Så här ser du vem som blev vän med dig på Facebook på iPhone

0
17

  • Du kan snabbt se vem som blev vän med dig på Facebook på din iPhone genom att besöka den väns profil eller söka i din Facebook-vänlista.
  • Det finns flera tredjepartsappar som Who Deleted Me och Who Unfriended Me för att ta reda på din “unfriend”-lista.

Att bli ovän på en social medieplattform har blivit likvärdigt med att bryta vänskapen eller, i vissa fall, relationen helt och hållet. Om någon har lämnat dig på cliffhanger, oroa dig inte! Den här artikeln hjälper dig att se vem som blev vän med dig på Facebook med en iPhone, Mac eller annan enhet.

  1. Använd Facebooks tidslinje för att se om någon avbröt dig
  2. Sök i din Facebook-vänlista
  3. Kolla personens Facebook-profil
  4. Prova tredjepartswebbplatser (på din risk)

1. Använd Facebooks tidslinje för att se om någon har blivit vän med dig

Det är ganska enkelt att ta reda på om någon har blivit oväntad med dig. Observera personens inlägg. Om flera inlägg som är synliga för dig har en liten klotikon under personens namn, är inlägget offentligt och alla kan se det.

Alternativt, om du kan se inlägg med en ikon som visar två personer på din tidslinje, är du fortfarande vän med den personen. Eftersom de är privata inlägg och bara vänner kan se dem.

Använd Facebooks tidslinje för att se om någon blev vän med dig på Facebook

Den här metoden kan dock vara knepig att ta reda på vem som blev vän med dig ibland, eftersom det är möjligt att någon helt enkelt begränsat dig ett tag. Begränsning innebär att du inte kommer att kunna se deras privata inlägg men fortfarande är vän med dem.

Så om detta gjorde dig förbryllad, gå vidare till följande metod.

2. Sök i din Facebook-vänlista

Facebook visar dig också din vänlista, och visar alla konton du är vän med. Du kan leta efter deras namn på den här listan för att kontrollera om någon fortfarande är din vän. Så här gör du:

  1. Öppna Facebook → Tryck på Mer längst ned till höger.
  2. Tryck på ditt namn eller din profilbild.
  3. Rulla ned och tryck på Vänner.

    Sök i din Facebook-vänlista på iPhone

  4. Skriv nu personens namn i sökfältet.
    Om deras namn står där är du fortfarande vän med dem!

Denna metod är enkel och korrekt!

3. Kontrollera personens Facebook-profil

Istället för att vänta på att någon ska göra ett inlägg på din tidslinje kan du hoppa direkt till deras profil. Om du ser privata inlägg är du fortfarande vän med personen!

Dessutom kan du också se om knappen Lägg till vän är aktiv. Om du ser en ikon med en människa och ett plustecken bredvid på deras profil betyder det att du inte är vänner. Därför har personen blivit vän med dig.

4. Prova tredjepartswebbplatser (på egen risk)

Tredjepartsapplikationer är också tillgängliga för att kontrollera dessa uppgifter åt dig. Dessa applikationer är dock inte tillförlitliga och kan lagra dina Facebook-data utan din tillåtelse.

Även om appar som Who Deleted Me och Who Unfriended Me är topprankade rekommenderar vi att du inte använder dem. Ett stort fel med dessa appar är att de bara kan berätta vem som blev vän med dig efter att ha installerat dem.

Om någon avbröt dig innan du installerade appen, skulle du inte få någon information om det!

Skillnaden mellan ovän, sluta följa och blockera

Facebook är mycket varierande och det ger dig många alternativ. Att avbryta vänskap, sluta följa och blockera är tre huvudsakliga åtgärder du kan vidta mot en viss användare, och även om de kan verka lika, har de en enorm skillnad mellan dem.

Unfriending betyder att personen har tagit bort dig från sin vänlista. Därför kan du inte se deras privata inlägg och foton. Du kan fortfarande se deras offentliga profil, DM på Facebook Messenger, söka i deras profil och lägga till dem som vänner igen.

Sluta följa: Det liknar det på andra plattformar som Twitter och Instagram. Om du slutar följa någon kommer deras inlägg inte att visas på din tidslinje. Något speciellt på Facebook är att även om någon slutar följa dig så kan du fortfarande bli vän med dem.

Du kommer fortfarande att kunna se deras profil och interagera med dem, bara inte på din tidslinje. För att kontrollera om någon följer dig, gå till fliken Mer → tryck på Följare. Du kan se alla följa dig.

Blockering är det mest extrema steget. Det skär dig helt av från någon. Du kommer automatiskt att tas bort som vän och kan inte se eller interagera med deras offentliga profil. Dessutom kommer du inte att kunna chatta med dem heller.

Men om du gillar att hålla saker privat kan du kolla in vår guide om hur du döljer likes på Facebook.

Kan du bli vän och sedan bli vän igen på Facebook?

Ja. När någon väl slutar bli vän med dig kommer du alltid att ha möjlighet att bli vän med dem på nytt om du inte har blivit blockerad! Men när du inte är vän måste du skicka dem en förfrågan igen och vänta tills de accepterar den.

Det är allt!

Genom ovanstående metoder är det enkelt att se om någon har blivit vän med dig på Facebook med en iPhone eller Mac. Det knepiga är att komma över det faktum att någon blev oväntad med dig eftersom detta händer i hemlighet!

Om du har några frågor eller tvivel, lämna dem gärna i kommentarsfältet nedan.

Läs mer:

  • Hur du återställer ditt Facebook-konto från iPhone och Mac
  • Återställ raderade meddelanden på Facebook Messenger för iPhone
  • Hur man laddar ner Facebook-videor på iPhone, iPad och Mac
  • Hur man tar bort länken till ditt Facebook-konto från Instagram

Läsare som du hjälper till att stödja iGeeksBlog. När du gör ett köp med hjälp av länkar på vår webbplats kan vi tjäna en affiliate-provision. Läs ansvarsfriskrivning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here