Procreate: Hur man stänger av tryckkänslighet

0
14

Tryckkänslighet är det som gör ritupplevelsen i Procreate ojämförlig. Om du använder en Apple Pencil för att skapa illustrationer och digitala målningar i Procreate kan du rita linjer så tjocka eller tunna du vill genom att trycka pennan mot skärmen med mer eller mindre kraft.

Procreate: Hur man stänger av tryckkänslighet

Men standardinställningarna kanske inte passar alla projekt, och du kan behöva justera tryckkänsligheten efter dina specifika fysiska förmågor eller preferenser. Lyckligtvis kan du ändra dessa inställningar som allt annat i Procreate, för alla verktyg eller bara för enskilda penslar. Läs vidare för att lära dig hur.

Hur man stänger av tryckkänslighet i Procreate för alla verktyg

Att ändra tryckkänslighetsinställningar i Procreate innebär att man justerar verktyget som kallas tryckkurva. Den innehåller x-axeln och y-axeln. X-axeln representerar ingångstrycket. Med andra ord ändras x-axeln hur hårt du trycker pennan mot skärmen. Y-axeln är borstens uteffekt, dvs vad borsten drar baserat på ditt tryck. Beroende på vilket tryck du applicerar kan det ändra tjocklek, opacitet och andra dynamiska egenskaper.

För en känsligare borste måste tryckkurvan vara brantare. Om du vill skapa tjocka linjer genom att bara trycka lätt på din Apple Pencil bör den nedre änden av x-axeln vara plattare. Men om du vill stänga av tryckkänsligheten helt kan du göra det genom att följa dessa steg:

 1. Välj ikonen Åtgärder.
  Tryck på skiftnyckelikonen i Procreate på iPad
 2. Tryck på fliken Prefs.
  Välj fliken Prefs i Action-menyn i Procreate på iPad
 3. Tryck på Tryck och utjämning.
  Välj Tryck och utjämning i menyn Åtgärder i Procreate på iPad
 4. Under App Pressure Sensitivity, dra toppen av tryckkurvan nedåt eller åt vänster tills kurvan förvandlas till en rak linje.
  Justera appens tryckkänslighetskurva i menyn Pressure & Smoothing i Procreate på iPad

Prova nu dina penslar och se om linjerna du gör är helt lika. För att ångra det du just gjorde och tillåta en viss tryckkänslighet för din penna, kan du gå till samma inställningar och trycka på Återställ allt längst ner.

Även om det är roligt att leka med tryckkänslighet och kan användas för att skapa olika fängslande design, kan det bli irriterande riktigt snabbt. Dessutom kanske du tycker att standardinställningen är för känslig.

Förutom att ändra tryckkänsligheten bör du också lära dig hur du lägger till text i Procreate för att öka din kreativitetsnivå.

Hur man stänger av tryckkänsligheten i Procreate för individuella borstar

Medan vissa mönster kräver noll tryckkänslighet, kanske du vill använda bara ett fåtal av borstarna för att rita jämna och raka linjer. Eller så kanske du vill gå fram och tillbaka medan du lägger till text. Som tur är behöver du inte slå på och av tryckkurvan medan du arbetar för att få önskade slag. Du kan bara välja de enskilda borstarna som du vill ha noll eller olika tryckkänslighet för och duplicera dem.

Det gör att du också kan ha originalborsten med dess ursprungliga tryckkänslighet utöver de dubbla borstarna med den specifika tryckkänsligheten du har valt. Om du älskar att leka med olika borstinställningar kan du spara inställningarna och snabbt komma åt dem när som helst.

Så här ändrar du tryckkänsligheten för enskilda borstar i Procreate:

 1. Svep åt vänster på borsten som du vill ändra tryckkänslighet för.
  Svep åt vänster på önskad borste i Procreate på iPad
 2. Tryck på Duplicera.
  Tryck på Duplicera i penselbiblioteket i Procreate på iPad
 3. Dubbelklicka på den dubblerade borsten för att komma åt dess inställningar.
  Tryck på den dubblerade borsten i penselbiblioteket i Procreate på iPad
 4. Gå till fliken Apple Pencil i den vänstra panelen.
  Tryck på fliken Apple Pencil i Brush Studio i Procreate på iPad
 5. I avsnittet Tryck drar du storleksskalan till 0 %.
  Justera skjutreglaget för storlek i Brush Studio i Procreate på iPad
 6. Välj Klar för att spara ändringarna.
  Tryck på knappen Klar i Brush Studio i Procreate på iPad

Nu, oavsett vad tryckkänslighetsinställningarna är för resten av verktygen i Procreate, kommer denna dubblettborste att fungera oberoende av dem. Du kan också ange ett nytt namn för din dubblettborste för att bättre skilja den från originalet. Gå till Om den här borsten, tryck på borstens namn högst upp och skriv det namn du vill ha.

Hur man justerar tryckkänslighet minimum och maximivärde

Din borstes högsta och lägsta tryckkänslighet beror på andra inställningar i Procreate. Kanske har du bara tryckt lite på dina linjer, men när du väl stänger av den blir du förvånad över att linjen är för tjock för dina illustrationsbehov.

Du kan ändra din borsttryckskänslighet maximala och lägsta värden i borstinställningarna. Så här går det till:

 1. Leta reda på penselverktyget i det övre högra verktygsfältet.
  Tryck på penselikonen i Procreate på iPad
 2. Dubbelklicka på borsten med de tryckkänslighetsvärden du vill justera för att öppna dess inställningar.
  Dubbelklicka på önskad borste i Procreate på iPad
 3. Gå till Egenskaper i den vänstra sidopanelen.
  Väljer fliken Egenskaper i Brush Studio i Procreate på iPad
 4. Under Brush Behavior, skjut prickarna Maximal Size och Minimum Size för att justera värdena.
  Markera inställningarna för borstbeteende i Brush Studio i Procreate på iPad

Du kan justera maximal och minimal opacitet i Procreate med dessa inställningar och få dina linjer att vara mer eller mindre genomskinliga beroende på hur mycket tryck du applicerar med din Apple Pencil.

Hur man ändrar tryckkänsligheten för borstar som inte tillåter det

Vissa borstar i Procreate har inte tryckkänslighetsinställningar, så de går alltid i en rak och jämn linje. Det betyder att du inte kan skapa en tunn och subtil början eller slutet av din linje, och oavsett hur mycket tryck du lägger på borsten förblir slaget detsamma.

Ändå finns det en lösning. Du kan ändra din penselstorlek när du ritar genom att skjuta på knappen Storlek. Denna lösning beror på din kompetensnivå och kan vara svår att bemästra. Men när du väl har fått kläm på det kanske du också kan använda det på olika verktyg.

Bli av med trycket i Procreate

Tryckkänslighet kan vara en värdefull inställning för dina många projekt. Du kan dock enkelt stänga av den om du inte behöver den. Du kan till och med stänga av den för endast vissa penslar genom att skapa en dubblett av dem. Och även om borsten inte kommer med tryckkänslighetsinställningar kan du fortfarande återskapa effekten genom att kombinera borsten med storleksverktyget. Alternativen är oändliga.

Därefter bör du lära dig hur du gör din bakgrund transparent med Procreate.

Vanliga frågor

F: Har Procreate Pocket tryckkänslighet?

S: Även om Procreate Pocket-appen delar vissa inställningar med Procreate för din iPad, har den ingen tryckkänslighet. Procreate Pocket fungerar på iPhone och iPod touch som inte har 3D touch, vilket gör att tryckkänslighet fungerar på din iPad. Istället har den en mjukvarubaserad haptisk touch och något direkt inbyggt i din iPhone och iPod touch.

F: Vilken annan penna kan jag använda för Procreate förutom Apple Pencil?

S: Även om Apple Pencil är den bästa pennan för iPad och Procreate, kan du också använda andra pennalternativ. Adonit Note+ är den näst bästa pennan du kan använda för din iPad. Zspeed är den bästa iPad- och iPhone-pennan för nybörjare, medan JAMJAKE är den mest budgetvänliga som fungerar på iPad Air 2, iPad Air 3 och iPad Pro.

F: Behöver jag en Apple Pencil eller annan penna för tryckkänslighet i Procreate?

S: Du behöver inte köpa en penna för att få linjer med tryckkänslighet i Procreate. Men du kan kämpa utan det. iPad-skärmen kanske inte upptäcker andra föremål eller en specifik penna.

F: Vad gör jag om min tryckkänslighet inte fungerar?

S: Din tryckkänslighet är plötsligt avstängd eftersom opacitetsinställningarna är noll eller tryckkurvan är avstängd. Om båda inställningarna är bra kan problemet orsakas av en ny Procreate-uppdatering.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here