Samsungs Galaxy A55 Live Photos yta före lansering

0
14
nextpit Samsung Galaxy A54 kamera
© nextpit

Om du avskräcks av premiumpriset på Galaxy S24 (recension), erbjuder Samsung massor av mellanklass- och budgetvänliga smartphonealternativ till ett lägre pris. Huvudakten bland partiet är Galaxy A54. Modellen är dock i desperat behov av en uppfräschning, vilket är där Galaxy A55 kommer in. Galaxy A55 är på väg till butikerna i år och sågs på en certifieringsbyrå, vilket indikerar att den kan tillkännages officiellt när som helst nu. .

  • Läs också: De bästa Samsung Galaxy-smarttelefonerna du kan köpa idag

Första livebilderna av Samsung Galaxy A55

Spottad från kinesiska TENAA-listor (via MySmartPrice), den kommande Galaxy A55 och Kina-bundna Galaxy C55 har båda avbildats live, vilket tyder på den förestående lanseringen av båda telefonerna. Den bekräftade också att dessa mellanklassiga Galaxy-enheter kommer att bära modellnumren SM-A5560 respektive C5560.

Trots de suddiga bilderna kan vi fortfarande urskilja de viktiga designleddringarna för Galaxy A55. Det som märks mest är den nya “Key Island” till höger, som först sågs på Galaxy A25 som lanserades tidigare och Galaxy A35 som också läckte igår.

Samsung Galaxy A55

Samsungs Galaxy A55-design avslöjas / © TENAA / Mitt smarta pris

Bortsett från den nya utbuktande sektionen för knappar, förblir Galaxy A55 nästan oförändrad från Galaxy A54 (recension) när det gäller design. Vi får en något plattare ram och jämn bakpanel utöver den tredubbla kamerakonfigurationen i individuella flytande utskärningar. Dessutom är en centrerad selfiekamera svagt synlig framtill.

Samsung Galaxy A55 specifikationer

Baserat på tidigare rapporter verkar det som att Galaxy A55 är en mindre uppgradering till sin föregångare, med den mest anmärkningsvärda förändringen troligen reserverad för de interna komponenterna. Enheten är utsedd att drivas av en ny Exynos 1480 SoC som inkluderar en AMD-baserad GPU och högre klockad åttakärnig processor. Minnesmässigt skulle du med största sannolikhet få 8 GB RAM och 128 GB internminne.

Dessutom kan Galaxy A55 behålla samma 6,4-tums AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz som sin föregångare. En välbekant 50 MP primärkamera bör ta rodret i den bakre konfigurationen, kopplad till en 12 MP ultrabred och 5 MP makrosensorer. Slutligen bör en 5 000 mAh battericell och 25-watts laddningshastighet behållas.

Det fanns en läcka förra månaden, vilket tyder på att Galaxy A55 också kan debutera i nya färger som Awesome Lilac och Awesome Iceblue. Ännu viktigare är att telefonluren i mellanklassen äntligen kan anta en aluminiumram, vilket gör att plastchassit på Galaxy A54 släpps.

Baserat på historisk företräde tillkännagav Samsung Galaxy A54 i mars förra året. Det är vettigt att vi kan se lanseringen av Galaxy A55 så tidigt som i februari eller nästa månad. Vill du uppgradera till Galaxy A55 i år?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here