Beefier budgettelefon: Motorola Moto G54 får uppgraderade specifikationer

0
66
NextPit Motorola Edge 40
© nextpit

Motorolas Moto G 2023 lanserades i USA för några månader sedan. Budgeten Android-smarttelefon är en iteration av Moto G53 som säljs globalt. Det verkar som att Motorola planerar att lansera efterföljaren till den senare som Motorola Moto G54 med uppgraderade specifikationer men i oförändrad form.

  • Läs också: Bästa mellanklasstelefoner under 400 $ priskategori att köpa 2023

Motorola Moto G54 har en bättre skärm

Baserat på den läckta renderingen som delas av TechOutlook, bär Moto G54 över det mesta av utsidan av Moto G53. På framsidan finns ett centrerat hål för 16 MP selfie-kameran, vilket är en stor förbättring av den nuvarande 8 MP-sensorn. Skärmen är fortfarande 6,5 tum bred och omsluten av en tjock bottenram. Detta använder dock nu en full-HD-upplösning med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz över HD-upplösningen på föregångaren.

Färgerna som avslöjas inkluderar ljusblått, grönt, mörkgrått och lila med en antydan av blått. Samtidigt finns det ett omnämnande av ett vattenavvisande skydd för enheten, men det angavs inte exakt betyg.

Motorola Moto G54 eller Moto G 2024 rendering

En påstådd rendering av Motorola Moto G54 eller möjligen Moto G 2024 i USA visas i olika varianter. / © TheTechOutlook

Motorola Moto G54 kamera och processor

Baksidan verkar ha en liknande dubbelkameramodul på en rektangulär ö. Men huvudskytten sägs nu vara styrd av en 50 MP-sensor aktiverad av OIS och uppbackad av en okänd sekundär kamera. Det bör noteras att Moto G 2023 bara har en 48 MP-kamera kopplad till en 2 MP makroshooter medan den internationella Moto G53 får en 50 MP huvudkamera.

Vad som är oklart är den mobila styrkretsen som enheten använder. Som referens, Moto G53 eller Moto G 2023 drivs av en Qualcomm Snapdragon 480+ chipset med stöd för 5G-anslutning. Därför kan vi se en nyare och snabbare silikonversion för Moto G54. Förutom processorn bekräftas det att Moto G54 har 8 GB RAM, 256 GB utbyggbart lagringsutrymme och ett 5000 mAh batteri.

Moto G54 körs på Android 13 OS ur lådan och förväntas debutera senare i år, även om det exakta lanseringsdatumet ännu inte är avslöjat. Den kan troligen släppas först i Asien och Europa innan den kommer som en annan modell i USA, kanske i form av Moto G 2024 eller liknande.

När det kommer till prissättning är det okänt hur mycket Motorola Moto G54 kommer att kosta globalt och delstatligt. För närvarande säljs Moto G 2023 för $249 i USA. På samma sätt, i vilken takt skulle du anse att enheten bör prissättas? Låt oss höra dina förslag i kommentarerna.

Källa:
TheTechOutlook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here