Veckans 5 bästa Android- och iOS-appar: AI fortsätter att göra sina spår

0
12
Toppappar
© nextpit

Hur har din helg varit? Den här veckan, trots att vi är upptagna med recensioner och nyheter, fortsätter vi att kurera fem olika appar som vi tror kommer att ge mervärde till din smartphoneupplevelse. Vad finns på gång? Det finns en dejtingapp, en gammaldags RPG (2 spel i 1, prata om värde), med AI som återigen spelar en roll i en konstapp och en AI-bedrägeridetektor.

Vi avser att bibehålla kvaliteten på alla rekommenderade appar i den här artikeln. Skulle ingen av de föreslagna apparna tilltala dig kanske du vill kolla in våra gratisappar för veckan som publiceras två gånger varje vecka på nextpit. Nog med tjafs från mig, låt oss dyka in i det som är tillräckligt spännande och intressant för att pryda dina smartphones den här veckan!

Badoo (Android och iOS)

Ah, att vara med i ett dejtingspel kan vara tufft för vissa och lätt för andra. Det beror verkligen på vad du letar efter, och det finns inga säkra eller garanterade bra datum. När Alla hjärtans dag närmar sig, vad sägs om att kolla in Badoo om du känner att du vill ändra din singelstatus genom att träffa någon som du kan resonera med?

  • Pris: Gratis / Annonsering: Ja / Inköp i appen: Ja / Konto krävs: Ja
Skärmdumpar från Badoo-appen (med suddiga ansikten av integritetsskäl)

Få lätt kontakt med nya vänner på Badoo. / © nextpit

Badoo gör det enkelt att få kontakt med andra eftersom du kan uttrycka dig själv och din sanna identitet utan att bli kallad för det. Än så länge verkar det inte som om någon kommer att bli skuggbannad eller få sina profiler borttagna. Naturligtvis bör alla bilder som laddas upp följa de riktlinjer som anges, vilket är helt logiskt.

Det är lätt att få vänner här om allt du vill ha är lite sällskap, och det är lika lätt att få kontakt med andra om du letar efter något djupare eller mer omfattande. Navigering är enkelt genom att gilla eller klicka på “X”-knappen. Du kommer också att se lite grundläggande information om den andra personen och deras orientering för att hjälpa dig att fatta ett mer välgrundat beslut.

Det finns ett premiumalternativ såklart. Premiumalternativet kommer att ge dig ett uppsving en gång i veckan, vilket leder till andra människors uppmärksamhet. Bäst av allt, även om det är gratis, behöver du inte vara begränsad till bara några få svep om du inte uppgraderar till premium. Måste älska att inte gömma sig bakom en betalvägg!

Alphadia I & II (Android och iOS)

Baserat på titeln kan man i stort sett gissa att det finns två spel här. Alphadia I och II. Den första kommer att se dig gå på en resa centrerad kring “Energi”. Det här är som “Kraften” i Star Wars-mytologin, som är en mystisk kraft som utnyttjas av livsenergi. Följ historien efter Energikriget i den här delen när ett nytt hopp uppstår ur krigets och kaosets aska.

När det gäller Alphadia II har mycket tid gått sedan energikrisen. Vi tittar på två hundra år på vägen, där Enah uppstår. Denna heroiska figur etablerade Energi Guild för att bekämpa en nedgång i energi, men tillsammans med det finns det några mörka krafter bakom som hotar att reda ut allt det goda arbetet.

  • Pris: 9,99 USD / Annonsering: Ja / Inköp i appen: Ja / Konto krävs: Nej

Nu när du känner till bakgrunden är det ganska mycket att resa runt med ditt sällskap, bli kraftfullare och så vidare. Det här är inga nya spel alls, utan kan spåras ända till 2007 med deras början i Japan. Ommastrad för att ge ett fräscht utseende, hittar du grafiken i linje med japansk RPG-konst. Båda spelen har sin beskärda del av omspelbarhet, och till det här priset kommer du säkert att få mycket valuta för pengarna.

Google Arts & Culture (Android och iOS)

Bli inte lurad. Utseendet kan lura, och Google Arts & Culture är en sådan app. Det är begränsat till mer än bara konst, där du kan ge dig ut på virtuella 3D-besök på andra museer. Definitivt en av höjdpunkterna under pandemitiden när resandet begränsades, men för dem som har en stram budget kan du fortfarande få ut det mesta av det i en virtuell värld. Andra viktiga världsomspännande platser som kan “besökas” inkluderar Machu Picchu, Barcelona och Stonehenge, bland andra.

  • Pris: Gratis / Annonsering: Inget / Inköp i appen: Inget / Konto krävs:

Det är alldeles för lätt för mig att gå vilse på en viss plats, fascinerad av det som erbjuds. Naturligtvis kan de som inte är för mycket i kultur fortfarande få lite nytta av denna app. Det har några roliga aspekter, inklusive att hitta konstverk med ämnen som ser ut som dig, eller så kan du kanske alltid bläddra bland konstverk som innehåller färger du älskar. Kanske kan det väcka kultursnobben i dig.

Skärmdumpar av Google Arts-mobilappen

Inga pengar, inga problem! Du kan fortfarande resa till historiskt rika platser runt om i världen med den här appen. / © nextpit

Det finns en gnäll som jag har dock. Selfie-alternativet är hit-and-miss, troligen på grund av platsbegränsningen. Sammantaget är detta ett bra pedagogiskt verktyg för alla som vill lära sig mer om konst och kultur över hela världen. Även föräldrar skulle ha nytta av att använda den här appen och ta med sina barn på ett bohemiskt äventyr utan att bryta pengarna.

Norton Genie: AI Scam Detector (Android & iOS)

När jag först såg den här appen frågade jag: “Är det här en bluff i sig?” Efter att ha använt det ett tag kan jag lugnt säga att detta inte är en bluff. Du lämnar inte upp någon av dina personliga uppgifter och du ombeds inte heller att knappa in kreditkortsnummer eller annan information som kan komma att användas mot dig i framtiden. Det ger dig i princip två alternativ: att söka efter en bild eller en text, där AI sedan kommer att försöka avgöra om det är en bluff eller inte.

Skärmdumpar av Norton Genie-mobilappen

Norton Genie gör sitt för att avgöra om sådan text är en bluff eller inte. / © nextpit

Många pensionärer har blivit lurade av bli rik-snabb-system eller andra liknande investeringsbedrägerier. De flesta av dessa börjar oskyldigt. Skicka lite pengar och få en fenomenal avkastning. Med den aptit som nu är väckt är man då beredd att riskera mer pengar, men hör sedan inget av bedragaren efter det. Detta är ofta fallet, och istället för att förlita sig på AI är det alltid bäst att använda sunt förnuft. Erbjuder detta investeringssystem galna räntor för vinst? Om det är för bra för att vara sant så är det en bluff.

  • Pris: Gratis / Annonsering: Inget / Inköp i appen: Inget / Konto krävs: Nej

När skanningen är klar kommer den att informera dig om huruvida texten är en viss bluff eller inte. Jag är osäker på vilken typ av AI som ligger bakom, men du kan fortsätta chatta med AI-boten efter det. Jag försökte fråga den om vädret och fick ett svar att AI-boten bara kan ge information och assistans relaterad till cybersäkerhet. Därför är omfattningen mycket begränsad men ändå exakt. Eftersom det är gratis, förlorar du inget när du installerar detta på din telefon.

Readwise (Android och iOS)

Älskar att läsa? Det finns tillfällen då du vill kommentera dina böcker, men känner att det är ett slöseri att faktiskt smutsa ner sidorna i nämnda böcker. Digitala böcker är bättre, det finns inga hundöron att oroa sig för, men med Readwise spelar det ingen roll om du läser fysiska eller digitala böcker, det fungerar genom att du låter dig bevara och återkalla viktiga punkter i en bok i själva appen.

  • Pris: Gratis / Annonsering: Inget / Inköp i appen: Ja / Konto krävs: Ja
Skärmdumpar från Readwise-mobilappen

Readwise gör läsningen roligare. / © nextpit

Förutom att arkivera dina tankar gör det också att din läsupplevelse känns mer levande. Det gör mer än att bara rekommendera stycken från vilka böcker du än har, utan säkerställer snarare att du kan dyka djupare in i stycket du läser just nu och vara mer engagerad än någonsin tidigare. Jag känner att detta är mer lämpat för dem i akademin och folk som är på en självförbättringsresa. Det går inte så bra för skönlitterära böcker, förutom att bevara kärnidéerna och värderingarna i en särskilt engagerande berättelse.

Readwise är gratis under de första 30 dagarna, varefter det kommer att kosta dig 4,49 USD per månad att fortsätta använda tjänsten. Det är ett litet pris att betala om du är en glupsk läsare. Det kan bli beroendeframkallande efter ett tag, där viktiga utdrag ur en bok kan delas som grafik med anpassningsbara alternativ som färger och bakgrund.


Vad tycker du om våra utvalda appar den här veckan? Vilken är din favoritapp? Finns det appar du skulle vilja rekommendera? Låt oss veta i kommentarerna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here