Hur man återställer raderad platshistorik på Google Maps

0
35

Google Maps har blivit den mest populära webbkartplattformen som låter användare resa utan att investera i en dyr GPS-enhet. Den är välintegrerad med andra Google-tjänster som Google Assistant, och du kan lita på röststyrning för att förbättra din navigering och peka dig i rätt riktning. Google Maps-programvaran är dock inte alltid så enkel, särskilt när den påverkas av dataförlust. Oavsett vad du gör kan du inte hämta din raderade platshistorik.

Hur man återställer raderad platshistorik på Google Maps

Lyckligtvis är inte allt förlorat. Det finns flera sätt som hjälper dig att återställa din raderade platshistorik och tidslinje på Google Maps. Läs vidare för att lära dig mer.

Du kan inte slå inkognitoläge

Även om det är möjligt att hämta raderad platshistorik på Google Maps, är inkognitoläget en oframkomlig vägspärr. Om du använder Google Maps och slår på inkognitoläge i din webbläsare kommer du inte att kunna hitta den raderade informationen. Även om du loggar in på ditt Google-konto på din iPad, iPhone, Android-smarttelefon eller dator, förhindrar inkognitoläget datahämtning.

Om du misstänker att du behöver hitta data, se till att ditt webbläsarfönster inte fungerar i inkognitoläge.

Hur man återställer raderad platshistorik på Google Maps

Låt oss titta på sex metoder du kan använda för att hämta raderad platshistorik.

METOD 1: Kontrollera “Karthistorik”

När du öppnar Google Maps och trycker på “Sök här” kanske du inte ser alla tidigare sökta platser. Du kommer bara att se de senaste sökningarna eftersom programmet ersätter äldre poster med nya. Men få inte panik. Du kan gå längre tillbaka och hitta en detaljerad logg över dina sökningar. Här är vad du behöver göra:

 1. Lansera Google kartor och klicka på din profilbild eller kontoinitialer bredvid fältet “Sök här”.
 2. Gå till “Inställningar” och tryck på alternativet “Karthistorik” längst ned på skärmen.
 3. Åtgärden genererar en logg över tidigare kartposter, inklusive sökta, visade eller delade objekt.

METOD 2: Kontrollera redigeringssidan

Att redigera missöden är en annan vanlig anledning till att din platshistorik och tidslinjeinformation kan försvinna. Om du ändrar kartan medan du kör är det lätt att radera data av misstag. Den goda nyheten är att du kan återställa informationen med bara några klick och gå till redigeringssidan, oavsett din enhet.

Följ stegen nedan för att göra det på en iPhone:

 1. Klicka på “Bidra +” och tryck på “Visa din profil.”
 2. Scrolla till botten av sidan och
 3. tryck på “Se dina redigeringar.”
 4. De redigerade kartorna kommer att organiseras i tre grupper: “Inte tillämpad”, “Väntande” och “Godkänd.”

Så här kan du öppna sidan Redigeringar på en Android enhet:

 1. Tryck på “Bidra +” och tryck på “Visa din profil.”
 2. Gå till botten av skärmen och välj “Se dina redigeringar.”
 3. Alla modifierade kartor kommer att klassas som “Ej tillämpad”, “Godkänd” och “Väntande”.

Din dator kan också hjälpa dig att kontrollera redigeringssidan på Google Maps. Instruktionerna nedan guidar dig genom processen:

 1. Gå till Google kartor sida och tryck på hamburgermenyn i den övre vänstra delen av skrivbordet.
 2. Välj “Dina bidrag” från alternativlistan och klicka på “Redigeringar”.
 3. Statusen för redigeringarna kommer att visas som “Ej tillämpad”, “Godkänd” eller “Väntande”.

METOD 3: Använd sidan Min aktivitet

Ibland är din platshistorik tom även när du inte har gjort några ändringar. Google är förberett för sådana omständigheter och säkerhetskopierar din kartdata i molnlagring. Denna försiktighetsåtgärd förhindrar dataförlust när du installerar om appen, torkar cacheminnet eller initierar en fabriksåterställning på din enhet. Viktigast av allt, platshistorik och kartaktivitet lagras tillsammans med en tidslinje för snabb och enkel åtkomst. Så här hittar du informationen:

 1. Öppen Google kartor från din webbläsare och gå till sidan “Min aktivitet”.
 2. Välj alternativet “Platshistorik”.
 3. Navigera till avsnittet “Ta bort automatiskt”. Om den är avstängd visar Google aktivitet som inte är äldre än 18 månader.
 4. Välj “Hantera historik”, din webbläsare kommer nu att öppna fönstret Google Maps tidslinje.
 5. Tryck på menyerna Dag, Månad och År för att komma åt specifik information. (Du kan också trycka på grafikonen i den övre högra delen av gränssnittet för att se en uppdelning av din dagliga aktivitet.)

Du måste installera om Google Maps-appen på din mobila enhet och synkronisera den med din dator för att komma åt data på din smartphone.

METOD 4: iOS Platshistorik

Om du är i en tidskris, kanske du vill ha en snabb lösning som inte innebär att mixtra med Google Maps-inställningar. Även om det inte är ett direkt sätt att hämta förlorad platsdata från Google Maps, är det en utmärkt tillfällig lösning att återställa platshistoriken för din iOS-enhet.

Följande instruktioner hjälper dig att återställa din iPhones platshistorik:

 1. Starta appen “Inställningar” från startskärmen.
 2. Välj fliken “Sekretess” och se till att “Platstjänster” är aktiverade.
 3. Bläddra till botten av sektionen “Platstjänster” och tryck på “Systemtjänster.”
 4. Gå till den nedre delen av gränssnittet och tryck på “Betydande platser.”
 5. Du kommer att kunna se listor över städer, delstater och städer. Tryck på en plats för att få mer information.

Även om den här metoden hjälper dig att sätta ihop din platshistorikinformation, ger den inte det mest detaljerade utseendet. Du kan till exempel inte nypa skärmen för att förstora bilden.

Metoden fungerar även på iPads. Så här kan du se din iPads platshistorik:

 1. Öppna appen “Inställningar” och tryck på fliken “Sekretess”.
 2. Navigera till “Platstjänster” och kontrollera om alternativet är aktiverat.
 3. Gå till botten av skärmen och välj “Systemtjänster”.
 4. Bläddra till botten av gränssnittet och välj “Betydande platser.”
 5. Du kan inspektera listor över städer, städer och delstater på den nya sidan. För att lära dig mer om en specifik plats, klicka på den.

Kom ihåg att även om din iPad-platshistorik innehåller information om platser, ungefärliga positioner och datum, så är den ingen match för Google Maps. Du kommer inte att kunna zooma in med fingertopparna.

METOD 5: Program för dataåterställning

Om informationen du söker efter är äldre än 18 månader har Google Maps troligen raderat den permanent. Appen loggar din aktivitet i upp till 18 månader och ersätter den sedan med nyare poster. Du kan dock kringgå det här problemet och använda ett dataåterställningsprogram.

Denna programvara används vanligtvis när en enhet råkar ut för en systemkrasch, vilket leder till dataförlust.

Även om det inte finns någon garanti för att tredjepartsverktyg kan hämta alla raderade filer, gillar Android-appar RecycleMaster stöder många format och kan lyckas återställa din raderade karthistorik.

iPhone-användare kan prova dr.telefon och FoneLab iPhone Data Recovery. Dessa program har funnits i åratal och hjälper tusentals användare att återställa sin information, så att de kan hitta din förlorade Google Maps-historik.

METOD 6: Kontakta en återställningstjänst

De som känner sig osäkra på sin tekniska kunskap kan kontakta en dataåterställningstjänst. Även om återställningsverktyg är ganska effektiva, är de inte användarvänliga och kräver ofta rotning för att slutföra processen. En teknisk expert vet dock var du ska leta efter din raderade platshistorik och tidslinje från Google Maps.

Håll koll på din platshistorik på Google Maps

Det finns flera anledningar till att användare kämpar för att hitta sin platshistorik på Google Maps. Appen loggar din senaste aktivitet, och tidigare visade eller sökta objekt saknas ofta i listan. Dessutom kan en oavsiktlig redigering hindra dig från att se viss information.

Lyckligtvis kan du vanligtvis lösa problemet genom att gå till din karthistorik eller redigeringssida. Om informationen inte visas kan du prova att använda din iOS-platshistorik eller ett verktyg från tredje part. Om du misstänker att data har raderats permanent är det bäst att anlita en professionell återställningstjänst och låta dem hantera situationen.

Har du haft problem med att återställa din platshistorik i Google Maps tidigare? Vilken av metoderna ovan hjälpte dig att hämta den? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here