Google planerar att skaffa en dedikerad YouTube Vision Pro-app

0
10

Google planerar enligt uppgift att utveckla en dedikerad YouTube-app för Apple Vision Pro, enligt en ny rapport från Gränsen.

Google planerar att skaffa en dedikerad YouTube Vision Pro-app

Google planerar att skaffa en dedikerad YouTube Vision Pro-app

För de omedvetna meddelade YouTube i januari att de inte utvecklar några specialiserade appar för Apples nya Vision Pro-headset, och de kommer inte heller att låta deras iPad-appar köras på hårdvaran.

Men efter att Apple lanserade sitt nya mixed reality-headset, Vision Pro, i fredags (2 februari 2024), har YouTube nu meddelat att man är “exalterad” över Apples Vision Pro-lansering och att en dedikerad YouTube-app för headsetet finns på företagets “färdplan”.

“Vi är glada över att se Vision Pro lansera och vi stödjer det genom att se till att YouTube-användare får en fantastisk upplevelse i Safari. Vi har inga specifika planer att dela just nu, men kan bekräfta att en Vision Pro-app finns på vår färdplan”, sa YouTubes talesperson Jessica Gibby i ett uttalande till Gränsen.

Ovanstående tillkännagivande bekräftar att appen fortfarande är under utveckling, och företaget vill säkerställa att YouTube-användare får en fantastisk upplevelse med Safari. Tills appen släpps kommer företaget att fortsätta stödja den webbläsarbaserade versionen, och det rekommenderar att Apple Vision Pro-användare besöker YouTube via webbläsaren Safari för att använda plattformen.

Som påpekats av Gränsenett bekräftat releasedatum har ännu inte tillhandahållits för en sådan app, och YouTube har inte heller föreslagit om dess 360 och VR (virtual reality) videobibliotek skulle fungera på Vision Pro.

När Apple tillfrågades om den nuvarande YouTube 360 ​​och 3D-videon skulle stödjas på YouTube, sa en Apple-talesperson, Jackie Roy, att kvaliteten på innehållet var otillräcklig.

“Mycket av det här innehållet skapades för enheter som inte levererar en rumslig upplevelse av hög kvalitet. I vissa fall kan detta innehåll också orsaka rörelsebesvär. Vi har fokuserat våra ansträngningar på att leverera den bästa möjliga rumsliga mediaupplevelsen inklusive rumsliga foton och videor, Apple Immersive Video och 3D-filmer tillgängliga på Apple TV.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here