Sugen på en Twitter/Tesla-smarttelefon till Apple och Android?

0
115
Imagem tt twitter
© NextPit

Det nyligen genomförda förvärvet av Twitter av Elon Musk har säkerligen väckt uppmärksamhet från både offentliga och mediala enheter, vilket resulterat i en hög volym av dagliga tweets. Även om vi tror att detta drag säkert har höjt ögonbrynen, är vissa parter inte nöjda med de senaste ändringarna som gjorts på plattformen. Elon funderar nu på att bygga sin egen smartphone om Apple eller Google bestämmer sig för att förbjuda Twitter från sina respektive mobiloperativsystem.

Mediepersonligheten Liz Wheeler twittrade om en möjlig Twitter- eller Tesla-märkt smartphone om Apple och Google beslutade sig för att blockera åtkomst eller ta bort appen för sociala medier från sina respektive appbutiker. Hon taggade till och med Musk, där den senare omedelbart svarade och gick med på idén om han inte hade något val.

  • Läs också: Jämförelse mellan Xiaomi och Samsung

Tesla smartphone på ett nytt operativsystem?

Just nu kan vi inte komma på någon rimlig anledning för Google eller Apple att förbjuda Twitter, bara om inte plattformen går emot befintliga policyer som finns på plats. Dessutom är “tElonphone”-konceptet inte långsökt, även om det kan ta åtminstone ett par år innan vi kunde se en fungerande modell.

Samtidigt skulle det också väcka frågan om vilket mobiloperativsystem Tesla eller Twitter skulle använda. De kan bygga sin egen programvara från grunden eller basera den på Android Open Source Project som Amazons Fire OS.

Förutom att skapa ny hårdvara, kommer det fortfarande att finnas alternativ om appen så småningom förbjuds. Android-användare kan fortfarande installera appen, även om det skulle vara omöjligt på iPhones som körs på iOS eftersom Apple inte tillåter sidladdning av tredjepartsappar. Sist men inte minst finns det fortfarande ett sätt att komma åt Twitter via en webbläsare.

Elon Musk är känd för att ge många löften samtidigt som han missar några framstående. Ändå skulle föreställningen om en annan stor konkurrent och ett ekosystem verkligen uppmuntra sådana som Apple att förnya sig ytterligare. Vad tror du kommer att bli namnet på den här möjliga Tesla- eller Twitter-smarttelefonen? Kan du tänka dig att köpa en om det händer?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here