Apples generativa AI-funktioner som kommer senare i år: Tim Cook

0
18

Under företagets kvartalsvisa vinstsamtal på torsdagen erkände Apples vd Tim Cook officiellt att de kommer med generativa AI-funktioner (artificiell intelligens) till sina mjukvaruplattformar – iOS, iPadOS och macOS – senare i år.

Apples generativa AI-funktioner som kommer senare i år: Tim Cook

Apples generativa AI-funktioner som kommer senare i år: Tim Cook

Medan Apple fortfarande släpar efter AI-trenden, har dess rivaler, Google och Samsung, redan införlivat AI-drivna funktioner i några av sina nya smartphonemodeller.

Avslöjandet från Cook bekräftar Bloombergs reporter Mark Gurmans senaste rapport där han nämnde att Apples kommande iOS 18 förväntas bli en av de “största” iOS-uppdateringarna i företagets historia av operativsystemet. Det kommer sannolikt att tillkännages under företagets årliga WWDC-evenemang i juni i år.

“Vi tillkännager dessa resultat på tröskeln till vad som säkerligen kommer att bli en historisk dag när vi går in i en era av rumslig datoranvändning. Ögonblick som dessa är vad vi lever för hos Apple, det är därför vi gör det vi gör”, sa Cook på vinstsamtalet.

Han tillade också att detta är “därför vi är så oförtrutet dedikerade till banbrytande innovation”, och även “varför vi är så fokuserade på att pressa tekniken till dess gränser när vi arbetar för att berika våra användares liv.

Cook fortsatte vidare, “När vi blickar framåt kommer vi att fortsätta att investera i dessa och andra teknologier som kommer att forma framtiden som inkluderar artificiell intelligens, där vi fortsätter att spendera enormt mycket tid och ansträngning och vi är glada över att dela med oss ​​av detaljer om vårt pågående arbete i det utrymmet senare i år.”

Medan Apples VD inte avslöjade mycket information om företagets plan angående AI-funktionerna, uttryckte han sin spänning inför lanseringen. Det är en “stor möjlighet för Apple med generativ AI och med AI, utan att gå in på många fler detaljer eller gå före mig själv”, sa han.

För närvarande är det oklart när Apple planerar att ta med de generativa AI-funktionerna (GenAI) till iOS eller till och med iPadOS och macOS. Men det steg som tagits av Cupertino-jätten mot att integrera AI i produkter är ett positivt steg för att förbli konkurrenskraftig på smartphonemarknaden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here