Aqara lanserar Hub M1s Gen 2 med Matter-stöd

0
63
© Aqara

Aqara har precis introducerat den uppdaterade versionen av sina Hub M1s. Aqara smart Hub M1s Gen 2 ger betydande förbättringar när det gäller WiFi-säkerhetsprotokoll tillsammans med kompatibilitet med den framtida Matter-standarden för smarta hem.

TL;DR

  • Aqara tillkännagav den smarta Hub M1s Gen 2.
  • Hub M1s Gen 2 har anpassningsbara ringsignaler och kompatibilitet med Matter-standarden.
  • Aqara Hub M1s Gen 2 är redan tillgänglig i Europa.
  • Den nya Hub M1s Gen 2 kommer att säljas för cirka $50 när den är tillgänglig i USA.

Hårdvarumässigt är det inga förändringar i designen. Den nya Aqara Hub M1s Gen 2 inkluderar WiFi-säkerhetsstandarden WP3 som erbjuder både snabbare och säkrare datakryptering jämfört med de andra hubben med den äldre WP2-standarden. Dessutom är ringsignaler och aviseringsljud nu anpassningsbara på denna nya smarta hubb.

  • Värt att titta på: Philips nya smarta belysning Perifo and Go lanseras

Liksom de tidigare Hub M1s kan den uppdaterade smarta hubben hysa upp till 128 Aqara-smarta enheter med Zigbee-protokollet, såsom den senaste Motion P1-sensorn, säkerhetskameror och switchar för hemautomation. Både RGB-aviseringslamporna och ljussensorn finns också kvar tillsammans med den inbyggda 2 watts högtalaren för dörrklocka och larmfunktioner.

Aqara Hub M1s Gen 2 smart

Aqaras smarta hubb M1s Gen 2 kommer med en inbyggd högtalare och RGB-belysning. / © Aqara

Aqara Hub M1s Gen 2 är kompatibel med Apple HomeKit för att hantera säkerhetssystemet inklusive synkronisering av varningar och larm. Överraskande nog tog företaget bort Mijia- eller Mi Home-kompatibiliteten samtidigt som stödet utökades till IFTTT och den kommande Matter-standarden. Navet fungerar också med Amazon Alexa, Google Home, Samsung SmartThings och andra plattformar för de grundläggande navet och RGB-belysningsfunktionerna.

Pris och tillgänglighet för Aqara Hub M1s Gen 2

Aqara har ännu inte officiellt tillkännagett Hub M1s Gen 2 i USA, Kanada och Storbritannien ännu. Den ursprungliga Hub M1s är fortfarande listad på Amazon i staterna för 50 $ – tillsammans med den mer kapabla Hub M2 som klockar in på 60 $. Den andra generationens Hub M1s är dock redan tillgänglig i Europa för 56 € medan den första generationens pris har sänkts permanent till 44 €.

Med fler HomeKit-aktiverade enheter som kommer ut, tror du att Apples plattform kommer att bli ett försäljningsargument för framtida smarta hemenheter? Slå till oss i kommentarsfältet.

Via: HomeKit
Källa:
Aqara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here