YouTube ger spelfunktionen “Playables” för premiumanvändare

0
20

YouTube, videohosting- och streamingtjänsten, kommer med onlinespel för sina Premium-prenumeranter som kan spelas direkt på YouTube-appen på Android, iOS och webben.

YouTube ger spelfunktionen “Playables” för premiumanvändare

YouTube ger spelfunktionen

Företaget introducerade först denna nya spelfunktion kallad “Playables” för utvalda användare i september 2023 och har sedan dess varit i en experimentell fas. Men det är nu tillgängligt för en begränsad grupp av YouTube Premium-prenumeranter.

Playables är en samling av 37 minispel med en upplevelse med arkadema i YouTube-appen som är kostnadsfri (för nu). Dessa inkluderar actionspel som Angry Birds Showdown och Cannon Balls 3D, pusseltitlar som Daily Crossword och Brain Out, och kortspel som Daily Solitaire och Gin Rummy.

Videostreamingplattformen började meddela YouTube Premium-medlemmar förra veckan om YouTube Playables och hur de kan komma åt funktionen på sitt konto.

För att komma åt YouTube Playables måste Premium-användare välja att använda funktionen och gå till det dedikerade avsnittet på fliken Utforska på YouTube. Därifrån kan du börja spela spel direkt på din enhet utan att ladda ner dem.

Hur man aktiverar spelbar funktion på YouTube

För att spela spel på YouTube måste du starta YouTube-appen på en Android- eller iOS-enhet eller besöka YouTubes webbplats på webben. Du kan upptäcka alternativet Playables i menyn Utforska i appen eller genom att scrolla ner på startsidan för att hitta en Playables-hylla.

Se dock till att alternativet “Spela spel på YouTube” på sidan med experimentella funktioner är aktiverat. Detta kan också nås i YouTube-appen på mobilen genom att trycka på din profilsymbol i det nedre högra hörnet, sedan scrolla ner till “Dina Premium-förmåner” och trycka på “Testa experimentella nya funktioner”.

Funktionen Playables är tillgänglig för YouTube Premium-medlemmar fram till den 28 mars 2024. Liksom Netflix Games kan arkadtjänsten senare se en bredare lansering till prenumeranter och erbjuda ytterligare premiumspel i framtiden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here