Veckans 5 bästa Android- och iOS-appar: One Punch Man, en Bookworm-app och mer!

0
14
Toppappar
© nextpit

Nu närmar vi oss mitten av februari och det kan bara betyda en sak. Det är den tid på året då Amor spelar en central roll i mångas liv. Alla hjärtans dag är nära. Hur du kommer att spendera det förblir helt upp till ditt gottfinnande. Om du känner att du skulle vilja dra dig tillbaka från resten av världen och spendera lite tid med dig själv och din telefon, varför inte kolla in dessa fem appar som vi har listat?

One Punch Man, mangan älskad av miljoner världen över, dyker upp som ett spel den här veckan. Du har också ett indiespel som utspelar sig under medeltiden, en app som gör det bekvämt att stänga av telefonen innan du sover på natten, en app för bokmaskar att läsa om sin senaste läsning och en app-blockerande app för bättre välbefinnande.

Vi har för avsikt att upprätthålla kvaliteten på alla rekommenderade appar varje vecka. Om ingen av de föreslagna apparna är tillräckligt tilltalande kanske du vill kolla in vår artikel om veckans gratisappar som publiceras i början och slutet av varje vecka på nextpit. Det är allt från mig, låt oss kolla in vad som väntar den här veckan?

Tidsinställd avstängning (Android)

Telefonen har blivit en så allestädes närvarande del av våra liv att vi knappast kan leva utan den. Men det kommer en punkt när telefonen slutar som en distraktion mer än en hjälpare. Kanske är det dags att du tyglar luren och tar kontroll över ditt liv.

Timed Shutdown är en enkel app som låter dig stänga av telefonen utan att behöva rota den. Det gör det genom att emulera de manuella gesterna som används för att stänga av luren. Alternativt kan du ställa in en timer för att stänga av din telefon.

  • Pris: Gratis / Annonsering: Inget / Inköp i appen: Inget / Konto krävs: Nej
Veckans 5 bästa appar: Skärmdumpar av användargränssnittet med tidsstyrd avstängning

Koppla enkelt från ditt virtuella liv med Timed Shutdown. / © nextpit

Om du är någon som är orolig över din telefons säkerhetsinställningar, notera att Tidsstyrd avstängning kräver att du gör några ändringar av säkerhetsinställningarna innan det kan komma igång. Det är inte stort, bara en liten justering och du är klar.

Teoretiskt kan den här appen fortfarande fungera även om skärmen är avstängd, men andra variabler spelar in som batterioptimering, energisparläge och till och med telefonmodellen. Din körsträcka kan variera här.

Även om den här appen endast är avsedd för Android-användare, skulle det vara trevligt att se en motsvarande visas på iPhone. Kanske i Europa kan detta hända snart på grund av att den muromgärdade trädgården dras isär sakta men säkert är EU-förordningar, men tur för dem som bor utanför EU!

AppBlock (Android och iOS)

Doom-scrolling är en av de moderna sjukdomarna som drabbar många smartphoneanvändare. Om du har gett ett nyårslöfte att slösa mindre tid på din telefon men inte lyckats hålla det, här är en app som kanske kan hjälpa dig.

AppBlock syftar till att hjälpa dig kontrollera din skärmtid genom att minska alla möjliga distraktioner. Det är enkelt att installera appen. Med bara några få tryck kommer du att kunna blockera appar på din telefon. När du gör det kan dessa appar inte längre öppnas, och det betyder också inga irriterande meddelanden!

Du kan till och med schemalägga specifika dagar eller tider för att blockera vissa appar. Jag tyckte att detta var en stor produktivitetsökning, särskilt när jag jagar efter en deadline och vill förbli fri från distraktioner, stänga av alla inkommande aviseringar från mina sociala medier och appar för snabbmeddelanden. Om du är mer av en rutinbaserad person, har AppBlock också möjligheten att blockera aviseringar baserat på din plats.

  • Pris: Gratis / Annonsering: Ja / Inköp i appen: Ja / Konto krävs: Nej
Veckans 5 bästa appar: AppBlock UI Skärmdumpar

Få ditt liv på rätt spår genom att vara mer fokuserad med AppBlock. / © nextpit

Om du känner att du inte har tillräckligt med självdisciplin, finns det strikta läget som hjälper dig att sätta stopp. Det låser appinställningarna för att se till att du inte längre kan bråka med blockeringsscheman, vad sägs om det nu? Tyvärr fungerar det bäst med ett premiumabonnemang ($4,99 per månad, $29,99 årligen) eftersom gratisversionen är mycket begränsad till sin natur. Men desperata tider kräver desperata åtgärder, eller hur?

One Punch Man World (Android och iOS)

Är du ett stort fan av One Punch Man-animen? Om så är fallet, kanske du vill kolla in ännu en spelanpassning av en anime. Förutsättningen är enkel: du reser med huvudpersonen själv, Saitama, som går runt och besegrar den ena onda chefen efter den andra. Fanservice respekteras här, eftersom Subterranean King och Mosquito Girl är en del av skurkarnas lista.

  • Pris: Gratis / Annonsering: Inget / Inköp i appen: Ja / Konto krävs: Ja

Action- och stridssekvenserna är anständiga nog, men viss betydelse kan försvinna från de mindre än fantastiska engelska undertexterna. Långåriga anime-fans som inte talar japanska skulle vara immuna mot dåliga översättningar (som till och med kan sluta som ett meme en dag!) och tycker att de är förtjusande. Det finns en rejäl 8GB plus nedladdning innan du ens kan börja spela spelet, så var beredd på en väntan medan du gungande till lite rockmusik.

Veckans 5 bästa appar: One Punch man UI-skärmdumpar

Saitama packar en elak punch! / © nextpit

Grafiken är utmärkt enligt mig. Det ser ut som att du spelar i en anime själv. Det är trevligt att se smartphones som har sådan processorkraft för att hantera komplexa animerings- och datoruppgifter utan att svettas. Dessutom tar det tid att utforska de olika medlemmarna i ditt team, deras styrkor och svagheter, och komma på ett sätt att få ihop alla för att bekämpa ondskan en gång för alla.

Tyvärr förstör gacha-systemet det för mig. Jag hade föredragit att göra en engångsbetalning för hela spelet, istället för att förlita mig på slumpmässiga belöningar med köp i spelet för bättre utrustning och snabbare framsteg.

Bookum (Android och iOS)

Bookum låter kanske konstigt till en början, men det är en förkortning för “Book Community”. Med andra ord ett socialt nätverk för bokmaskar. Det fungerar åt båda hållen, oavsett om du är författare eller läsare, eftersom du kan dyka in i olika klubbar, ansluta till community Nooks (Live Podcasts), och om situationen är gynnsam, tjäna pengar på ditt bokaktigt genererade innehåll (BGC). I grund och botten hänger du här med andra bokälskare och pratar om inget annat än böcker hela dagen lång.

Veckans 5 bästa appar: Bookum UI-skärmdumpar

Ett socialt medium för bokmaskar? Det här är ett bra ställe att studsa av idéer. / © nextpit

Men jag har en speciell oro. Även om jag ännu inte har stött på några otäcka människor, kan det finnas några motsatta eller avvikande åsikter om vissa böcker och/eller ämnen som kan kräva moderering.

Jag litar på att de flesta som använder Bookum är mogna individer som kan diskutera idéer utan att ta till låga slag som personliga förolämpningar bara för att någon annan tycker och läser annorlunda än jag. Sammantaget är detta den idealiska plattformen för att få dina offlinebokklubbar online!

  • Pris: Gratis / Annonsering: Ja / Inköp i appen: Ja / Konto krävs: Ja

Du kan alltid se till att din lokala bokklubb förblir stängd för allmänheten, eller öppna den för alla så att den är mer tillgänglig. Vem vet? Det kan finnas en släkt halvvägs över världen som alltid har velat diskutera vissa frågor om en viss bok.

Ja, din nåd (Android och iOS)

Livet är tillräckligt tufft som det är, och vad mer om du är av ädelt blod. Du har bönder att ta hand om, för att inte tala om infernalisk politik och allt som kommer med en härskares tyngd och ansvar.

Ja, din nåd är full av intressanta val som verkligen kräver att du tänker hårt och väl innan du gör ett val. Alla kan trots allt inte vara mätta med varje val du gör, och det finns alltid ett pris att betala. Aesops fabel om fadern, sonen och åsnan kommer i minnet här…

  • Pris: Gratis / Annonsering: Inget / Inköp i appen: Ja / Konto krävs: Nej

Det här spelet har mycket pixlad grafik som går tillbaka till början av 1990-talet, det här är inget nytt spel. Det är en port från PC-plattformen, men har hittills fungerat vackert på en smartphone. Jag älskar hur talet är förvanskat, det gör spelet desto mer förtjusande. Det finns definitivt mörk humor och full av kvick dialog för att kittla dina revben.

Om de svåra beslut som nämnts tidigare. Dödar du en desertör trots att du har ont om trupper och behöver all hjälp du kan få för att försvara stadsmuren? Döda honom och moralen bibehålls, låt honom leva, och många fler kan överge din sak. Vad skulle du göra?

Även om själva spelet är gratis att spela, skulle du antagligen bli fast direkt från början efter att ha slutfört det kostnadsfria uppdraget. Detta skulle kräva att du betalar ut $4,99 för att låsa upp hela spelet. Just nu, om du vill låsa upp den under den första veckan, får du $1 rabatt. Ett lömskt drag, men hur långt kan några få dollar ta dig nu för tiden?

Vad tycker du om listan över utvalda appar den här veckan? Gillade du några av våra rekommendationer? Finns det en annan app du vill dela med resten av världen? Låt oss veta i kommentarerna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here