Samsung ska fixa de “tråkiga” Galaxy S24-skärmarna i en ny uppdatering

0
18
nextpit Samsung Galaxy S24 Ultra Display
© nextpit

Medan Samsung Galaxy S24-serien anses vara exceptionella förbättringar av Galaxy S23, kommer de inte utan brister. Ett av klagomålen från tidiga användare var den intetsägande skärmutgången på dessa enheter även med levande läge aktiverat. Samsung bekräftade att det var dess avsikt att hålla den levande profilen mer naturlig. Men det här ensamma skulle naturligtvis inte räcka till alla. Istället rapporteras det nu att en kommande uppdatering kommer att lägga till alternativ för att öka Galaxy S24:s skärmfärger med några snäpp.

  • Funderar du på att köpa en Galaxy-telefon? Se de bästa Samsung Galaxy-modellerna jämfört.

Samsung lägger till en ny skärmprofilkontroll på Galaxy S24

Pålitlig läckare Ice Universe har delade på X att Samsung planerar att släppa en uppdatering som skulle ge Galaxy S24 och Galaxy S24 Ultra (recension) användare mer kontroll över hur AMOLED-skärmen skulle se ut på deras enheter. Kontot angav att firmware kommer att lägga till ett reglage för att kontrollera “livlighet” på Galaxy S24 (recension) och Galaxy S24 Ultra-skärmar.

De nya inställningarna skulle i princip sätta Galaxy S24 och Galaxy S24 Ultras skärmpaneler i paritet med de tidigare Galaxy-flaggskeppen enligt tipsaren. Det beskrevs särskilt att den första högre nivån kommer att producera jämförbara färger som Galaxy S23 Ultra medan nästa steg skulle sätta den på nivån för Galaxy S21 Ultra.

Samsung Galaxy S24 Ultra framifrån på bordet

Samsung Galaxy S24 Ultra har en vacker AMOLED-skärm med förbättrat antireflexskikt — det finns inget annat sätt att uttrycka det. / © nextpit

Det är oklart när vi kan förvänta oss att den nämnda mjukvaruuppdateringen träffar Galaxy S24 och Galaxy S24 Ultra-modellerna. Det är dock troligt att den nödvändiga korrigeringen och förbättringen kommer så tidigt som den här månaden och kan vara taggade med februarisäkerhetskorrigeringarna som fortfarande en del av One UI 6.1. Kom dock ihåg att vi spekulerar här.

Men oavsett detta viktiga tillägg kommer Galaxy S24-trion redan med anmärkningsvärda skärmuppgraderingar. Till att börja med har bildskärmspanelerna på basmodellerna en bredare granulär uppdateringsfrekvens, förutom att de är ljusare än sina föregångare. Galaxy S24 Ultra, å andra sidan, fick också en platt, ljusare och mer bländskyddande panel.

I ditt fall, vilken färgprofil föredrar du att använda på din telefon? Tror du att den kommande extra “livligheten” är ett användbart alternativ, eller är det bara för mycket? Vi är angelägna om att höra dina tankar i kommentarerna.

Källa:
X/u/IceUniverse

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here