15 enkla saker du bör göra för att undvika att bli hackad

0
33
10 enkla saker du bör göra för att undvika att bli hackad
10 enkla saker du bör göra för att undvika att bli hackad

Vi måste alla hålla med om att ingen är säker på internet, nyligen såg vi hackare bröt sig in på banken, till och med hackare lyckades hacka kärnkraftverk. Därför kommer vi att dela 10 enkla saker som du bör göra just nu för att undvika att bli hackad.

15 enkla saker du bör göra för att undvika att bli hackad

Om vi ​​ser oss omkring på 2000-talet och tekniken går snabbt framåt. Vi måste alla hålla med om att ingen är säker på internet, nyligen såg vi hackare bröt sig in på banken, till och med hackare lyckades hacka kärnkraftverk. Det är dock alltid bättre att göra sig säker i den virtuella världen.

Nuförtiden har hacking blivit riktigt enkelt. Därför, om du har stött på offret eller till och med var ett offer för en konstig status eller meddelande som skickats till flera konton på sociala medier, måste du vidta åtgärder för att säkra det just nu. Om du precis ändrat dig för att säkra dig själv på Internet, följ helt enkelt upp dessa 15 steg.

# Uppdatera allt

Uppdatera allt
Uppdatera allt

För att slippa bli hackad behöver du uppdatera ditt Windows-operativsystem, webbläsare, antiviruslösning, appar och nästan allt som är installerat på din dator. Att uppdatera dessa saker minimerar bara risken att bli hackad. Se därför till att uppdatera verktyg med jämna mellanrum.

# Använda ett VPN

Använda ett VPN
Använda ett VPN

VPN eller så kan du säga att Virtual Private Network är ett av de bästa verktygen för din datorsäkerhet. När du ansluter till något offentligt wifi eller någon typ av internetanslutning är du inte alls säker eftersom vem som helst kan spåra din aktivitet över det nätverket. Det hjälper dig att dölja din IP och håller all din information säker och säker.

# Använd aldrig samma lösenord

Använd aldrig samma lösenord
Använd aldrig samma lösenord

Att komma ihåg lösenord var aldrig lätt! Genom att skriva dem kan du göra ditt arbete mycket lättare. Om du är en av dem som använder samma lösenord på olika konton, kom bara ihåg, när ditt lösenord väl har knäckts kommer du att hackas från nästan alla nätverk. Därför är olika lösenord för olika konton det bästa sättet att undvika hackningsförsök.

# Använda tvåstegsverifiering

Använda tvåstegsverifiering
Använda tvåstegsverifiering

Nästan alla sociala medieplattformar ger dig nu funktionen att aktivera tvåstegsverifiering. Det kan ta en tid att konfigurera funktionen. Det ger dock den säkerhet som var och en av oss behövde. Hackare måste först få koden skickad till din mobil för att komma åt kontot.

# Länka inte dina konton

Länka inte dina konton
Länka inte dina konton

Länkning är praktiskt men vet du att hackare kan få tillgång till vilket som helst av dina konton och därifrån kan de automatiskt få tillgång till alla andra konton som är kopplade. Se därför till att inte länka konton eftersom du genom att länka dina sociala medier tydligt ger en öppen inbjudan till hackare att hacka sig in på dina konton.

# Undvik offentligt wifi

Undvik offentligt wifi
Undvik offentligt wifi

Offentligt wifi är alltid älskvärt eftersom de oftast är gratis. Att logga in på ett gratis WiFi utsätter dig för hot om virus, skadlig programvara och många andra saker som involverar hackningsförsök. Om du är ansluten till något offentligt wifi kan du spåra dig och kan läcka dina autentiseringsuppgifter till en hackare.

# Ladda ner från betrodda källor

Ladda ner från betrodda källor

Tja, om du söker efter programvara på webben hittar du massor av webbplatser som ger dig programvaran gratis. Men det där gratis kan faktiskt kosta dig. Du bör alltid se till att ladda ner programvara från pålitliga och auktoriserade källor. En annan sak är att du också måste kontrollera om det finns några paketverktyg i form av verktygsfält för att undvika hackningsförsök.

# Använd aldrig din primära e-post för andra ändamål

Använd aldrig din primära e-post för andra ändamål
Använd aldrig din primära e-post för andra ändamål

Nuförtiden kräver varje webbplats en inloggningsprocess. Det största misstaget vi gör är dock att använda den primära e-postadressen för alla andra ändamål. Genom att göra detta bjuder du bara in skräppost i din inkorg. Se till att göra en extra insats genom att skapa en alternativ e-postadress som kan användas för alla andra ändamål. Detta hjälper dig att förbli säker från nätfiskebedrägerier.

# Skriv alltid webbadress istället för att klicka direkt

Skriv webbadress istället för att klicka direkt
Skriv webbadress istället för att klicka direkt

Det är ett välkänt faktum att hackare använder olika tekniker för att fånga användare. Hackare kan skicka falska nätfiske-länkar eller alla bilagor som innehåller skadlig programvara. Men nästa gång du får anonyma e-postmeddelanden, bli inte frestad att klicka på hyperlänken. Om du känner att hyperlänken tar dig till en känd inloggningssida, öppna den nya fliken och skriv in webbadressen.

# Diskutera aldrig privata detaljer på webbplatser för sociala nätverk

  Diskutera aldrig privata detaljer på webbplatser för sociala nätverk
Diskutera aldrig privata detaljer på webbplatser för sociala nätverk

En av de bästa metoderna som används av hackare är att återställa lösenordet. Hackare kan använda ditt DOB, telefonnummer, säkerhetsfråga för att återställa lösenordet. Avslöja därför aldrig ditt riktiga födelsedatum på någon webbplats. Det här är små saker som hackare letar efter för att koppla ihop prickarna och hacka in på dina konton.

# Använd sekretessinställningarna

Använd sekretessinställningarna
Använd sekretessinställningarna

Facebook, Twitter, Instagram har en annan sektion för integritet som vi ofta förbiser. Men denna sak kan göra mycket nytta för oss. Se till att du har uppdaterat dina sekretessinställningar som vem som kan se din tidslinje, vem som kan se ditt födelsedatum etc. Gör det till en vana att fortsätta kontrollera dina sekretessinställningar då och då.

# Logga bara in på konton från din egen gadget

Logga bara in på konton från din egen gadget

Se alltid till att bara logga in på konton från din egen gadget. Men om du inte har något annat alternativ än att använda en offentlig eller delad enhet, se till att logga ut efteråt.

# Säkerhetskopiera viktiga data

Säkerhetskopiera viktiga data

Tja, säkerhetskopiering är det viktigaste när det gäller att säkra dina viktigaste data. Du kan säkerhetskopiera dina viktigaste data på en flyttbar enhet eller USB-minne. Back-up ger oss alltid en extra tillfredsställelse om något fel händer.

# Undvik molnlagring

Undvik molnlagring

Molnlagring verkar vara det bästa alternativet när det gäller att lagra säkerhetskopiorna. Men de flesta av molnlagringstjänsterna där ute är snoopbara. Så om du fortfarande väljer att lagra dina mest värdefulla data på molnplattformar, se till att kryptera dem.

# Logga ut

Logga ut
Logga ut

Vanligtvis loggar användare aldrig ut Facebook-kontot från sin dator. Det tar bara några sekunder att trycka på utloggningsknappen. Vem som helst kan komma åt ditt Facebook-konto om du lämnar din dator medan ditt Facebook-, Twitter-, Gmail-konto är inloggat. Se därför till att logga ut varje gång du loggar in.

Så ovan är de 15 enklaste sakerna du bör göra idag om du vill rädda dig själv från hackare. Dessa 5 saker är lätta att implementera och tar mindre tid att jämföra andra tekniker där ute. Var därför säker! Jag hoppas att du gillar artikeln! Dela den med dina vänner också.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here