Tensor G4 SoC och snabbare minne i Pixel Fold 2

0
11
nextpit Google Pixel Fold Display Extern
© nextpit

Google har drivit sina Pixel-enheter med sina anpassade Tensor-chipset i några år nu. Den senaste Tensor G3 debuterade med Pixel 8 (recension). Om allt går enligt plan, förväntas Pixel Folds (recension) efterträdare också drivas av samma SoC. Ett nytt rykte har dock dykt upp som spekulerar i att Pixel Fold 2 kan hoppa till den mer kapabla Tensor G4 SoC.

  • Läs också: De bästa flaggskeppet smartphone SoCs jämfört

Googles chip switch kan försena Pixel Fold 2

Intressant nog verkar det finnas en ny utveckling om hur Google kommer att testa sin andra generationens hopfällbara smartphone. En icke namngiven tipsare delade sådan information med Android Authorityoch hävdar att Googles senaste Pixel Fold 2-prototyp kommer att vara utrustad med den oanmälda Tensor G4 SoC i motsats till Tensor G3.

Även om det är möjligt för Google att välja ett annat chip i allra sista minuten, eftersom samma sak hände med Pixel Tablet (recension), tyder detta på att releaseschemat för Pixel Fold 2 kan påverkas. Istället för att förvänta oss att den nya hopfällbara smarttelefonen presenteras vid I/O 2024 i maj ungefär, kan vi se att den kommer till hösten när Tensor G4 bara kommer att vara klar tillsammans med Pixel 9.

Google Pixel 9:s inofficiella bild

Google Pixel 9 får en ny telekamera och en temperatursensor. Det kan troligen köras på Google Tensor G4-plattformen. / © OnLeaks

Det verkar dock finnas en motsatt uppfattning till detta, vilket noterades av nyhetsbyrån att Pixel Fold 2 redan genomgår ett tekniskt valideringstest. Med andra ord skulle det fortfarande vara i tid för en release i maj eller juni. Vad vi kan dra slutsatsen av detta är att Google fortfarande kan lansera Pixel Fold 2 i sommar men med en Tensor G3 eller försena den att falla om än med den nyare Tensor G4.

Specifikationer för Google Pixel Fold 2

Oavsett vilket chipset Pixel Fold 2 använder är Tensor G4 en mindre uppgradering jämfört med föregångaren, med en ökning av CPU- och GPU-hastigheterna. Naturligtvis skulle vi fortfarande vilja se styrkretsen leverera mer än bara dessa, inklusive en markant uppgradering av AI-kapacitet och bättre energieffektivitet, vilket är några brister hos Tensor G4.

Utöver valet av chipset kommer Pixel Fold 2 med största sannolikhet att leverera överlägsna specifikationer. Enligt samma källa kommer enheten att skryta med en större och snabbare minneskonfiguration. Det är utsedda att bära 16 GB LPPDR5 RAM och 256 GB UFS 4.0-lagring. Det senare är en välkommen uppgradering från UFS 3.1-lagringen på den ursprungliga Pixel Fold.

Dessutom kan vi också se att Pixel Fold 2 har bättre kameror som redan är tillgängliga på Pixel 8 och Pixel 8 Pro, inklusive en ny 50 MP primär eller en 48 MP ultrabred sensor.

Vad mer skulle du vilja se mest i Pixel Fold 2? Tror du att Google bara borde skjuta upp lanseringen av den hopfällbara så att den kan inkludera Tensor G4 SoC? Dela dina svar i kommentarerna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here