Hur man spelar in ett telefonsamtal på en iPhone

0
139

Det finns många situationer där en praktisk telefoninspelare skulle göra det enklare. Av juridiska skäl har iPhones ingen inbyggd funktion som gör att du kan spela in telefonsamtal. Det betyder inte att det är omöjligt; du behöver bara leta efter en lösning.

Hur man spelar in ett telefonsamtal på en iPhone

Läs vidare för att lära dig flera sätt att spela in ett telefonsamtal på en iPhone.

Spela in ett telefonsamtal på en iPhone

Beroende på var du bor kan du få problem att spela in ett telefonsamtal utan att meddela den andra parten i förväg. I de flesta stater anses aktiviteten vara laglig om minst en part är medveten om att konversationen spelas in. I 11 amerikanska delstater måste dock alla deltagare informeras. Detta gäller även om du ringer från någon annanstans. Dessutom kan federal lag, som upprätthåller enpartssamtycke men bara om du är en av dem, också göra lokala integritetslagar mer komplicerade. Lösningen? Be alltid om tillåtelse att spela in en konversation innan du börjar.

Hur man spelar in ett telefonsamtal på en iPhone X, 11, 12 eller 13

Det finns flera sätt att spela in ett telefonsamtal på en iPhone X, 11, 12 eller 13. Du kan använda enklare lösningar utan begränsningar, men inspelningskvaliteten blir inte den bästa. Att använda en app från tredje part kommer att ge bättre ljudkvalitet, men du kanske inte alltid kan använda dessa lösningar lagligt. Här är några av dina alternativ.

Använd en extern inspelare

Det enklaste sättet att spela in ett telefonsamtal utan att ladda ner en extra app är att använda en andra enhet. Det finns ingen gräns för samtalslängden du kommer att kunna spela in på detta sätt. Dessutom kan du använda vilken enhet du än har till hands. Detta kanske inte är den bästa lösningen om du vill använda inspelningen till något professionellt, eftersom ljudkvaliteten inte alltid är bra.

Här är några av de enheter du kan använda som extern inspelare.

 • En annan telefon eller surfplatta
 • Din Apple Watch
 • Din PC

För att spela in konversationen i bästa möjliga kvalitet, se till att du är i ett tyst utrymme. Att investera i en bra mikrofon för din PC kan också löna sig om du ska göra detta regelbundet. Processen kommer att se ut ungefär som stegen som beskrivs nedan.

 1. Ring personen i fråga.
 2. Låt dem veta att konversationen kommer att spelas in.
 3. Tryck på högtalarknappen på din iPhone-skärm.
 4. Tryck på inspelningsknappen på din inspelningsenhet.

Prova Google Voice

Om du inte behöver använda ditt eget telefonnummer för samtalet kan du använda tjänsterna från Google Voice. Den här lösningen är gratis och den ger dig möjlighet att spela in inkommande konversationer så länge du inte använder ett Workspace- eller Education-konto. Om du ännu inte har en Google röst konto, ställ in det för att ta emot ett telefonnummer. Om du redan har Google Voice, aktivera samtalsinspelning i dina inställningar.

 1. Gå till Google röst webbplats och logga in med ditt Google-konto.
 2. Hitta dina “Inställningar”. På fliken “Samtal”, hitta “Inkommande samtalsalternativ” och aktivera den.

Som nämnts kan du bara spela in inkommande samtal med Google Voice. Följ dessa steg för att spela in ett telefonsamtal.

 1. Ta emot det inkommande samtalet.
 2. Tryck på knappsatsikonen och tryck på nummer 4-knappen för att starta inspelningen. Du kan sluta spela in på samma sätt.

En röst låter er båda veta att samtalet spelas in. Senare hittar du inspelningen i din Google Voice-inkorg.

Använd en Call Recorder-app

Du hittar många appar i iPhone App Store som erbjuder samtalsinspelning. Medan de flesta av dem är betalda, finns det några gratislösningar, inklusive Rev Call Recorder. Denna app förenklar den till synes komplicerade 3-vägs samtalsprocessen. Dina inspelade konversationer kommer alla att lagras i appen och du kan spela upp, trimma eller till och med få dem transkriberade. Du behöver bara registrera dig med ditt telefonnummer, och du kan börja använda Rev för både utgående och inkommande samtal.

För att spela in ett utgående samtal, tryck på samtalsknappen och slå numret du vill ringa. Du kommer att uppmanas att ansluta till inspelningslinjen först. Om du vill spela in ett inkommande samtal måste du ta emot samtalet först, öppna programmet och tryck sedan på spela in.

Använd din röstbrevlåda

Slutligen är en annan möjlig lösning lite komplicerad men kan eliminera behovet av en tredjepartsapp. Om din iPhone är kapabel till 3-vägssamtal och din operatör tillåter dig att ladda ner dina röstmeddelanden, kan du prova att använda din röstbrevlåda för att spela in konversationer.

 1. Ring först personen du vill spela in och tryck på “Lägg till samtal” och ring sedan ditt eget nummer för att gå till din röstbrevlåda.
 2. Vänta tills din röstbrevlåda börjar spela in och tryck sedan på “Slå samman samtal” för att använda din röstbrevlåda för att spela in konversationen.

Denna lösning kanske inte fungerar för alla. Dessutom kan längden som din röstbrevlåda kan spela in också vara begränsad. Du bör göra en testkörning innan du förlitar dig helt på denna metod.

Hur man spelar in ett telefonsamtal på en iPhone 6, 7 eller 8

Om du har en äldre iPhone-modell har du liknande alternativ för att spela in ditt telefonsamtal. Du kan använda en extern inspelningsenhet för att spela in alla samtal, om än med mindre än idealisk ljudkvalitet. Du kan prova några appar från tredje part om du behöver en mer solid lösning. Några av de bästa alternativen visas nedan.

Spela in ditt samtal med en extern enhet

Det enklaste sättet att spela in ett telefonsamtal är att sätta telefonen på högtalaren och använda en annan enhet för att spela in ljudet. Den här lösningen låter dig spela in vilken längd på konversationen som helst. Ljudkvaliteten kanske dock inte är idealisk, speciellt om du vill använda inspelningen för din podcast eller liknande projekt. Ändå kan du använda vilken enhet du än har till hands för att spela in ett telefonsamtal på detta sätt, inklusive en telefon eller surfplatta, din Apple Watch eller din PC. Spela in din konversation på följande sätt.

 1. Flytta till en tyst plats innan du börjar samtalet.
 2. Ring personen du vill ha och låt honom veta att du kommer att spela in.
 3. Tryck på högtalarknappen på telefonens skärm.
 4. Börja spela in med den andra enheten.

Använd Google Voice

Med Google Voice kan du spela in alla inkommande samtal med en enkel knapptryckning. Skapa en gratis Google röst konto för att få ett telefonnummer och se till att du har aktiverat samtalsinspelning i dina inställningar. När någon ringer det telefonnumret följer du stegen nedan för att börja spela in konversationen.

 1. Ta emot samtalet som vanligt.
 2. Tryck på knappsatsen på skärmen. Tryck på nummer 4 för att börja spela in.
 3. Du kommer att höra en röst som informerar er båda om att konversationen spelas in. Stoppa inspelningen genom att trycka på knappsatsen och sedan på nummer 4 igen.

Inspelningen kommer att finnas i din Google Voice-inkorg.

Ladda ner en 3-vägs samtalssammanfogningsapp

Det finns många appar för iPhone som påstår sig erbjuda samtalsinspelningslösningar. Tyvärr är de flesta av dem betalda. De Rev Call Recorder appen är ett undantag som är lätt att använda och har utmärkta recensioner. När du har registrerat dig med ditt telefonnummer trycker du på samtalsknappen och slår numret du vill ringa. Du ansluts först till inspelningslinjen och sedan med personen du ville nå. Precis som Google Voice kommer appen att meddela att konversationen spelas in. Denna app kan användas för både inkommande och utgående samtal.

Använd din röstbrevlåda

iPhones som stöder 3-vägssamtal och nedladdning av röstmeddelanden kan också vara lämpliga när du vill spela in ett telefonsamtal på en iPhone. Du kommer att skapa ett konferenssamtal med dig själv för att använda din röstbrevlåda som en inspelningsenhet. Observera att den här metoden inte fungerar med alla operatörer, så du bör testa den i förväg. Processen kommer att se ut som följer.

 1. Ring din kontakt och låt dem veta att du kommer att spela in konversationen.
 2. Tryck på “Lägg till samtal” och slå ditt eget nummer.
 3. Du bör hänvisas till din röstbrevlåda. Vänta tills du hör ett pip som indikerar att det håller på att spelas in. Tryck på “Slå samman samtal” för att skapa ett konferenssamtal.

Din röstbrevlåda kommer då att spela in konversationen och du kommer att kunna ladda ner filen senare.

Det finns en lösning på allt

Att spela in telefonsamtal är ett känsligt ämne, så se till att du alltid informerar den andra parten om dina avsikter. Om de ger dig grönt ljus, använd en av lösningarna som nämns ovan för att spela in ett telefonsamtal på en iPhone.

Har du testat någon av dessa metoder för att spela in ett telefonsamtal på en iPhone tidigare? Eller har du några andra rekommendationer? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here