Hur man lägger till oskärpa till ett foto eller video i CapCut

0
141

CapCut ger dig bland annat möjlighet att göra dina bilder och videor suddiga. Oskärpa effekten i CapCut låter dig dölja delar av din video eller uppmärksamma ett enskilt element. Dessutom kan du justera detta videoredigeringsverktyg för att bara göra delar av videon suddiga, vilket är praktiskt när du vill att dina videor ska ha “wow”-effekten.

Hur man lägger till oskärpa till ett foto eller video i CapCut

Den här guiden visar dig hur du lägger till oskärpa effekten till dina videor i CapCut. Vi visar dig också hur du bara gör vissa delar av videon suddiga.

Hur man lägger till oskärpaeffekten i CapCut

Du kan använda många videoredigeringsappar för att göra dina videor suddiga. Men när det kommer till kreativa verktyg, olika filter och unika effekter är CapCut oöverträffad. Det är en gratis app för foto- och videoredigering tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Så här kan du lägga till oskärpa effekten till din video med CapCut.

 1. Öppna CapCut på din telefon.
 2. Gå till rutan “+ Nytt projekt” på hemsidan.
 3. Välj videon du vill ladda upp från ditt galleri.
 4. Fortsätt till alternativet “Effekter” i bottenmenyn.
 5. Tryck på “Videoeffekter.”
 6. Navigera till kategorin “Grundläggande”.
 7. Hitta “Oskärpa”-effekten.
 8. Justera intensiteten på oskärpa effekten.
 9. Markera bockmarkeringen till höger på skärmen.

Det är allt som finns. Som du kan se är att göra din video suddig i CapCut en piece of cake. Det har dock ingen mening att göra hela videon suddig. Oskärpeeffekten är användbar för att bara göra vissa delar av videon suddiga så att du kan avslöja något i slutet, oavsett om det är en produkt, en plats eller en person.

För att göra detta, följ stegen nedan.

 1. Starta CapCut på din mobila enhet.
 2. Tryck på “+ Nytt projekt” och ladda upp en video från ditt galleri.
 3. Bestäm vilken del av videon som ska vara suddig. Om du vill att oskärpaeffekten ska läggas till i början, skjut den vertikala linjen för att markera när oskärpaeffekten ska upphöra.
 4. Välj “Redigera” från bottenmenyn.
 5. Gå till alternativet “Dela” nedan.
 6. Gå tillbaka till början av videon och tryck på “Effekter”.
 7. Välj “Videoeffekter”.
 8. Hitta “Oskärpa”-effekten i kategorin “Basic”.
 9. Dra skjutreglaget för att markera hur länge suddighetseffekten ska pågå.
 10. Gå till “Justera” för att göra övergången smidigare.

Kontrollera alltid hur redigeringarna blev genom att trycka på uppspelningsikonen under videon.

När du är klar med att redigera din video är det dags att exportera den till din telefon. För att göra detta, gå till nedladdningsikonen i skärmens övre högra hörn. Från och med nu kan du dela videon på TikTok, WhatsApp, Facebook och Instagram. Du kan också bara spara det på din enhet genom att gå till alternativet “Övrigt”.

Det finns ett annat sätt att använda oskärpa effekten i CapCut, och det är att göra ett objekt i videon oskärpa. Detta är praktiskt när du vill dölja något eller skydda någons integritet. Så här går det till.

 1. Ladda upp videon till CapCut och navigera till alternativet “Overlay” på bottenmenyn.
 2. Välj “Lägg till överlägg” och lägg till exakt samma video.
 3. Se till att överlägget har samma storlek som den första videon.
 4. Gå till alternativet “Effekter” och fortsätt till “Videoeffekter”. Välj “Grundläggande”.
 5. Leta reda på “Oskärpa”-effekten i listan med alternativ. Justera intensiteten på oskärpa effekten och hur länge den kommer att pågå.
 6. Välj “Objekt” och sedan “Overlay”.
 7. Gå tillbaka och välj “Overlay” igen.
 8. Tryck på överlägget och gå till “Mask.”
 9. Välj en form och justera dess storlek.

Nu kommer suddighetseffekten bara att läggas till i en del av din video. Observera att den suddiga formen förblir densamma under hela videon. Med andra ord, om objektet i videon flyttas från den platsen kommer det inte längre att vara suddigt.

För att säkerställa att objektet förblir suddigt under videon måste du markera varje ny bildruta med nyckelbildsverktyget bredvid uppspelningsknappen. När du har markerat varje nytt avsnitt med en nyckelbild, gå tillbaka till “Mask”-verktyget och upprepa samma steg ovanifrån. Den här processen kan verka komplicerad och tidskrävande, men den kommer att löna sig när du är klar med att redigera din video.

När all suddighet är klar lägger du till eventuella andra nödvändiga justeringar och filter i videon. När du är klar sparar du ändringarna och exporterar videon till din telefon.

Bli kreativ med CapCut

CapCut låter dig sudda hela din video, vissa delar och till och med objekt som visas i den. När du väl har bekantat dig med CapCuts verktyg kommer du att se att det är enkelt att lägga till oskärpaeffekten – eller vilket annat filter som helst. Du kommer att kunna skapa kreativt videoinnehåll som sticker ut.

Har du någonsin lagt till oskärpa effekten till din video med CapCut? Vilka delar av videon gjorde du suddiga? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here