Xiaomi Mix Flip: Ytterligare en kompakt rival till Galaxy Z Flip

0
12
Motorola Razr 40 40 Ultra Samsung Z Flip 5
© Damian Sobczyk / Adobe Stock / nextpit

Samsung Galaxy Z Flip är den mest framgångsrika hopfällbara i det sydkoreanska företagets portfölj. Det är därför inte förvånande att den starkaste konkurrensen från Android-lägret också planerar ett hopfällbart flip-telefonformat i år. Tipsare och certifieringsdokument ger nu information om en påstådd Xiaomi Mix Flip med satellitkommunikation.

  • Missa inte nu: De bästa hopfällbara du kan köpa 2024

Xiaomi Mix Flip på väg – åtminstone för vissa!

Förra veckan gick rykten om en fjärde generationens vikbar från Xiaomi. Idag har jag ytterligare en nyhet till dig, som också hamnar i kategorin hopfällbara smartphones. Xiaomi har för länge sedan insett att vikbara smartphones med clamshell-design är mycket mer populära bland konsumenter än det typiska passformatet.

Titta, det kinesiska ministeriet för industri och teknik (MIIT) har certifierat en Xiaomi Mix Flip under modellnumret 2311BPN23C. En IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity) har också redan tilldelats den hopfällbara, vilket anses vara en tillförlitlig bekräftelse på att det finns en sådan hopfällbar smartphone med en vikbar display.

Xiaomi Mix Flip påstås ha satellitkommunikation

En nyfiken sak med MIIT-certifieringen är den ytterligare informationen om att Xiaomi Mix Flip kommer att ha satellitkommunikation. Förmodligen inte särskilt intressant utanför de kinesiska murarna eftersom den kompakta Xiaomi hopfällbara från och med nu inte kommer att släppas globalt, till skillnad från Mix Fold 4.

Tipsaren Digital chattstation gav också information om den dubbla huvudkameran utöver några redan kända data, som en Snapdragon 8 Gen 3 CPU, maximalt 16 GB RAM och upp till 1 TB lagring.

Xiaomi sägs hoppa över en ultravidvinkelkamera och istället förlita sig på en 50 MP huvudkamera och en telezoomkamera, som trots en 3x optisk zoom inte kräver ett periskopobjektiv. Den välkända och pålitliga läckaren framhäver återigen den interna och nästan skrynkelfria “flexdisplayen”.

Xiaomi kommer troligen att presentera Xiaomi 14 (första testet) och Xiaomi 14 Pro (hands-on) för den globala marknaden tillsammans med den första e-bilen, Xiaomi SU7, vid det kommande MWC 2024 i Barcelona i slutet av februari. Kanske kommer det också att finnas några ord om en Xiaomi 14 Ultra — men jag skulle inte satsa på det.

Vilken vikbar smartphone-formfaktor föredrar du? Låt oss veta din åsikt och tankar i kommentarerna nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here