OnePlus 12 och 11 får nya vitala AI-funktioner

0
17
nextpit OnePlus 12-skärm
© nextpit

Till skillnad från Samsungs Galaxy S24 som får helt nya och fräcka AI-funktioner, lanserade OnePlus OnePlus 12 med tonvikt främst på stora hårdvaruförändringar. Lyckligtvis betyder det inte att OnePlus 12 (recension) inte får någon AI-kärlek alls. Nya uppdateringar av firmware med AI-drivna funktioner tycks rullas ut till OnePlus 12 och 11-modeller i Kina, och det kan också träffa globala varianter under de kommande veckorna.

  • Missa inte: Galaxy AI testad – Hur bra är Samsungs nya AI-funktioner?

Som sågs först på Reddit (via Mishaal Rahman), OnePlus 12 och OnePlus 11 (recension) användare med kinesiska modeller har fått en anspråkslös mjukvaruuppdatering som en del av ColorOS 14:s vanliga korrigeringar och korrigeringar för januari. Den fasta programvaran är märkt som PHB110_14.0.0.405 och 14.0.0.403 på OnePlus 12 respektive 11.

Nya AI-funktioner kommer till OnePlus 12 och OnePlus 11

Tillsammans med korrigeringen av fingeravtrycksskanningen och andra ändringar innehåller uppdateringen några AI-funktioner som debuterar för första gången på OnePlus-enheter. Detta introducerar nämligen AI Summarizer, AIGC Remover och Article Summarizer. Det nämns även en uppgradering till Breeno Touch, som är företagets assistentbaserade funktion i Kina.

OnePlus AI-funktioner skickas till OnePlus 12 och 11

OnePlus rullar ut ny uppdatering som lägger till AI-funktioner till OnePlus 12 och 11 / © Reddit/u/milkyteapls

När det gäller AI Summarizer, beskriver ändringsloggen funktionen som en sammanfattning av telefonsamtal där viktig information sedan extraheras, såsom tider, åtgärder som ska slutföras och övergripande sammanfattning av samtal. En AI summarizer finns också tillgänglig för artiklar, som borde fungera på samma sätt med Samsungs webbsidor summarizer på Galaxy S24 genom Galaxy AI.

En annan AI-färdig post heter AIGC Remover och visas som OnePlus ta på Googles Magic Eraser fotoredigerare som kan ta bort oönskade objekt från foton. Det är dock oklart om detta stöder generativ redigering av liknande Samsungs Galaxy AI-version eller Googles förstärkta Magic Editor.

För närvarande finns det ingen tidslinje när en liknande uppdatering ska komma för icke-kinesiska OnePlus 12 och 11-enheter. Det är också möjligt att OnePlus vikbara Open (recension) smartphone ska få firmware också.

Likaså finns det inga ord om när vi får andra fräcka AI-baserade funktioner som Circle to Search och livetelefonsamtalsöversättning till OnePlus och icke-Samsung Android-enheter. Det är troligt att Samsung och Google har för avsikt att göra några populära poster exklusiva för sina telefoner.

Vilka av de nya Galaxy AI-funktionerna skulle du vilja se läggas till i OnePlus-smarttelefoner? Dela dina förslag med oss ​​i kommentarsfältet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here