Meta Quest-headset kan nu spela upp rumsliga videor från iPhone 15 Pro

0
15
nextpit Meta Quest 3 Front Led
© nextpit

Det visar sig att Apples premium Vision Pro inte är den enda bärbara enheten som kan dra nytta av inspelade rumsliga videor från iPhones. Meta har rullat ut Quest v62-uppdateringen till sina fristående VR- och XR-headset idag. Tillsammans med de få anmärkningsvärda förändringarna som kommer med uppdateringen är stödet för att öppna och spela rumsliga eller 3D-videor inspelade från iPhone 15 Pro (recension)-modeller på Meta-headset.

Spela rumsliga iPhone-videor på ett Meta Quest-headset

Meta säger att användare måste använda Meta Quest-mobilappen på sin iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max för att ladda upp rumsliga videoinspelningar som kommer att konverteras och lagras i molnlagringen. När de har laddats upp kan de navigera till filhanteraren på sitt Meta Quest-headset för att välja och spela upp en rumslig video. Användare kan också komma åt inspelningarna från galleriappen.

Den rumsliga videouppspelningen är kompatibel med Meta Quest 2, Quest 3 (recension) och Quest Pro (recension).

Andra nya funktioner på Meta Quest v62-uppdateringen

Det finns andra nya funktioner taggade med den senaste Quest-uppdateringen också. På spelavdelningen kan Metas Quest-webbläsare nu stödja externa spelkontroller, som PlayStation och Xbox gamepads. Företaget förbättrar också upplevelsen med PlayStations PS5 Dual Sense- och PS4 Dual Shock-kontroller när de spelar på headseten.

Meta lägger till en ny gest för att komma åt snabbmenyn och centrera om skärmen. Först måste du placera din handflata som är vänd mot dig och som är synlig. Du kan sedan göra en kort eller lång nypning, med motsvarande åtgärder som att öppna eller stänga menyn Snabbåtgärder eller centrera om skärmen.

Meta Quests nya v62-uppdatering lägger till nypningsgest

Metas Quest v62-uppdatering lägger till en nypgest för att öppna snabbmenypanelen. / © Meta

Meta säger att gesten bara öppnar den förenklade snabbmenyn, och du måste aktivera den tillbaka från inställningarna om du vill använda den utökade snabbmenyn med tillagda kontroller och genvägar.

Dessutom sägs Facebooks livestreaming-funktion vara fullt tillgänglig för alla användare med denna uppdatering. De med ett anslutet Facebook-konto kan börja streama från kameran via den universella menyn. Ett annat relaterat streamingtillägg är YouTube-streaming som äntligen stödjer chattar.

Meta Quest v62-programuppdateringen levereras gradvis från och med idag. Alla dessa funktioner och ändringar som nämns är tillgängliga för de tre Meta Quest-headseten.

Skulle du välja ett Quest-headset med dessa tillagda funktioner, särskilt med den rumsliga videouppspelningen? Låt oss höra dina tankar om detta.

Källa:
Meta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here