6 dolda Facebook-funktioner du INTE använder (men borde!)

0
46
6 dolda Facebook-funktioner du INTE använder (men borde!)
6 dolda Facebook-funktioner du INTE använder (men borde!)

Idag kommer vi att utforska 6 dolda Facebook-funktioner; dessa 6 funktioner kommer definitivt att hjälpa dig mycket om du är en Facebook-missbrukare som jag. Så gå igenom punkterna och använd dem fullt ut.

Facebook är ett genomgripande gränssnitt för sociala medier. Nu blev detta nätverk väldigt populärt över hela världen. I början var detta nätverk återhållsamt för universitetsstudenterna till Mark Zuckerberg; Då var detta nätverk för alla studenter. Och för närvarande kan denna webbplats användas av varje person över 13 år. Dessa enorma nätverk moderniseras ständigt och producerar alltid några nya funktioner för användaren. Det finns en funktion som alla användare inte känner till, men de är mycket fördelaktiga.

6 dolda Facebook-funktioner du inte använder (men borde!)

Nedan är de 6 funktionerna på Facebook som du kanske inte förstår. Läs bara och prova dem alla för att få en bättre upplevelse med Facebook.

1. Hämta borttaget innehåll

Skärmdump_1

Med denna innovation kan du enkelt återställa allt på Facebook som du kan ha raderat av misstag tidigare. Följ bara stegen nedan för att göra det.

  1. Logga först in på ditt Facebook-konto.
  2. Gå nu till Facebook Allmänna kontoinställningar.
  3. I Allmän kontoinställning, efter rutan Temperaturinställning, kommer du att se en text skriven som Ladda ner en kopia av dina Facebook-data.
  4. Klicka nu på det alternativet, och på en annan sida kommer du att se ett alternativ för starta mitt arkiv, klicka på det.
  5. Nu öppnas ett popup-fönster och du måste ange ditt lösenord. Återigen, detta kommer bara att vara av säkerhetsskäl.
  6. Skriv nu lösenordet och klicka på knappen Skicka.
  7. Du kommer att se att nedladdningslänken för alla Facebook-data kommer att skickas till ditt e-postkonto. E-postmeddelandet kommer att vara det du använder för att skapa ditt Facebook-konto.
  8. Efter ett tag öppnar du ditt e-postkonto så ser du Facebook-e-posten på ditt konto. Öppna e-postmeddelandet och du kommer att se en länk för att ladda ner din Facebook-data.
  9. Klicka på den nedladdningslänken för att ladda ner hela din Facebook-data.

2. Se först

Skärmdump_2

Vi missar ofta viktiga inlägg från en vän, och de kom tillbaka och frågade: ”Har du sett mitt Facebook-inlägg? Hur skulle du kunna se din väns inlägg om ditt Facebook-nyhetsflöde är helt laddat med oönskad spam och slumpmässiga inlägg? Men gissa vad? Facebook ger oss möjligheten att skapa vårt nyhetsflöde. Det gör att vi kan designa vårt nyhetsflöde med vilka personer och andra saker du vill se överst i ditt nyhetsflöde, antingen du är på mobil eller PC.

Alternativet som tillåter denna anpassning är “Se först” allt du behöver göra är att gå till personprofilen vars inlägg du vill se överst och välj sedan alternativet Se först precis under fliken “Vänner”.

3. Donera till ideella organisationer

Skärmdump_3

En lista med 19 organisationer inkluderar bland annat American Cancer Society, American Red Cross, World Wildlife Fund och Malaria No More, och många fler. Du kan donera valfritt belopp till alla dessa ideella organisationer från ditt Facebook-konto. Dessa är certifierade, pålitliga och verifierade organisationer för att hjälpa människor.

För att göra dina bidrag gå till deras sida för närvarande, klicka på Mer precis under omslagsfotot och välj Donera nu, så kan du donera vilket belopp du vill donera.

4. Synkronisera Facebook-kalender med Google-kalender

ssss

Detta är en praktisk funktion hos Google. Genom detta kan du enkelt synkronisera din Facebook-kalender till din Google-kalender, och detta kommer att synkronisera alla din Facebook-väns födelsedagar och alla händelser på din Facebook. Och genom detta kommer din android Google-kalender att visa alla märken i din kalender.

För att aktivera detta, gå först och främst till Facebook-eventet; du kommer att se flera evenemang som involverar dig, och titta sedan längst ner till höger på sidan, du hittar länkar till Kommande evenemang och födelsedagar. Högerklicka där och välj “Kopiera länkadress.” Gå nu till Google Kalender. Det finns alternativet “Andra kalendrar”; klicka på rullgardinsmenyn och välj “Lägg till via URL” och att det! Du är färdig.

5. Spara nu, läs senare

Varje gång du loggar in på ditt Facebook-konto ser du massor av nyheter där. Många av dem är bara ett slöseri för dig, men det finns några inlägg som du måste vilja läsa, men du har inte tid att läsa dem. I så fall kommer den här hjälpsamma funktionen att vara användbar. Du kan spara inlägget för att läsa det senare i ditt konto. Detta sparar tid och lagrar även inlägget för framtida referens. För att göra det, klicka på nedåtpilen med varje inlägg och välj alternativet Spara.

6. Konvertera din Facebook-profil till en sida

Många användare känner inte till den här funktionen, men ja, det är möjligt att konvertera din Facebook-profil till en sida. Många promotorer skapar först en Facebook-profil, lägger till vänner och konverterar sedan profilen till en sida. Genom detta kommer alla dina Facebook-vänner att konvertera till likes på din sida. För att göra detta, gå först till Profil till sida-migrering och välj sedan en kategori för din sida.

På nästa sida väljer du en underkategori och fyller i nödvändig information. Klicka slutligen på Kom igång och följ instruktionerna. Det är allt. Din profil konverteras till en sida.

Så ovan är de 6 Facebook-funktionerna du förmodligen inte känner till. Jag är säker på att du måste beundra alla dessa funktioner eftersom de är mycket användbara för en användare. Så prova alla dessa funktioner och få en bättre upplevelse av Facebook-socialisering.

Glöm inte att dela detta coola inlägg med dina vänner och lämna en kommentar nedan om du har några frågor angående någon funktion som diskuterats ovan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here