De 10 bästa webbplatserna för nedladdning av e-böcker gratis (bästa nedladdningsplatser för e-böcker)

0
101

Bästa webbplatserna för att ladda ner gratis e-böcker

Bästa webbplatserna Ladda ner e-böcker gratis
Bästa webbplatserna Ladda ner e-böcker gratis

Låt mig bara ställa en fråga till dig, när läste du en bok senast? Har du en daglig vana att läsa böcker? Om inte, så kanske du missar något.

Att läsa är nyttigt, och alla borde läsa något varje dag. Enligt vetenskapen har läsning ett betydande antal fördelar.

Det håller din hjärna aktiv och minskar stress. Det stimulerar också din fantasi och kreativitet. Under de senaste åren har tekniken utvecklats och att läsa böcker har nu blivit bekvämare och lättare.

Lista över 10 bästa webbplatser att ladda ner gratis e-böcker

Du kan nu läsa böcker direkt från din smartphone, dator, Kindle, etc. Oavsett vilken enhet du har kan du alltid ladda ner e-böcker från internet.

För att ladda ner e-böcker måste du känna till rätt webbplatser att besöka. Så i den här artikeln har vi listat.

1. Authorama

Authorama

Authorama är en webbplats där du kan ladda ner e-böcker av hög kvalitet. Det som är bra med Authorama är att den innehåller gratisböcker från en mängd olika författare.

Du kan läsa e-böckerna både online eller offline. Webbplatsen har ett ganska rent gränssnitt, och det är definitivt den bästa sidan för att ladda ner e-böcker.

2. Foderböcker

Foderböcker

Det är en webbplats som är känd för sin enorma samling av nedladdningsbara e-böcker. Du kommer inte att tro det, men Feedbooks har över 1 miljon titlar, och nästan hälften av dem var gratis.

Webbplatsen täcker skönlitteratur och facklitteratur, offentlig egendom och upphovsrättsskyddade, gratis och betalda e-böcker. För att bläddra i de kostnadsfria e-böckerna behöver du bara gå till fliken Public Domain.

3. Centslösa böcker

Centless böcker

Tja, Centsless Books är lite annorlunda jämfört med alla andra e-bokssidor. Istället för att vara värd för en e-bok på egen hand, listar den de e-böcker som är tillgängliga gratis på Amazons Kindle-butik.

När du klickar på e-boken omdirigerar den dig till Kindle Store. Från Kindle-butiken kan du antingen köpa papperskopian av boken eller läsa en gratis kopia.

4. Överväxling

Överväxling

På OverDrive kan du utforska och läsa över en miljon e-böcker gratis. Det enda är dock att du bör ha ett aktivt student-ID-kort eller Public Library-kort för att få tillgång till böcker gratis.

En annan pluspunkt med Overdrive är att den också har en omfattande samling gratis ljudböcker.

5. Projekt Gutenberg

Projekt Gutenberg

Tja, om du söker efter de största och äldsta källorna för gratis e-böcker, bör din sökning sluta här. Du kommer inte att tro det, men webbplatsen har över 70 000+ e-böcker.

En annan bra sak är att Project Gutenberg inte ber dig att registrera dig på webbplatsen för att komma åt böckerna. Alla böcker var tillgängliga i Kindle, HTML, ePub och enkla textformat.

6. Öppna biblioteket

Öppna biblioteket

Från Open Library kan du komma åt och ladda ner böcker i olika format som MOBI, EPUB, PDF, etc. Det är i grunden en sökmotor som låter dig söka i eBook-biblioteket i internetarkivet.

Det finns över 1,5 miljoner böcker tillgängliga på sajten och den täcker alla kategorier som romantik, historia, barn, etc.

7. Bookboon

Bookboon

Tja, Bookboon är en av de fantastiska webbplatserna för att ladda ner gratis PDF-böcker. Du kan ladda ner över 75 miljoner böcker i PDF-format från den här webbplatsen. Bookboon är i grunden en sida som är tillägnad studenter.

Alla gratis läroböcker skrevs av professorer från världens främsta universitet. Webbplatsens navigering är också ganska ren och det är definitivt den bästa eBook-webbplatsen som du kan besöka idag.

8. DigiLibraries

DigiLibraries

Webbplatsen hävdar att den erbjuder en digital källa för e-böcker för alla smaker. Beroende på din smak kan du bläddra igenom olika e-bokskategorier.

Det som är bra är att webbplatsen låter dig bläddra i böcker efter deras titel, författare eller ämne. DigiLibraries stöder filnedladdning i filformaten EPUB, PDF och MOBI.

9. Amazon Kindle e-böcker

Amazon Kindle e-böcker

Tja, Amazon Kindle är ett av de bästa ställena att läsa e-böcker. Kindle är just nu den ledande källan för att ladda ner e-böcker. Även om inte alla böcker som finns tillgängliga på Kindle är gratis att ladda ner, om du har Kindle Unlimited-prenumeration kan du läsa många titlar gratis.

Du kan till och med ladda ner Kindle-appen på ditt Android/iOS- eller stationära operativsystem för att läsa böckerna som finns lagrade i ditt Kindle-bibliotek.

10. Google Play E-böcker

Google Play E-böcker

Google Play Butik har ett separat avsnitt för böcker. Du måste besöka Google Play Butik och välja avsnittet “Böcker”. Du hittar många populära titlar i sektionen.

Även Google Play eBooks har en sektion som listar massor av gratisböcker från olika genrer. Gratissektionen listar nya böcker nästan varje dag. Du kan inte ladda ner böckerna, men du kan läsa dem via appen Google Play Böcker.

Så det här är några av de bästa webbplatserna för att ladda ner gratis e-böcker. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det också med dina vänner. Om du känner till andra sajter som dessa, låt oss veta det i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here