WhatsApp kan snart börja visa status i chattfönstret

0
38

Meta har kontinuerligt arbetat för att förbättra den övergripande användarupplevelsen genom att lägga till nya funktioner och funktioner till sin snabbmeddelandeplattform WhatsApp.

WhatsApp kan snart börja visa status i chattfönstret

WhatsApp kan snart börja visa status i chattfönstret

Som en del av detta testar den kaliforniska teknikjätten enligt uppgift en ny funktion för att visa användarens profilinformation i deras konversationer. Med andra ord kommer en användares WhatsApp-status att visas bredvid den som senast sågs i chattfönstret.

WABetaInfoen känd WhatsApp tipster-publikation, upptäckte den nya funktionen i den senaste versionen av WhatsApp beta för Android 2.23.25.11-uppdateringen, som är tillgänglig på Google Play Store.

Som kan ses i skärmdumpen ovan, kommer status och senast sett (om aktiverad) att visas under kontaktens namn i chattfönstret. Om användare är offline kommer de att se den andra personens status under sitt namn, och om de är online kommer den senast sett och statusen att visas separat. Informationen kommer dock endast att visas om kontakten har aktiverat det i sina WhatsApp-sekretessinställningar.

“Dessutom förbättrar detta synlighet om användare nyligen har uppdaterat sin profilinformation, vilket säkerställer att andra i konversationen omedelbart är medvetna om eventuella ändringar,” WABetaInfo rapportera anteckningar.

Den nya funktionen gör att man snabbt kan se statusen för en WhatsApp-användares text utan att trycka på deras profil, såväl som profilinformation i chattfönstret utan att öppna en separat profilinformationsskärm.

Enligt WABetaInfoanvändare har delat med sig av sin feedback och har begärt införandet av en liknande funktion under de senaste åren.

“Under åren har många användare delat sin feedback för att begära införandet av en liknande funktion, och WhatsApp visar äntligen sitt engagemang för att förbättra den övergripande användarupplevelsen och anpassa plattformen för att möta föränderliga behov,” WABetaInfo rapporten tillägger.

För närvarande är funktionen för att visa användarens profilinformation i chattfönstret under utveckling och kommer att finnas tillgänglig i en framtida version av WhatsApp för Android. Det måste dock fortfarande fastställas om en liknande funktionalitet bearbetas för iOS-enheter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here