OnePlus 12R är en mördare i mellanklassen som lanseras i fler länder

0
13
OnePlus 12R specificerar prislansering för oss
© OnePlus

OnePlus förväntas ivrigt lansera OnePlus 12 globalt nästa månad. Men bortsett från flaggskeppet Android-telefon, kan mellanklassen OnePlus 12R märkas med. De viktigaste specifikationerna för enheten har till synes läckt, inklusive lanseringsdatumet med en antydan om en amerikansk release. Om det händer kommer detta att vara den första för en R-märkt OnePlus som kommer till USA.

  • Läs också: Bästa smartphones att köpa för under $600

På X har den pålitliga läckaren Max Jambor, som också är en frekvent källa till allt om OnePlus, delat de fastställda hårdvaruspecifikationerna för OnePlus 12R. På pappret framstår enheten som en solid uppgradering till sin föregångare och en blygsam upprepning från årets OnePlus 11 (recension), med undantag för den bakre kameran som har en medelmåttig makrosensor.

OnePlus 12R-specifikationer

Följaktligen har OnePlus 12R en 6,78-tums LTPO4 AMOLED-skärm med en variabel uppdateringsfrekvens mellan 1 och 120 Hz. Den är skyddad av en Gorilla Glass Victus 2-panel på toppen och har en böjd kant som ses på mockupbilden. Skärmen är ett steg upp från OnePlus 11:s LTPO3-skärm och Gorilla Glass Victus 1-skydd.

På bildbehandlingsavdelningen har baksidan ett trippelkamerasystem som har en 50 MP Sony IMX 890-sensor. Med vad vi vet är detta samma primära snapper som OnePlus 11. Sedan finns det 8 MP ultrawide och 2 MP makrosensor, som särskilt är nedgraderingar från 11.

OnePlus 12R teaserbild

OnePlus 12R:s mockup-bild. / © X/u/MaxJamb

Förutom den större batterikapaciteten på 5 500 mAh är insidan av OnePlus 12R identisk med OnePlus nuvarande flaggskepp. Snapdragon 8 Gen 2 SoC är ihopkopplad med 128/256 GB lagring och 8/16 GB LPDDR5X RAM. Laddningshastigheten är klassad till 100 watt och det nämns inget om trådlös laddning här.

Det finns inga faktiska bilder som delas, men vi kanske kan föreställa oss att OnePlus 12R delar samma design som OnePlus 12 också. Tipsaren bekräftade att den kommer att finnas i grå och blå finish.

OnePlus 12R US releasedatum och pris

När det gäller lanseringen är det listat att OnePlus 12R kommer att tillkännages först i Kina den 4 januari. Den globala lanseringen är den 23 januari, vilket också är dagen då OnePlus 12 kommer att ta sig till fler marknader.

Intressant nog sa Jambor att OnePlus 12R kommer att släppas i USA, vilket är första gången för sortimentet. Det finns dock ingen exakt tillgänglighet ännu och för hur mycket. Men om vi skulle gissa borde den ligga under OnePlus 11:s lanseringspris på $699. Så, vi pratar här någonstans norr om $500 som en säker uppskattning.

Med dessa specifikationer, tror du att OnePlus 12R kommer att bli en mördare i mellanklassen för sådana som Googles Pixel 7a eller Samsungs Galaxy A-serie? Berättar för oss i kommentarerna.

Källa:
X/u/MaxJamb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here