De 7 bästa Android-apparna för låtskrivare och musiker

0
96
musik 02
© HelloRF Zcoo / Shutterstock

Låtskrivande är inte lätt, men det är otroligt roligt. Om du lär dig spela ett instrument och vill börja skriva ditt eget material, finns det massor av appar där ute som påstår sig göra processen enklare. Vi har valt ut de sju bästa apparna för låtskrivare och musiker som hjälper dig att utnyttja din kreativitet och skriva bättre låtar.

1. ChordChord: Progression Generator & Music Maker

Naturligtvis finns det inga regler när det kommer till låtskrivande, men att börja med en ackordförlopp är ett sätt att få bollen att rulla på ditt spår. Noel Gallagher har sagt att han skrev alla Oasis tre första album på detta sätt, sittande med en akustisk gitarr och spelade runt tills han hittade en ackordförlopp han gillade. Idag finns det en app för att påskynda processen avsevärt.

ChordChord genererar ackordförlopp på ett ögonblick. Du kommer att få arpeggierade ackord och enkla trummönster att ackompanjera om du också väljer att göra det, och du kan justera BPM till önskad hastighet om du gillar ackordförloppet men vill ha något lite långsammare eller snabbare.

Jag har funnit att det bästa sättet att använda ChordChord är att lämna allt slumpmässigt och bara trycka på generera ett gäng gånger tills du hittar något du gillar. Sedan kan du använda den ackordförloppet på vilket instrument som helst, som till exempel gitarr, och börja leka med ackorden på olika delar av halsen. Om du inte vet var de är, kommer nästa app i vår lista att hjälpa.

2. Alla ackord gitarr

All Chords Guitar är ett enkelt men kraftfullt ackordbibliotek som innehåller mer än 5 000 ackordvarianter. Att ha en trevlig progression att arbeta med är bra, men att bara spela öppna ackord kan bli lite unken efter ett tag. Med All Chords Guitar kan du snabbt slå upp varianter av ackordet och spela dem var som helst på gitarrhalsen. Kom ihåg att ackordförloppet fortfarande är ackordförloppet, oavsett var du spelar det, så var kreativ och blanda ihop saker!

alla ackord gitarr app

All Chords Guitar är ren och annonsfri / © NextPit

Appen i sig har ett väldigt rent gränssnitt och är superlätt att använda. Det finns heller inga annonser som blockerar innehållet och saktar ner dig. För nybörjare är fingernumren flikade på ackorden så även om du aldrig har stött på varianten tidigare kan du snabbt lära dig hur du spelar den.

3. Lil Trummaskin

Så du har en fin ackordförlopp och du har satt din egen snurr på det genom att överföra det till några intressanta ackordvarianter, och nu behöver du lite trummor eller slagverk på banan. De av er som kan era vintage trummaskiner kommer att se var inspirationen till denna app kommer ifrån, det är verkligen ett tips på hatten till den legendariska Roland TR-808!

Lil Drum Machine är inget som en typisk trumpad-app som du ser hundratals av i Google Play Store. Lil Drum Machine är en ordentlig, fullt programmerbar 16:e not steg sequencer. Det är inte det lättaste att plocka upp och börja göra trumloopar om du aldrig har använt den här typen av sequencer förut, men om du menar allvar med att göra musik är det väl värt det att ta sig tid att behärska. Lil Drum Machine har mönsterredigering, flera FX-alternativ och möjligheten att exportera dina trumloopar till DAWs. Lil Drum Machine är tillgänglig som en annonsfri demo, men du måste betala $5,99 för den fullständiga versionen.

4. Aroundsound Audio Recorder

Du vet aldrig när inspirationen kommer att träffa dig, det är därför så många musiker och låtskrivare använder appar för anteckningar och röstinspelning för att spara sina idéer innan de försvinner. Aroundsound är en app för att spela in, organisera och dela ljud. Se det som ett slags Instagram för ljud, men med överlägsen ljudkvalitet. Dina röstanteckningar kommer inte bara att spelas in på din enhet utan synkroniseras i molnet, vilket innebär att du aldrig kommer att förlora en bra låtidé.

Du kan också fästa och kommentera viktiga delar av ditt ljud även under inspelning och omedelbart dela med vem som helst – de behöver inte ha appen – vilket gör samarbetet mycket enklare. Det finns nu också ett dedikerat mörkt läge, för er som är helt omvandlade till vitt på svart sedan uppdateringen till Android 10. Även om appen inte är designad specifikt för musiker, är den en av de bästa på marknaden för att spela in låtidéer och dela dem med dina bandkamrater.

5. Rhymes Finder

Vi har tagit oss an den musikaliska sidan av saken, nu är det dags att ta tag i texterna. Det finns inget rätt eller fel sätt att skriva texter och varje musiker har sin egen teknik (Rivers Cuomo of Weezer använder ett kalkylblad och grupperar rader som han gillar efter antalet stavelser) men om du kämpar för att komma på ord som rimmar, den här appen kan hjälpa.

rhymes finder app

Fastnar aldrig i att leta efter ett ord som rimmar igen / © Coffee Time

När du skriver in dina texter i appen kan du söka efter ord som rimmar med det du redan har. Alla låtar måste naturligtvis inte ha rimmade texter, men Rhymes Finder är särskilt bra för rappare. Appen kan identifiera rim från 470 000 engelska ord.

6. BOSS Tuner

BOSS, en del av Roland Corporation, har gjort en digital version av sin legendariska TU-3 tunerpedal för gitarr. Den riktiga TU-3:an sitter på nästan alla professionella gitarristers pedalbräda runt om i världen, men om du vill hålla ditt instrument i trim utan att bära runt en 390-gramslåda med dig, då är BOSS Tuner-appen en bra backup.

boss tuner app

Du kan välja mellan den klassiska vita versionen eller premium Waza Craft-modellen / © NextPit

Appen ger handsfree kromatisk stämning för en mängd olika instrument, hörbar referens tonhöjdsfunktion för tuning med gehör och stöder horisontell skärm för att förstora mätarens vy. Stämningsområdet är från A#0 (29,14 Hz)–G8 (6 271,93 Hz) och den har en stämningsnoggrannhet på +/- 1 cent. Det enda priset du betalar för appen är att du får ett integrerat nyhetsflöde för den senaste BOSS-produktinformationen.

7. Tully

Tully, gjord av utvecklaren Vertical Craft, är den sista appen på vår lista. Det är utformat för att vara ett slags one-stop-shop för att skriva, spela in, lyssna på och dela låtidéer. Det är inte lätt att packa alla dessa element i en enda app, men Tully har verkligen gjort det bra.

Verktygen inkluderar musikproduktion, en låtskrivare som är användbar när du lyssnar på ditt ljud, en hitta för att rimma ord medan du skriver och möjligheten att spela in idéer till dina låtar. Du kan också spara alla filer i en mapp, som utvecklaren hävdar är studioklar. Det är ett riktigt intressant koncept och jag kommer att hålla ett öga på detta i framtiden när fler funktioner läggs till.

Är du musiker eller låtskrivare? Vilka appar använder du? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

  • Hur man skriver en poplåt med AI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here