Categories
IT-tutorials

Hur man hanterar Messenger-varningar om okända inloggningar

Hur man hanterar Messenger-varningar om okända inloggningar

Med så många hackare och cybersäkerhetshot har det aldrig varit viktigare att säkra dina konton och skydda din integritet. Detta gäller även för onlinemeddelandeappar, som Messenger. Ett av de bästa sätten att öka din integritet är att aktivera varningar när någon försöker komma åt ditt konto.

Lyckligtvis är det en relativt enkel process. Den här guiden visar dig hur.

Så här aktiverar du okända inloggningsvarningar på Messenger Mobile App

Facebook Messenger kommer med en mängd olika sekretess- och säkerhetsinställningar att slå på eller av, inklusive inloggningsvarningar. Det är värt att aktivera dessa varningar för att meddela dig om någon försöker komma åt ditt konto i hemlighet, och så här:

 1. Öppna Messenger-appen på din valda mobilenhet – den här metoden fungerar på både Android och iPhones/iPads. Tryck på “Kugghjulsikonen”, som du bör se överst på skärmen.
 2. Hitta sedan alternativet “Kontocenter” och leta upp “Lösenord och säkerhet.” Tryck på den för att fortsätta.
 3. Hitta inställningen “Login Alerts” och tryck på för att komma åt den, tryck sedan för att fylla i cirkeln bredvid “In-app notifications.”

Bonusnotering: Efter att ha gjort detta är det värt att gå tillbaka till menyn “Lösenord och säkerhet” och hitta knappen “Var du är inloggad”. Tryck på den och tryck sedan på “Logga ut alla okända enheter” för att automatiskt logga ut alla som kan ha tillgång till ditt konto. Den här metoden kanske loggar ut dig också, men du kan komma tillbaka till ditt konto som vanligt genom att helt enkelt ange din e-postadress och ditt lösenord.

Hur man aktiverar okända inloggningsvarningar via Facebook-appen

Du kan också använda den vanliga Facebook-appen för att aktivera inloggningsvarningar för både Facebook och Messenger. Här är hur:

 1. Öppna Facebooks app på din smartphone eller surfplatta och hitta ikonen med tre horisontella linjer i det övre högra hörnet. Tryck på den.
 2. Rulla ned tills du ser “Inställningar och sekretess.”
 3. Tryck på knappen “Inställningar”.
 4. Följt av “Lösenord och säkerhet.”
 5. Tryck på “Få varningar om okända inloggningar.” Du kan sedan välja var du vill få dina inloggningsaviseringar – alternativen inkluderar din e-postadress, Messenger-aviseringar eller Facebook-aviseringar på betrodda enheter.

Hur man aktiverar okända inloggningsvarningar på Facebook.com

En sista metod för att aktivera varningar är via Facebooks hemsida, via en webbläsare på din dator. Processen liknar ovanstående metoder:

 1. Öppna Facebook i valfri webbläsare och logga in på ditt konto (om du inte redan är inloggad). Klicka på din profilbild till vänster och tryck sedan på “Inställningar och sekretess.”
 2. Följt av “Inställningar”.
 3. Sedan “Säkerhet och inloggning.”
 4. Hitta “Inloggningsvarningar” och klicka på knappen “Redigera” bredvid den. Välj var du vill ta emot inloggningsaviseringar och spara ändringarna innan du lämnar menyn.

Andra sätt att skydda ditt Facebook Messenger-konto

Att aktivera Messenger-inloggningsvarningar är en smart och effektiv metod för att skydda ditt konto. Det är dock bara en av flera säkerhetsåtgärder som Facebook har på plats för att skydda dig. Om du fördjupar dig i säkerhets- och sekretessinställningarna finns det flera andra verktyg du kan använda för att vara säker på Messenger.

 • Låt oss prata om lösenord till att börja med. Lösenord är ditt kontos första försvarslinje, och det är avgörande att ha ett starkt lösenord för att göra det svårt för hackare att knäcka. Använd en blandning av bokstäver och siffror i ditt lösenord, och använd inte samma för flera konton.
 • Om det har gått ett tag sedan du senast ändrade ditt lösenord, överväg att uppdatera det. Cybersäkerhetsexperter rekommenderar starkt människor att uppdatera sina lösenord med några månaders mellanrum, eller minst en gång om året.
 • En annan smart metod för att skydda ditt konto är att aktivera tvåfaktorsautentisering, eller 2FA. Med 2FA påslaget har ditt konto dubbelt så mycket skydd. Varje gång du loggar in måste du ange ditt lösenord och en kod som antingen skickas via e-post eller sms till dig. Detta gör det så mycket svårare för någon annan att komma in på ditt konto, även om de känner till lösenordet.
 • Slutligen rekommenderar vi att du är försiktig med din personliga information. Låt inte andra veta lösenord och nyckelkoder för dina konton. Håll den informationen privat och klicka inte på några misstänkta länkar eller ange ditt lösenord någonstans förutom de officiella Messenger- och Facebook-apparna.

Vanliga frågor

Vad händer när jag får en okänd inloggningsvarning?

När inloggningsaviseringar har aktiverats får du dem när någon kommer åt ditt konto. Inloggningen dyker upp på din enhet eller i din e-postinkorg, beroende på vilka inställningar du har valt. Vid den tidpunkten kan du trycka på “Detta var jag” om inloggningen var du, och ingen ytterligare åtgärd behövs. Om du inte vet vem som loggat in, tryck på knappen “Det här var inte jag”, så guidar Facebook dig genom processen för lösenordsåterställning för att skydda ditt konto.

Kan Messenger loggas in på två enheter?

Ja, det är möjligt att logga in på samma Messenger-konto samtidigt på flera datorer, eller till exempel en dator och en telefon. Detta kan vara användbart för personer som vill chatta med vänner och familj på olika enheter, men det öppnar också dörren för hackare.

Hur ser jag om någon annan är inloggad på min Messenger?

För att göra detta, öppna Messenger och tryck på din profilbild. Hitta sedan “Lösenord och säkerhet” via menyn “Kontocenter” och gå till “Var du är inloggad.” Detta kommer att visa dig alla aktuella enheter som är inloggade på ditt konto.

Är Messenger en säker och privat app?

Messenger har anständiga säkerhetsnivåer och en rad funktioner för att skydda användarnas integritet, som lösenord och 2FA, samt kryptering på varje konversation. Men som vilken messenger-app som helst är den inte helt säker. Det finns sätt för hackare och illvilliga användare att komma in på ditt konto och se dina konversationer. Det är därför det är en så bra idé att aktivera inloggningsvarningar, använda ett starkt lösenord och aktivera 2FA.

Var säker med Alerts och andra Messenger-säkerhetsverktyg

Varje dag blir människor hackade på Messenger, men det finns sätt att undvika att bli offer. Att slå på inloggningsvarningar är ett smart och enkelt sätt att komma igång. Men det är också viktigt att ha starka lösenord och aldrig dela dina inloggningsuppgifter med någon annan.

Har du haft ditt Messenger-konto inriktat på hackare? Blev du varnad om en okänd inloggning? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Leave a Reply