Google ändrar varumärket sin AI Chatbot Bard som “Gemini”

0
16

På torsdagen meddelade Google att de hade bytt namn på sin artificiell intelligens (AI) chatbot och assistent, Bard, till “Gemini” för att förena sitt generativa AI-varumärke för alla sina befintliga och framtida ansträngningar.

Google ändrar varumärket sin AI Chatbot Bard som “Gemini”

Google ändrar varumärket sin AI Chatbot Bard som "Gemini"

“Gemini utvecklas till att vara mer än bara modellerna. Den stöder ett helt ekosystem – från produkterna som miljarder människor använder varje dag, till API:er och plattformar som hjälper utvecklare och företag att förnya sig.” skrev Alfabetets vd Sundar Pichai i ett blogginlägg.

Pichai sa att de ändrar varumärket Bard till Gemini för att “reflektera den avancerade tekniken i dess kärna.” Den kommer att finnas tillgänglig på över 40 språk på webben och i mer än 230 länder och territorier och kommer att fortsätta att drivas av Gemini Pro AI-modellen.

För de omedvetna, i december 2023, avtäckte sökjätten Gemini, dess nästa generations multimodala generativa AI-modell, för att driva tjänster som Bard och Duet AI. Det är företagets “största och mest kapabla” stora språkmodell (LLM) som någonsin byggts hittills. Sedan lanseringen har Google Bard drivits av Gemini.

Gemini finns i tre olika storlekar: Gemini Ultra, dess största och mest kapabla modell för mycket komplexa uppgifter; Gemini Pro, dess bästa modell för att skala över ett brett spektrum av uppgifter; och Gemini Nano, dess mest effektiva modell för uppgifter på enheten.

Med utgångspunkt i det nya varumärket kommer Google nu med två nya upplevelser – Gemini Advanced och en mobilapp – för att hjälpa användare att enkelt samarbeta med det bästa från Google AI och konkurrera med OpenAI:s ChatGPT och Microsofts Copilot.

Till att börja med Gemini Advanced kommer det att ge användarna tillgång till Ultra 1.0, företagets största och mest kapabla state-of-the-art AI-modell som är mycket mer kapabel till mycket komplexa uppgifter som kodning, logiska resonemang, att följa nyanserade instruktioner och samarbeta i kreativa projekt.

För att använda Gemini Advanced kan Google-användare prenumerera på den nya Google One AI Premium-plan för 19,99 USD per månad, med början på en två månader lång rättegång Utan kostnad. Den här planen ger användarna tillgång till Ultra 1.0, 2 TB lagringsutrymme, samt alla de senaste framstegen från Google.

För närvarande finns Gemini Advanced tillgängligt i mer än 150 länder och territorier på engelska och förväntas expandera till fler språk inom kort. För mer information om Gemini Advanced, klicka här.

När Google övergår till den mobila upplevelsen har Google lanserat en ny app för Gemini och Gemini Advanced för Android-användare, som kan laddas ner från Google Play Butik. Android-användare kan också komma åt Gemini via Google Assistant, som kan utlösas genom ett långt tryck på hemknappen.

“Med Gemini på din telefon kan du skriva, prata eller lägga till en bild för all slags hjälp medan du är på språng: Du kan ta en bild på ditt punkterade däck och be om instruktioner, skapa en anpassad bild för din middag festinbjudan eller be om hjälp med att skriva ett svårt sms”, tillägger företaget.

För iOS-användare säger Google att det kommer att rulla ut åtkomst till Gemini från den officiella Google-appen för iOS under de kommande veckorna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here