOS 17. / © NextPit

Apple har tyst deklarerat att “iPad är den bästa enheten för PDF-filer”, och iPadOS 17 kommer att göra det möjligt för flera användare på flera iPads att samarbeta i samma dokument. Var och en kommer att kunna se den andres ändringar i realtid på sin egen surfplatta.

PDF-stöd på iPadOS 17

Med In-line PDF-funktionen kommer du att kunna samarbeta med flera personer på flera iPads samtidigt. / © NextPit

Det finns också något nytt i Stage Manager. Du kommer att kunna hantera fönster på din skärm enklare och skärmen kommer att optimeras. Apple har också introducerat nya interaktiva widgets för påminnelser, till exempel, eller för att hantera ljusstyrkan på dina anslutna lampor.

iPadOS 17-låsskärmen har också omarbetats för att vara mer ergonomisk och kommer att ge dig bredare anpassningsmöjligheter.

Apple iPadOS 17

Multitasking i massor med iPadOS 17:s nya Stage Manager. / © NextPit

watchOS 10 med en stor grafisk översyn

Apple watchOS 10

En sammanfattning av vad som är nytt i Apples watchOS 10. / © NextPit

Vad sägs om watchOS 10? Vi pratar mycket om widgets. Med information som visas intelligent enligt tid på dygnet och dina vanor. Apple kallar denna funktion för Smart Stack.

Apples inbyggda applikationer för Apple Watch har också genomgått stora visuella förändringar. Till exempel har aktivitetsspårningen blivit mer intuitiv, med fyra ikoner i skärmens fyra hörn för mer lättillgängliga genvägar.

Apple visade också upp en mängd nya urtavlor, inklusive en med Snoopy på din Apple Watch.

TILL SIST! Apple Vision Pro XR-headsetet är officiellt och OFF PRIS

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro är det dyraste XR-headsetet på marknaden. / © NextPit

Apples första VR/AR-headset, som väntas i månader, om inte år, är officiellt. Det är inte Apple Glass, Apples uppkopplade glasögon, som fortfarande är en fantasy.

Nej, det är ett mixed-reality-headset vars stora försäljningsargument är att du kan se din omgivning utan att ta bort headsetet. Med Meta, Pico eller HTC kallas denna funktion för Passthrough. Den låter dig växla efter behag mellan ett uppslukande, helt virtuellt läge och en delvis fysisk miljö, så att du förblir medveten om din omgivning.

Apple Vision Pro

Apple vill att du ska kunna flytta runt i din miljö utan att behöva ta bort headsetet. / © NextPit

Det som är intressant med denna Apple Vision Pro är dess gränssnittsnavigering. Du kan använda Siris röstkommandon, men också göra handgester som att nypa eller linda armen upp och ner. Apple lovar att dessa gester är så naturliga som möjligt för att inte störa din komfort och fördjupning.

Apples idé är också att låta dig skapa din egen virtuella installation, komplett med tangentbord och allt annat. Men du kan också ansluta ett fysiskt Magic Keyboard, var säker.

Å andra sidan verkar Apple Vision Pro vara ett trådbundet headset, vilket kan ses i den officiella demon. Vi undrar hur mycket rörelsefrihet du kommer att kunna få i rymden – som Apple hävdar – med en kabel. Ett externt batteri skulle föreslås för nomadbruk.

Apple Vision Pro

Du kan se Apple Vision Pro-kabeln. Men det ser ut som att tillbehöret är MagSafe, så kanske headsetet kan användas trådlöst. / © NextPit

Vision Pro har också Apples första 3D-kamera. Med ett enkelt tryck på headsetets kant kan du börja filma en scen (och en lätt animation talar om för personerna framför dig att du spelar in). Du kan sedan titta på dessa videor i 3D med 360° rumsligt ljud. Och den här tekniken fungerar även med kompatibla filmer och serier.

Till exempel såg vi hur Disney+-gränssnittet skulle se ut på Apple Vision Pro. Designmässigt hävdar Apple att den är väldigt lätt och att materialen är väldigt bekväma. För linserna har Apple slagit sig ihop med Zeiss.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro kommer att vara ett multitasking-headset för spel, kontorsautomation och innehållskonsumtion ./ © NextPit

Två chips, R1 och M2, driver headsetet, som körs under ett helt nytt operativsystem som heter visionOS. Äntligen har Apple avslöjat en ny Face ID-inspirerad teknologi för headsetet. Ja, med Vision Pro på huvudet skulle Face ID inte fungera. Så, Apple tillkännagav Optic ID, ett autentiseringssystem som analyserar din iris för att se till att det är du som sätter hjälmen på ditt huvud.

Men låt mig avsluta med den främsta överraskningen: priset. Inte överraskande kommer Apple Vision Pro till en början bara att säljas i USA. Och det kanske är lika bra, eftersom det ger oss tid att smälta prislappen på $3 499!!!!!

Hedersomnämnanden

Jag avslutar denna långa sammanfattning med en snabb lista över andra Apple-meddelanden på WWDC 2023.

Vi kan börja med Apple TV, som nu har FaceTime. Det betyder att du kan ansluta din iPhone till din TV för att starta ett videosamtal, där du kommer att filmas med din iPhone men har videofeedback på din TV. Du kan också organisera en session för att titta på ett Apple TV+-program tillsammans.

Apple TV FaceTime

Du kan ringa FaceTime-samtal från din iPhone och få videofeedback på din TV. / © NextPit

Och vi såg också nya macOS Sonoma. Apple har återigen (detta är definitivt temat för denna konferens) fokuserat på widgets och skärmsläckare.

macOS översikt

En sammanfattning av vad som är nytt i macOS Sonoma. / © NextPit

Vad tycker du om Apples tillkännagivanden? Hur många lediga dagar behöver du för att återhämta dig från det astronomiskt gigantiska priset på Apple Vision Pro? Är de nya funktionerna i iOS 17, iPadOS 17 och watchOS 10 meningsfulla för dig? Planerar du att installera de offentliga betaversionerna så snart de blir tillgängliga?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here