Categories
Informationsteknologinyheter

iPad Mini ryktas vara den första hopfällbara Apple-enheten

iPad Mini ryktas vara den första hopfällbara Apple-enheten
© nextpit

Det har förekommit rykten om att Apple arbetar på sin första hopfällbara enhet som liknar en iPad som kan förvandlas till en MacBook vid behov. Emellertid indikerar chatter i leveranskedjan att denna hopfällbara surfplatta kan hamna i samma storlek som den nuvarande iPad Mini (recension). Det har rapporterats att denna modell kan komma så tidigt som 2026.

  • Läs också: De bästa Apple iPad-surfplattorna du kan köpa idag

Första hopfällbara Apple-enheten

Baserat på den sydkoreanska publikationen The Elec, färska rapporter från Apples leverantörer som involverar Samsung Display och LG Display, överväger Cupertino-teknikjätten att lansera en hopfällbar iPad Mini som sin första hopfällbara enhet. Det finns inga andra detaljer förutom modellen, men det sägs att den här surfplattan kommer att ha en skärmstorlek mellan 7 och 8 tum (17,78 till 20,32 cm).

Den uppgav också att både Samsung och LG:s skärmavdelningar redan har skickat den första provpanelen till Apple förra året. Dessutom har de två företagen diskuterat med Apple om komponenterna som kommer att användas i den hopfällbara iPad Mini. Det nämndes att man använder ett ultratunt glasskikt (UTG) för den vikbara huvudskärmen och täckskärmarna som liknar vad Samsung använder på Galaxy Z Fold 5 (recension).

Apple MacBook-iPad Hybrid Fold

Apples nya patent beskriver dess hopfällbara enhet som en hopfällbar “bärbar dator”. / © Patently Apple

Samma källa spekulerade också i att den hopfällbara iPad Mini skulle ersätta den vanliga iPad Mini. Med andra ord, Apple kanske bara avslutar det befintliga sortimentet i god tid. Men det finns också motsatta åsikter om denna spekulation med tidigare rykten om att Apple planerar för en OLED-utrustad iPad Mini. Oavsett vilket rykte som kommer att förverkligas är det ingen skada om Apple fortsätter att sälja både vanliga och hopfällbara iPad Mini-varianter samtidigt.

Lanseringsdatum för Apple iPad Mini “Fold”

iPad Mini Fold eller den hopfällbara iPad Mini tros komma någon gång under 2026, även om detta kan förlängas till 2027. En hopfällbar 20-tums iPad/MacBook-hybrid är utsedda att följa, som först skapade rubriker 2022. Apples iPhone “Fold” kan bara hända 2027 och skulle vara i linje med 20-årsjubileet för iPhone.

Medan vi fortfarande är några år från att se den första hopfällbara Apple-produkten, är företaget redan i full gång med att förnya hela sin iPad-linje. I år förväntas det att Apple kommer att tillkännage OLED iPad Pro-surfplattor tillsammans med en 12,9-tums iPad Air i mars. iPhone-tillverkaren ses också uppdatera iPad- och iPad Mini-katalogerna, även om det inte finns någon bestämd tidtabell ännu.

Vad tycker du om en hopfällbar iPad Mini? Tycker du att storleken är mer praktisk än den extra stora iPaden? Vi ser fram emot att höra din åsikt.

Leave a Reply