Samsung klargör: Galaxy S23:s Moon Snaps är den verkliga affären

0
130
Samsung Moon
© rangizzz / Adobe Stock, NextPit

Precis som med tidigare flaggskeppsskjutare kan Galaxy S23 Ultra ta månbilder med långa zoomnivåer och mjukvaruförbättringar. Men tidigare i veckan påstod ett Reddit-inlägg att Samsung har fejkat dessa månbilder genom att lägga till obefintliga detaljer, vilket nu har motbevisats.

Först introducerade Samsung Space Zoom på Galaxy S20 Ultra. Detta möjliggör utökad digital zoom för upp till 100x förstoring, vilket också är tillräckligt för att placera månen i din kameraram. Den har förbättrats på Galaxy S23 Ultra med en större 200MP kamerasensor och ökad zoom upp till 200x.

Men ett viralt inlägg hävdar att dessa bilder inte är de faktiska bilderna som tagits av enheten. Snarare föreslår källan att man använder artificiell intelligens, Samsung lägger till och förstärker texturer till månen även om de obearbetade bilderna är suddiga och omöjliga att urskilja. Den tillade att Samsung har matat AI:n med exakt var detaljerna ska läggas över korrekt, och drar följaktligen slutsatsen att dessa månbilder är falska.

  • Relaterat: De bästa smartphonekamerorna att köpa 2023

I ett pressmeddelande med en detaljerad guide förklarar Samsung att den använder flera algoritmer för att bearbeta månbilderna tagna av kapabla Galaxy-kameratelefoner som Galaxy S23 Ultra (recension).

En infografik som förklarar hur Space Zoom-funktionen fungerar på Galaxy S23 Ultra-smarttelefonen

Här är förbättringarna Samsungs Scene Optimizer ger till månbilder när man använder rymdzoomläget. / © Samsung

Följaktligen trycker en enhet först på Scene Optimizer för att förfina månens foto. Detta skede kräver att månen måste kännas igen först innan denna effekt tillämpas. Det andra steget är genom Super Resolution-läget för att ta flera bilder av månen med 25x zoomnivå eller högre och så småningom komponera denna flerbildsbild till en bild.

  • Missa inte: Hur man fångar stjärnspår med astrofotografiläget på Galaxy S23

Det kanske mest intressanta är hur Samsung använder en AI-djupinlärningsmodell för att upptäcka om objektet som kameran pekar på är en måne eller inte. Och som Samsung säger, tränade den det neurala nätverket med bilder av månen (möjligen i tusentals mängder) i olika former och faser. Samsung tillägger att Scene Optimizer också använder AI-baserad djupinlärning för att minska brus och skärpa den slutliga utmatningen.

Grafik visar hur Scene Optimizer fungerar för Space Zoom.
Samsung “Scenoptimerare” arbetsflöde, inklusive detektering för månskott. / © Samsung

Samtidigt är det specificerat att det kommer att finnas tillfällen där månen inte kommer att kännas igen om den skyms av moln eller om himlakroppen inte är väl upplyst som i nymånens faser. Det är alltså först när en måne intelligent detekteras som Samsungs Scene Optimizer kan fungera.

Slutligen, det tredje steget är också där kameran kontinuerligt kommer att styra fokus och ljusstyrka på hela bilden till förmån för en klarare syn på månen. Den förra är möjlig genom att kombinera telefonens optiska och digitala bildstabiliseringsfunktioner.

Vad är dina tankar om teknikerna som används av Galaxy-smartphones för att fånga månbilder? Tror du att de faller inom området för standardberäkning av smartphones och inte är tillverkade? Dela dina åsikter med oss.

Källa:
Samsung

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here