Categories
IT-tutorials

Du har använt din Apple AirPods Pro ALLT fel! Här är varför

Du har använt din Apple AirPods Pro ALLT fel! Här är varför
© Ben Miller / nextpit

Att namnge dina hörlurar eller tilldela knappar är bara två av sätten du kan anpassa din AirPods Pro. Vi har listat fem av de knep du kan använda för att anpassa dina AirPods till dina preferenser.

Genvägar:

Precis som med andra trådlösa hörlurar är Bluetooth-anslutning den viktigaste egenskapen hos AirPods Pro. För att justera dessa måste du gå tillväga enligt följande:

 1. Använd dina AirPods.
 2. Gå till Inställningar på din mobiltelefon och aktivera Bluetooth-anslutningen på din iOS- eller iPadOS-enhet.
 3. I enhetslistan, aktivera knappen bredvid dina AirPods. Nu är hörlurarna redo för ljuduppspelning.

Upptäck de olika inställningsalternativen direkt i denna Apple-videohandledning:

Åtgärder utförs genom att trycka två gånger på en av dina AirPods

Med ett enkelt tryck på dina AirPods kan du välja olika åtgärder från AirPods Pro. Innan du gör detta bör du dock välja vilken av de två hörsnäckorna du vill använda för att utföra åtgärderna. Du kan starta följande åtgärder med detta:

 • Vissa åtgärder är kompatibla med Siri, som att anropa röstfunktionen för att hantera ditt ljudinnehåll, ändra volymen eller utföra andra möjliga åtgärder.
 • Starta, stoppa eller pausa ljuduppspelning.
 • Spelar nästa låt.
 • Hoppar tillbaka till sista låten.

För att ställa in ditt mikrofonalternativ till vänster, höger eller automatiskt

Varje öronsnäcka (och därför varje AirPod) har en mikrofon att använda för att ringa ett telefonsamtal eller prata med Siri. Vanligtvis ställs mikrofonfunktionen automatiskt in på båda hörlurarna. Om du bara bär en av de två AirPods kommer den naturligtvis att användas som mikrofon.

 • Apple AirPods Pro recension: nära perfektion

Om du trots att du använder båda öronpropparna bara vill använda mikrofonen på en av dem kan du även ställa in detta manuellt. På så sätt fungerar de modifierade hörlurarna permanent som en mikrofon. Detta gäller även om du tar ut det ur örat. Om du vill använda mikrofonen automatiskt igen måste du ställa in detta själv igen.

AndroidPIT airpods pro 23

Varje AirPod har en mikrofon för att ringa telefonsamtal. / © NextPit

Ändra brusreduceringen genom att placera fingret på en av AirPods Pro

Med AirPods Pro kan du välja mellan tre olika lägen för att justera dina hörlurar för att matcha volymen i din omgivning: “Transparens”, “aktiv brusreducering” och “av”. Om du placerar fingret på höger eller vänster AirPod växlar de vanligtvis från aktiv brusreducering till transparent läge. Du kan justera de brusreduceringslägen som används efter dina behov via inställningarna. Så här gör du:

 1. Kallar fram AirPods Pro-inställningarna på skärmen.
 2. Placera fingret på AirPods och tryck sedan på antingen vänster eller höger hörsnäcka för att kontrollera att bruskontroll är vald.
 3. Väljer de ljudlägen du vill använda med din AirPods Pro. Om du har konfigurerat de två öronsnäckorna i inställningarna för att växla mellan de olika lägena, gäller detta alltid båda. Det betyder att du bara behöver trycka på en av de två hörsnäckorna för att göra ändringen på båda AirPods.

Förutom de olika lägena kan du också justera “push”-alternativet för hörlurarna för att ansluta Siri till dem. Detta görs igen via inställningarna. För att göra detta, välj din AirPod Pro (vänster eller höger) i inställningspanelen och välj sedan Siri. Du kan ställa in Siri-funktionen på en av de två öronpropparna, medan den andra styr din brusreducering. Praktiskt, tycker du inte?

AndroidPIT airpods pro 17

Detekteringen av AirPods Pro på en iPhone. / © NextPit

Aktivera eller inaktivera automatisk öronidentifiering

Normalt upptäcker AirPods om du har dem i öronen och spelar musik. Om hörlurarna fortsätter eller stoppar uppspelningen beror, som du säkert redan har märkt, på om du bär in-ears eller har tagit av dem.

Om automatisk öronidentifiering är aktiverad spelar enheten endast upp musik när AirPods Pro är i dina öron. Om du stänger av upptäckten kommer AirPods att spela upp musiken för dig oavsett om du bär dem eller inte.

Byt namn på dina AirPods

Om du vill byta namn på dina AirPods, tryck på det aktuella namnet. Ange sedan det nya namnet och ställ in på Klar.

Har du upptäckt och coola tips och tricks för dina Apple AirPods? Dela dem med oss ​​i kommentarsfältet nedan.

Leave a Reply