Hur du skyddar dig från WanaCrypt0r Ransomware!

0
83
Hur du skyddar dig från WanaCrypt0r Ransomware!
Hur du skyddar dig från WanaCrypt0r Ransomware!

Tja, här i den här artikeln kommer vi att täcka några metoder som hjälper dig att skydda din dator från WanaCry ransomware. Wanacryptor Ransomware utnyttjar en sårbarhet i äldre versioner av Windows.

Hur du skyddar dig från WanaCrypt0r Ransomware!

Den skadliga programvaran WanaCryptor 2.0 som även är känd som WCry eller Wanacry används nu för att utföra en av de största ransomware-attackerna i sitt slag. Besök den här länken för att veta allt om WanaCrypt0r Ransomware.

Säkerhetsforskare på Avast har registrerat över 57 000 upptäckter av WanaCryptor 2.0 ransomware i 99 länder. Låt mig berätta för dig, efter attacken är lösensumman värd $300 bitcoins.

Tja, här i den här artikeln kommer vi att täcka några metoder som hjälper dig att skydda din dator från WanaCry ransomware. Wanacryptor Ransomware utnyttjar en sårbarhet i äldre versioner av Windows: Windows 8, Windows XP och Windows Server 2003.

Den nyare versionen av Windows som Windows 8.1, Windows 7, Windows 10, Windows Vista, Windows Server – 2008, 2012, 2016 är bara sårbara om systemet inte är uppdaterat.

Andra operativsystem är inte sårbara för dessa ransomware-attacker. Mobila operativsystem som iOS och Android är inte heller sårbara. Användare av Windows 8, Windows XP och Windows Server 2003 måste ladda ner säkerhetsuppdateringarna från Microsoft.

Här är säkerhetsuppdateringarna:

Om du vill ha säkerhetsuppdateringar för andra versioner av Windows besök detta länk.

#Slå på din Windows Update

Tja, oftast inaktiverar vi Microsofts automatiska uppdateringar eftersom de förbrukar mycket data och tid. Du måste dock aktivera Windows-uppdateringen om den är inaktiverad. Gå till kontrollpanelen i Windows och slå sedan på Automatiska uppdateringar.

# Ha en ransomware-blockerare

Om du tror att ett antivirusprogram kommer att försvara din dator mot ransomware-attacker. Sedan måste du planera om dina strategier. Du måste ha en allt-i-ett-lösning som har anti-ransomware-verktyg. Tja, du kan välja mellan Malwarebytes Anti-Ransomware och Cybereason Ransomfree. Båda är gratis.

# Blockerande port 445

Nyligen hade en 22-årig forskare från @Malware TechBlog upptäckt en “kill switch” som kan inaktivera all funktionalitet hos Wanacrypt0r 2.0 ransomware. Tja, ransomwaren försöker ansluta till en oregistrerad domän efter att ha opererats på offrets dator.

Forskaren berättade också att blockering av TCP-port 445 kan hjälpa till med sårbarheten om du inte har patchat ditt operativsystem ännu.

Vad ska man göra om man redan är smittad?

Tja, just nu verkar det som att det inte finns något sätt att avbryta krypteringsprocessen gratis. Men forskare hittar fortfarande sättet att hantera denna ransomware. Att hålla sig skyddad är alltid det bästa sättet att undvika ransomware. Men om du redan är drabbad måste du gå igenom guide från Bleeping dator.

Detta är vad du kan göra om du vill hålla dig borta från Wanacryptor ransomware. Så vad tycker du om detta? Dela dina åsikter i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here