Apple uppdaterar Siri för att bli smartare via ett AI Chatbot-liknande system

0
7
NextPit Apple iPhone 13 Pro Max Test Hand
© NextPit

En ny uppsättning ledtrådar har nu antytt att Apple ska utveckla en uppgraderad språkgenereringsmodell för Siri. Det nya ramverket kan möjliggöra chatbot-liknande funktioner, även om det inte finns några direkta bevis för att iPhone-tillverkaren planerar att göra Siri till ett alternativ till OpenAIs ChatGPT eller Googles Bard.

I flera år har Siri varit kvar som digital röstassistent för Apples plattformar. Den har några konversationsförmågor baserade på Apples tidigare språkgenereringsmodell. Dessa är begränsade till ordlekar och skämt, som är långt ifrån de nuvarande funktionerna du kan få från sådana som ChatGPT.

  • Missa inte detta: Hur du använder och ställer in temperatur- och luftfuktighetssensorn på din Apple HomePod 2.

De nya rönen som upptäckts från programvaruuppdateringen tvOS 16.4 av 9to5Mac avslöjar att Apple kommer att förbättra sin röstassistent genom ett ramverk som kallas “Siri Natural Language Generation”. På samma sätt finns det också dolda kodsträngar i andra programvaruversioner som på betaversionen av iOS 16.4 och macOS Ventura som antydde att den uppgraderade Siri skulle kunna ta sig till Apple iPhone-telefoner och bärbara enheter.

Tyvärr specificerades inte vilken typ av förbättringar Apple kunde erbjuda med den här versionen av sin anpassade AI. Det mest troliga fallet för detta är dock att Apple höjer nivån på Siri när det gäller att hantera smarta hemenheter och tillbehör. Dessutom kan det träna Siri att svara på mer komplexa frågor, även om det är för tidigt att säga om det skulle kunna matcha konversationsnivån för större språk.

Apples senaste initiativ innebär att företaget har erkänt den snabba uppgången av chatbots. Kommer spelplanen för smartphonetillverkarna att vidgas med den här anteckningen och inkludera att skapa AI-assistenter som försäljningsargument?

Tror du att AI kommer att förändra ditt sätt att använda teknik i framtiden? Vilka funktioner bör Apple lägga till i Siri? Vi vill gärna höra dina svar.

Via: 9to5Mac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here