Hur du använder din iPhone för att leva en hälsosam livsstil 2023

0
8
Hur du använder din iPhone för att leva en hälsosam livsstil

Teknik introducerades för att göra vardagen lättare, men den har också kritiserats för att vara en källa till distraktion och minska produktiviteten. Som ett resultat tillbringar många (inklusive jag) en stor del av sin dag med att stirra oändligt på rektangeln de har. Tycker du inte att det är dags att ändra den här livsstilen, skapa bättre vanor och hålla reda på din mentala, känslomässiga och fysiska hälsa med iPhone?

Det finns en mängd olika appar och tjänster som du kan utforska i iPhone och App Store. Jag har organiserat dem alla och kommer att förklara hur du kan få ut det mesta av din iPhone för att leva en hälsosam livsstil.

Hur kan iPhones hjälpa dig att leva en hälsosammare livsstil?

iPhone eller någon annan teknik där ute introducerades först för att förbättra mänsklig livsstil, men med åren visade det sig så småningom vara motsatsen. Många människor vill bli av med sina prylar och detoxar från sin nuvarande livsstil, men det blir inte som önskat.

Den främsta anledningen är att det mesta av vårt arbete och kommunikation sker via iPhones, och viktigast av allt, det är svårt att ändra en vana som vi har utvecklat. Men låt oss ta en paus nu och fokusera på verkligheten. Du behöver inte sluta använda din iPhone för att undkomma modern toxicitet.

Det finns fortfarande många appar på App Store som kan hjälpa dig att förbättra din livsstil till något bättre.

9 tips för att leva en hälsosam livsstil med iPhone

Nu när vi har bestämt oss för att använda iPhone för att förbättra vår livsstil och styra den till en hälsosam, låt oss titta på några tips och tricks för att förbättra den.

1. Lägg till viktig medicinsk information till iPhone låsskärm

Livet är oförutsägbart. Även om vi alla önskar att dåliga saker inte ska hända, betyder det inte att du inte ska vara förberedd, eftersom vi inte vet när dåliga saker kan hända, och om någon råkar kolla din telefon för att hjälpa dig, genom att lägga till viktiga medicinsk information till din låsskärm kan du få den hjälp som krävs snart.

Redigera information i ditt medicinska ID på iPhone

2. Lägg till nödkontakter för automatisk avisering

På tal om en oväntad händelse kan du lägga till nödkontakter till din iPhone och Apple Watch så att det blir lätt att informera dem och få hjälp när något händer.

Lägg nödkontakter på iPhone via Health-appen

3. Konfigurera Health-appen

Din iPhone kommer med en Health-app som kan hjälpa och ta hand om dig om du kan ge den rätt information. Appen hjälper dig att spåra din hälsa samt hjälpa dig att förbättra din livsstil på ett mycket bättre sätt. Vi har redan en detaljerad guide om hur du ställer in Health-appen, så du kommer inte ha några problem med att hantera appen.

Kom igång med Medical ID på iPhone Health-appen

4. Dela hälsojournaler med nära personer och läkare

Genom att ställa in din hälsa kan du också dela dina hälsojournaler med dina favoritpersoner och läkare så att de kan veta hur du mår och finnas där för dig när du inte mår bra.

5. Ställ in en medicinpåminnelse

Trots att man vidtar lämpliga försiktighetsåtgärder är det naturligt att drabbas av sjukdom och återhämta sig från den. Du måste ta dina mediciner vid rätt tidpunkt. I så fall bör du ta hjälp av din iPhone för att ställa in en medicinpåminnelse.

Ange läkemedlets namn i Health-appen på iPhone

6. Ställ in varva ner genvägar och sömnpåminnelser för bättre sömn

Allt detta medan jag pratade om hur det kan gå dåligt och vilka åtgärder man kan vidta för att förhindra det. Låt oss nu titta på några saker du bör göra för att undvika olyckliga händelser som är mer säkra på att hända.

Vi börjar med sömn. Många av oss gör oss skyldiga till att använda smartphones på natten trots att vi vet att de skadar vår sömn. Du kanske tror att det kan hjälpa dig att sova gott. Men, min vän, jag är ledsen att jag berättade det för dig; det kommer inte.

Att titta på din skärm på natten i timmar efter en hel dags hårt arbete kommer att belasta dina ögon såväl som din hjärna. Lös detta genom att ställa in varva ner tid på din iPhone och ändra vanan.

7. Spåra träningspass och aktiviteter med iPhone

När du väl börjar ha ett sömnschema kommer du att ha mer energi när du vaknar istället för att känna dig trött. Med det, vad sägs om att sätta ett fitnessmål och arbeta mot det? Enligt min åsikt bör du använda din Apple Watch för att spåra dina aktiviteter.

Även om du inte har en, kan du enkelt använda vilken annan klocka som helst eller kolla från din iPhone för att spåra dina aktiviteter. För att spåra dina träningspass och aktiviteter med Apple Watch måste du först konfigurera hälsoappen och sedan:

 1. Öppna Hälsa-appen.
 2. Tryck på Webbläsare → välj Aktivitet.

  Spåra aktiviteter med iPhone

Här kan du spåra dina vardagsaktiviteter, inklusive steg, gång+löpsträcka, aktivitetssammanfattning och många fler.

8. Aktivera Fokus för att minska stress

Förutom god sömn och motion, för att ha ett bra liv, måste du också jobba bra för att hålla kassaflödet igång. Och för det måste du vara fokuserad. Tack vare de duktiga utvecklarna på Apple kan du redan använda fokusläget.

Förutom officiella syften kan du också skapa anpassat fokus för specifika tillfällen genom att anpassa alla aviseringar du kan få från appar och kontakter och många andra alternativ.

9. Ställ in tidsgränser för beroendeframkallande appar

Förutom Fokus kan du också förhindra skärmtid för vissa appar på din iPhone genom att ställa in skärmtid. När den är aktiverad hindrar den dig från att använda appen ytterligare när du passerar en viss tid.

Ställ in appgränser på iPhone

De bästa iPhone-apparna för att göra vardagen enklare

Förutom alla dessa tips och tricks som jag har nämnt här, här är några av appförslagen jag har för dig för att göra vardagen enklare.

 • Bästa iPhone hälsoappar
 • De bästa apparna för kaloriräknare för iPhone

De bästa iPhone-apparna för att minska stressen i arbetslivet

Som jag nämnde behöver du en ordentlig balans mellan arbete och privatliv för att säkerställa en stressfri arbetsmiljö. Följande appförslag hjälper dig också att bli mer produktiv och därmed utmärka dig på din arbetsplats.

 • Appar för personlig assistent för iPhone
 • Bästa tidsregistreringsapparna för iPhone och iPad
 • Bästa produktivitetsapparna för iPhone och iPad

Ha ett lyckligt och hälsosamt liv!

Detta är önskan från varje enskild person som bor där ute. Men av någon anledning fastnar vi oftast för olika saker i livet och glömmer så småningom att bry oss om oss själva. Jag står också inför denna fråga och vill göra en förändring i den samt hjälpa våra medläsare också. Så om du har några förslag eller frågor, låt mig veta.

Läs mer:

 • Bästa hälsoapparna för Apple Watch
 • Så här använder du EKG på Apple Watch: En komplett guide
 • Så här använder du pulszonspårning på Apple Watch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here