Hur man begränsar Android-appar från att använda data i bakgrunden

0
45

Förhindra appar från att använda din internetdata!

Hur man begränsar Android-appar från att använda data i bakgrunden
Hur man begränsar Android-appar från att använda data i bakgrunden

Det enda som skiljer Android från alla andra mobila operativsystem är dess enorma app-ekosystem. På Android hittar du appar för alla olika ändamål.

Vi har redan delat en hel del guider om de bästa apparna som de bästa verktygsapparna för Android, de bästa tapetapparna etc. Men ibland installerar vi fler appar än vi verkligen behöver.

Även om det inte är några problem att installera appar från Google Play Butik, kör vissa appar i bakgrunden hela tiden och förbrukar internet. Om du använder mobildata för att komma åt internet är det bäst att förhindra dessa appar från att använda data i bakgrunden.

Steg för att begränsa Android-appar från att använda data i bakgrunden

Om du inaktiverar bakgrundsdataanvändningen för appar sparar du data och förbättrar din smartphones batteritid. Så i den här artikeln kommer vi att dela en steg-för-steg-guide om hur du förhindrar Android-appar från att använda data i bakgrunden. Låt oss kolla in.

Steg 1. Öppna först och främst appen Inställningar på din Android-smarttelefon.

Steg 2. På appen Inställningar trycker du på “Appar”.

Steg 3. Klicka sedan på alternativet “Se alla appar”.

Steg 4. Nu kommer du att se listan över alla installerade appar på din Android-smarttelefon.

Steg 5. Öppna appen som du vill inaktivera bakgrundsdataanvändning för. Klicka sedan på alternativet “Dataanvändning”.

Steg 6. Scrolla nu nedåt och inaktivera reglaget bredvid “Bakgrundsdata”.

Det är allt! Du är färdig. Detta kommer att stoppa appen från att skicka eller ta emot data i bakgrunden. Du måste implementera samma process för varje app du vill blockera internetåtkomst.

Obs: Inställningarna kan variera beroende på vilken enhet du använder. Om du inte kan hitta alternativet Bakgrundsdata måste du läsa vår artikel – Begränsa dataanvändning för specifika appar på Android (brandväggsappar).

Så den här artikeln handlar om hur man begränsar Android-appar från att använda data i bakgrunden. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det också med dina vänner. Om du har några tvivel relaterade till detta, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here