Hur man aktiverar hårdvaruaccelererad GPU-schemaläggning på Windows

0
43

Aktivera hårdvaruaccelererad GPU-schemaläggning!

Hur man aktiverar hårdvaruaccelererad GPU-schemaläggning på Windows
Hur man aktiverar hårdvaruaccelererad GPU-schemaläggning på Windows

Under 2020 introducerade Microsoft en ny funktion till sitt Windows 10-operativsystem som heter Hardware Accelerated GPU-scheduling. Funktionen är tillgänglig även på den senaste versionen av Windows – Windows 11.

Så, vad exakt är Hardware Accelerated GPU Scheduling, och vad gör den? Vi kommer att veta allt om denna funktion i detalj i den här artikeln. Låt oss kolla in vad Hardware Accelerated GPU Scheduling exakt är.

Vad är Hardware Accelerated GPU Scheduling?

Jo, Hardware Accelerated GPU Scheduling är en funktion som möjliggör effektivare GPU-schemaläggning mellan applikationer.

I korta och enkla ord är det en funktion som gör att ditt grafikkort kan hantera sitt VRAM istället för operativsystemet.

Funktionen är utformad för att förbättra GPU-schemaläggningsprocessen för att förbättra prestandan medan du kör applikationer som är beroende av din GPU. Du kommer att märka förbättrad spelprestanda efter att du aktiverat den här funktionen.

Enligt Microsoft minskar att aktivera hårdvaruaccelererad GPU-schemaläggning fördröjningen och förbättrar prestandan i vissa program/spel som kräver grafikprocessorn.

Steg för att aktivera hårdvaruaccelererad GPU-schemaläggning

Det är ganska enkelt att aktivera hårdvaruaccelererad GPU-schemaläggning på Windows 10. Du måste följa några av de enkla stegen nedan.

1. Se först och främst till att uppdatera operativsystemet Windows 10. För att uppdatera, öppna Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Sök efter uppdateringar.

Sök efter uppdateringar

2. När du har installerat den öppnar du appen Inställningar och klickar på alternativet System.

Systemalternativ

3. Klicka nu på alternativet Visa i den vänstra rutan, som visas på skärmdumpen.

Visningsalternativ

4. I den högra rutan, rulla nedåt och klicka på alternativet Grafikinställningar.

Alternativ för grafikinställningar

5. Under grafikinställningarna, aktivera växlingsknappen bakom maskinvaruaccelererad GPU-schemaläggning.

Grafikinställningar

Det är allt! Starta nu om din dator för att aktivera funktionen för maskinvaruaccelererad GPU-schemaläggning.

Nödvändigt: Du hittar bara funktionen om du har NVIDIA (GTX 1000 och senare) eller AMD (5600-serien eller senare) grafikkort med den senaste grafikdrivrutinen.

Så den här guiden handlar om hur du aktiverar hårdvaruaccelererad GPU-schemaläggning i Windows 10-datorer. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det också med dina vänner. Om du har några tvivel relaterade till detta, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here