Hur man skickar krypterad/konfidentiell e-post i Gmail

0
153

Så här kan du skicka krypterade e-postmeddelanden i Gmail!

Hur man skickar krypterad/konfidentiell e-post i Gmail
Hur man skickar krypterad/konfidentiell e-post i Gmail

Gmail är just nu den mest använda e-posttjänsten där ute. Tjänsten är gratis att använda och du kan skicka obegränsat antal e-postmeddelanden till vilken adress som helst. Men om du använder Gmail i affärssyfte kanske du vill skicka krypterade eller konfidentiella e-postmeddelanden.

Tja, Gmail har en funktion som låter dig skicka konfidentiella e-postmeddelanden i några enkla steg. Om du skickar konfidentiella e-postmeddelanden i Gmail, kommer mottagaren att uppmanas att ange SMS-lösenordet för att komma åt e-postinnehållet.

Steg för att skicka krypterad/konfidentiell e-post i Gmail

Så om du är intresserad av att skicka krypterade eller konfidentiella e-postmeddelanden i Gmail, läser du rätt guide. I den här artikeln kommer vi att dela en steg-för-steg-guide för att skicka konfidentiella e-postmeddelanden i Gmail. Låt oss kolla in.

Skicka krypterade e-postmeddelanden (konfidentiellt läge)

I den här metoden kommer vi att använda Gmails konfidentiella läge för att skicka krypterade e-postmeddelanden. Här är några av de enkla stegen att följa.

1. Öppna först Gmail och skriv ett e-postmeddelande. Klicka på knappen Konfidentiellt läge som visas nedan.

Klicka på knappen

2. I popup-fönstret för konfidentiellt läge väljer du SMS-lösenord och klickar på knappen Spara.

aktivera alternativet 'SMS Lösenord'

3. När du är klar klickar du på knappen Skicka. Nu kommer du att bli ombedd att ange mottagarens telefonnummer. Ange mottagarens telefonnummer och klicka på knappen Skicka.

ange mottagarens telefonnummer

4. Detta kommer att skicka det krypterade e-postmeddelandet till mottagaren. Mottagaren måste klicka på knappen Skicka lösenord. När de klickar på knappen Skicka lösenord får de ett lösenord på sitt telefonnummer.

Konfidentiellt läge

Det är allt! Du är färdig. Så här kan du skicka krypterade e-postmeddelanden på Gmail.

Lösenordsskyddade Gmail-bilagor

Lösenordsskyddade Gmail-bilagor

Ett annat bästa sätt att skicka lösenordsskyddade e-postmeddelanden i Gmail är att skicka lösenordsskyddade bilagor.

I den här metoden måste du skapa en krypterad ZIP- eller RAR-fil som innehåller dina filer och sedan skicka den till Gmail-adressen. Du kan använda vilket filkomprimeringsverktyg som helst för att skapa en lösenordsskyddad ZIP/RAR-fil.

Detta är den minst föredragna metoden, men många användare litar fortfarande på arkivverktyg för att skicka lösenordsskyddade filbilagor på Gmail.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here