Hur aktiverar jag 120W snabbladdning på min Xiaomi-smarttelefon?

0
29
NextPit Xiaomi 12 Pro laddare
© NextPit

Vissa Xiaomi-smarttelefoner som Xiaomi 12 Pro eller till och med Poco F4 GT erbjuder tillverkarens 120-watts trådbundna snabbladdningskapacitet, även känd som Xiaomi HyperCharge 120W. Denna snabbladdningsteknik är inte alltid aktiverad som standard i MIUI. Jag ska visa dig hur du kan göra det.

Xiaomis 120-watts snabbladdning är för närvarande bara tillgänglig på en handfull smartphones. Jag har dock redan svårt att leva utan den. Att ladda din smartphone från 0 till 100 % på 25 minuter, toppen, är en riktig lyx vad gäller bekvämlighet för användaren.

Ändå, för att verkligen dra nytta av denna proprietära teknologi från Xiaomi, måste du aktivera den via batteriverktyget som finns i MIUI 13:

  1. Gå till Inställningar följt av Batteri.
  2. Svep åt vänster i batteriverktyget för att visa fliken Batteri.
  3. Välj Boosta laddningshastighet.
  4. Aktivera reglaget för Boost-laddningshastighet.
Xiaomi utilitaire batteri MIUI 13 förstärkare laddar

Så här aktiverar du 120W laddning på din Xiaomi, Redmi eller Poco smartphone. / © NextPit

Logiskt sett kommer du bara att kunna dra nytta av 120W snabbladdning om din Xiaomi-smarttelefon är kompatibel. Du kan också inaktivera det här alternativet för att bevara din batteritid, vilket är anledningen till att Xiaomi implementerade den här funktionen i första hand.

I inställningarna för batteriverktyget anger tillverkaren att “MIUI kommer att prioritera laddningshastigheten samtidigt som enheten säkerställer säkerheten. Ju svagare ditt batteri är, desto snabbare laddas det. Den här funktionen kan värma upp din enhet.”

  • Läs också: Möjliga faror med snabbladdning för din smartphone

Det är förmodligen därför du också har en varningsfunktion som låter dig veta när 120-wattsladdningen är aktiv och laddningshastigheten ökar.

Det var allt för den här handledningen som visar hur du aktiverar 120W snabbladdning på din Xiaomi-smarttelefon. Var du medveten om detta trick i MIUI? Kommer du att aktivera det här alternativet eller, tvärtom, inaktivera det av rädsla för att det kommer att skada ditt batteri?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here