iOS 16.4 kommer till iPhones: Här är vad som är nytt med den här uppdateringen

0
151
NextPit iOS 16 låsskärm
© NextPit

Efter flera betaversioner har Apple nu släppt den definitiva versionen av iOS 16.4 till allmänheten. Den här mjukvaruuppdateringen ger nya och mindre funktioner med några som tillkännagavs redan med iOS 16 förra året. Här är allt som är nytt med den senaste iOS 16.4-uppdateringen.

I likhet med iOS 16 stöder version 16.4 iPhone 8-serien och nyare modeller hela vägen till iPhone 14. Funktionstillgängligheten varierar beroende på modell. Bortsett från de tillagda föremålen, ger iOS 16.4 också buggfixar och de senaste säkerhetskorrigeringarna till kompatibla iPhones.

Vad är nytt med iOS 16.4: Emojis till fristående 5G

De mest anmärkningsvärda förbättringarna av iOS 16.4 nämndes redan i tidigare betaversioner som webbappsaviseringar på startskärmen och en ny uppsättning med 21 emojis. Beroende på operatör kommer fristående 5G till USA och några andra länder utöver 5G-stöd för Turkiet.

iOS 16 nya emojis

Nya emoji-tecken och varianter i iOS 16.4. / © Apple, Redigera av NextPit

Under tillgänglighet kommer VoiceOver till Maps i Weather-appen. En ny strömbrytare för reduktion av blixtljus- och ficklampseffekt är också tillgänglig för att dämpa videoappar inklusive YouTube (möjligtvis minska risken för ljuskänslig epilepsi). Alternativet Voice Isolation anländer också för cellulära röstsamtal som tidigare var begränsat till Face Time-samtal.

Dubbletter av foton kan upptäckas för iCloud-delade album i Foton. Apple löser också problemet där Begäran om köp från barnkonton inte kommer att visas på förälderns iPhone eller iPad. När det gäller iPhone 14 (recension) och iPhone 14 Pro (recension) användare kommer Apple återigen att optimera Crash Detection för att undvika ytterligare falska triggers orsakade av höghastighetssport.

Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar och buggfixar:
● 21 nya emoji inklusive djur, handgester och föremål är nu tillgängliga på emoji-tangentbordet
● Aviseringar för webbappar som lagts till på startskärmen
● Röstisolering för mobilsamtal prioriterar din röst och blockerar omgivande buller omkring dig
● Duplicerar album i Foton utökar stödet för att upptäcka dubbletter av foton och videor i ett iCloud-delat fotobibliotek
● VoiceOver-stöd för kartor i Weather-appen
● Tillgänglighetsinställning för att automatiskt dämpa video när ljusblixtar eller stroboskopeffekter upptäcks
● Åtgärdar ett problem där Begäran om köp-förfrågningar från barn kanske inte visas på förälderns enhet
● Åtgärdar problem där Matter-kompatibla termostater kan sluta svara när de paras ihop med Apple Home
● Crash Detection-optimeringar på iPhone 14 och iPhone 14 Pro-modeller

Ändringar som inte nämns i iOS 16.4 release notes: Apple Music till Emergency SOS via satellit

När det gäller artiklar som inte framhävdes i de officiella utgåvorna, finns det mindre och viktiga ändringar på andra appar och tjänster, som Apple Music, Apple CarPlay och Podcasts-appar. Samtidigt släpper Apple också sin dedikerade Apple Music Classical med start idag.

I böcker läggs en krullningsanimation till ovanpå bildeffekten när du vänder en sida medan genvägar som används för automatisering fick en handfull nya åtgärder. Under plånboken introducerades widgets för orderspårning.

Anländer till ett halvdussin länder är nödsituationer SOS via satellit. Användare i Belgien, Österrike, Italien, Luxemburg, Portugal och Nederländerna kan nu lita på den livräddande funktionen som först debuterade på iPhone 14. Du kan testa nöd-SOS via satellit i vår guide.

Så här kontrollerar och installerar du uppdateringen på din iPhone

För att manuellt kontrollera om uppdateringen redan är tillgänglig för din iPhone, gå bara till Inställningar och välj Allmänt och välj vidare Programuppdatering för att installera iOS 16.4. Annars bör du meddelas inom dagen när den nya firmwaren redan är tillgänglig för din enhet och i ditt land.

Uppdaterar du till iOS 16.4 idag? Vilken enhet installerar du den på? Berätta för oss i kommentarerna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here