Categories
Informationsteknologinyheter

Fitbit tar bort gamla tjänster för att ge plats åt Googles

Fitbit tar bort gamla tjänster för att ge plats åt Googles
© NextPit

Det är oundvikligt att Google så småningom kommer att integrera mycket av sina smartwatch och fitness tracker-funktioner i Fitbit-enheter efter att det slutfört företagets förvärv. Tyvärr inkluderar detta att fasa ut tjänster i de senare för att effektivisera upplevelsen mellan de två ekosystemen när de fortsätter att existera.

Den mest betydande förändringen gäller stängningen av Fitbit Studio den 20 april som upptäckts av 9to5Google. Tredjepartsutvecklare använder det webbläsarbaserade verktyget för att utveckla appar och urtavlor för Fitbit-enheter. Istället rekommenderas de nu att använda den nuvarande kommandorads-SDK:n. Dessutom fördubblade Fitbit att Sense 2 och Versa 4 inte kommer att få stöd för tredjepartsappar samtidigt som det tillåter användning av urtavlor från tredje part.

  • Missa inte: Vilken är den bästa Fitbit smartwatch eller tracker att köpa 2023?

Mindre Fitbit, mer Google

Fitbit meddelade också att från och med den 27 mars kommer det att avsluta stödet för några av sina tjänster i appen och virtuellt baserad aktivitetsspårning. Både äventyret och utmaningarna kommer att upphöra att existera efter nämnda datum, men användare som är registrerade med någon av funktionerna kan ladda ner sin gamla data samt interagera med vänner och andra kontakter som skapats med hjälp av programmet.

När det gäller gemenskaperna och forumen kommer skapandet och driften av öppna grupper att tas bort. Användare kommer fortfarande att ha möjlighet att skapa privata grupper, men medlemmar som tänker gå med kommer att kräva en inbjudan från vänner. Å andra sidan nämnde Fitbit att de inte behåller eller inför ändringar i hälso- och hälsoforumen.

Fitbit Sense 2 recension

Fitbit Sense 2 har en fysisk knapp! / © NextPit

Borttagandet av vissa tjänster för Fitbit-enheterna betyder inte att varumärket får det dåliga. I Googles fall rullade den ut Wallet and Maps till Sense 2 och Versa 4 i december. Först i januari blev Google Maps fullt fungerande trots en försening, vilket gör det till ett stort tillägg för båda smartklockorna.

Skulle du föredra att både Fitbit och Google finns på marknaden för bärbara enheter? Eller tycker du att Google borde göra om Fitbit till ett undermärke som Pixel? Vi vill gärna höra dina tankar om detta.

Via: 9to5Google

Leave a Reply