Det ryktas att iOS 18 får dramatiska UI-ändringar kopierade från visionOS

0
11
nextpit iPhone 15-skärm
© nextpit

I de senaste versionerna av iOS, inklusive den senaste iOS 17, är stora visuella förändringar mestadels reserverade på app-nivå, med ganska mycket av hela användargränssnittet relativt oförändrat. Det ryktas nu om att Apple skulle kunna se över iOS 18 genom att kopiera gränssnittet för visionOS och ge det dramatiska förändringar som har setts på flera år.

  • Läs också: Bästa iOS-tips och tricks att bemästra

Apples visionOS är dess nya mjukvaruplattform som driver dess rumsliga beräkningar och mixed-reality-enheter inklusive Vision Pro. Även om det är utvecklat från iOS-ramverk, gav Cupertino-teknikföretaget det unika detaljer som rundade och mer djupgående element tillsammans med en strömlinjeformad arbetsflödesvy vid multitasking.

Hur iOS 18s ryktade gränssnitt kan se ut

Enligt den israeliska kanalen, Verifieraren, Apple ger samma känsla för iOS 18, vilket skulle vara en av de mest betydande visuella iterationerna som händer med operativsystemet. Ändringen förväntas tillämpas på iPad och iPad Pro surfplattor genom iPadOS 18 också.

Det finns inga direkta bevis och i vilken utsträckning UI-anpassningen kommer att vara. Men om detta förverkligas skulle vi sannolikt se de rundade app- och navigeringsikonerna appliceras på de kommande iOS- och iPadOS-uppdateringarna.

Bortsett från iOS spekulerar källan att liknande förändringar även kommer att komma till Apples andra operativsystem, som tvOS. Detta skulle inte vara förvånande med tanke på att företaget har förenat gränssnittet för sina olika plattformar.

Apple Vision Pro

Apples Vision Pro körs på visionOS och har en egen appbutik. / © nextpit

Oavsett om det finns trovärdighet för dessa detaljer alls, ryktas iOS 18 redan vara en massiv uppdatering när det gäller storlek och antal funktioner. Enligt Bloombergs Mark Gurman, iOS 18 kan dvärga de tidigare iOS iterationerna. Samtidigt bekräftade Apple att RCS-protokollet (Rich Communication Services) kommer med denna iOS.

AI ses också vara en stor höjdpunkt i iOS 18. Apple har ännu inte rullat ut generativa funktioner baserade på stora språkmodeller till sina enheter, som kommer att ta sig an Samsungs Galaxy AI. Den nya AI-arsenalen skulle också förbättra Siri totalt sett, med assistenten som möjligen stöder mer komplexa uppgifter och smartare funktioner som bildsökning.

Tror du att det är mogen för Apple att göra stora UI-förändringar till iOS? Hur vill du att det ska se ut? Vi vill gärna höra din åsikt. Slå till oss i kommentarerna.

Via: MacRumors

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here