För de rika: Apple kan höja priset på iPhone 15 Pro (max)

0
129
Apple iPhone 15 Ultra Price Specs Pro-modell
© NextPit

Även om de rapporterade nya funktionerna på iPhone 15 skulle vara bra och fördelaktiga för användarna, kan dessa också resultera i en prishöjning. En analytiker förutspår nu att iPhone 15 Pro (Max) kommer att kräva en högre kostnad jämfört med iPhone 14 Pro (Max) vid lanseringen.

Enligt resultaten av forskning gjord av Jeff Pu, som är baserad i Hong Kong, kommer iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max att vara dyrare än sina motsvarande föregångare. Han förväntar sig att de förbättringar i hårdvara som Apple planerar att pressa in är den primära drivkraften.

  • Apple HomePod Mini Review: En smart högtalare värd att överväga?

Apple iPhone 15 Pro pris

Det ryktas nämligen att iPhone 15 Pro-duon skulle komma med ett titanchassi tillsammans med en USB-C-port och kapacitiva knappar. Apple förväntas öka RAM-minnet på iPhone 15 samt introducera en fjärde eller periskopkamera till Max-varianten. På samma sätt skulle båda dra nytta av A17 Bionic-kretsuppsättningen, som sades erbjuda snabbare CPU-prestanda och effektivare utdata.

Konsulten gav inga exakta siffror för prisökningen. Men för referens, den nuvarande iPhone 14 Pro (recension) i sin basmodell säljs för $999 i USA medan Pro Max ligger på $1099. Samtidigt har vissa regioner som Europa redan sett en brant justering av prissättningen till följd av inflation och valutafluktuationer. Så det är ofattbart hur den planerade omvälvningen kommer att påverka resten av de andra territorierna.

När det gäller vanilj iPhone 14 (recension) och iPhone 14 Plus, är det okänt om dessa kommer att se förhöjda kostnader också. De två är tippade att skryta med den nya Dynamic Island-skärmen och en 48 MP-kamera. Apples A16 Bionic-chip kommer också att göra sin väg. Däremot är årets billigaste iPhone listad för $799 och den större iPhone 14 Plus för $899.

Skulle du fortfarande överväga att köpa en iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max om Apple höjer priset på någon modell? Vi vill gärna höra ditt svar på detta.

Via: MacRumors

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here