Hur man kommer in på For You-sidan på TikTok

0
25

TikTok är en av dagens mest populära appar, med över en miljard aktiva användare varje månad. Om du söker engagemang i appen är det inte omöjligt att nå en hög nivå av popularitet, men det kan vara svårt. För att göra det är det viktigt att öka engagemanget med dina videor. Ett sätt att göra det är genom att få dina videor att visas på TikToks For You-sida.

Hur man kommer in på For You-sidan på TikTok

Dessa tips kan hjälpa dig att få upp dina videor på så många For You-sidor som möjligt.

Använd engagerande Hashtags

Att använda hashtags är ett av de bästa sätten att utöka din TikTok-publik. De flesta kreatörer använder hashtags för att marknadsföra sina varumärken, kategorisera innehåll eller sprida medvetenhet om vissa ämnen. På så sätt hittar många användare nytt innehåll genom att skriva de hashtaggar de gillar i sökfältet.

Att hitta trendiga hashtags brukade göras genom knappen “Upptäck” längst ner på skärmen. Nuförtiden kan användare hitta innehållet de gillar genom sökikonen i det övre högra hörnet. Även om detta inte visar dig aktuellt innehåll, kan du börja skriva in de ämnen du är intresserad av och låta TikTok föreslå de populära orden och fraserna. Dessutom kan du också hitta populära hashtags i beskrivningarna av videor som dyker upp på din egen För dig-sida.

Obs: Vissa TikTok-skapare tror att hashtags som #fyp eller #foryou ökar chanserna att TikTok-algoritmen plockar upp ditt innehåll och lägger det på fler For You-sidor. Det har inte bevisats ännu, men bara hashtaggen “fyp” har mer än 38 380,7 miljarder visningar, vilket gör det värt ett försök.

Inlägg när din målgrupp är som mest aktiv

Att veta när du ska lägga upp ditt innehåll är en annan viktig sak du måste tänka på om du vill öka engagemanget med dina videor och få dem till För dig-sidorna. De bästa tiderna beror på innehållet du publicerar och din publiks egenskaper. Om du driver ett företag och TikTok är ett av de viktigaste sätten att nå dina kunder, kan du bäst nå dem genom att byta till ett företagskonto gratis.

Hur man byter till ett företagskonto på TikTok

Du kan enkelt byta ditt personliga konto till ett företagskonto på TikTok gratis med bara några få steg.

  1. Klicka på din profil i det nedre högra hörnet på skärmen.
  2. Tryck på hamburgermenyn i det övre högra hörnet.
  3. Välj “Inställningar och sekretess” i popup-fönstret.
  4. Klicka på knappen “Konto”.
  5. Tryck på “Byt till företagskonto.”
  6. När du har läst vad TikTok Business Account erbjuder, klicka på “Nästa”.
  7. Nu kan du välja en kategori som bäst beskriver ditt innehåll.
  8. Klicka på “Nästa” igen och lägg till din e-post om du vill i nästa steg.
  9. Du är redo att skapa din första video, eller så kan du hoppa över den för nu och klicka på “Kanske senare.”

Precis så kan du gå till “Business Suite” i samma meny i det övre högra hörnet och få tillgång till analyser av din publik, videor etc. Du kan också bli inspirerad på fliken Creative Hub och se vad skaparna av din valda kategori publicerar.

Obs! När du får tillräckligt med publik för ditt innehåll är det viktigt att ha ett konsekvent schema. Detta kommer att få dina följare att se fram emot ditt nästa inlägg.

Använd trendiga ljud och effekter

Många kreatörer kommer att försöka öka sin interaktion genom att hoppa på trender. Låtar och effekter är två av de viktigaste delarna av en TikTok-video, och att veta hur man infogar dem i dina videor oavsett ämne eller kategori är en användbar färdighet.

Precis som med hashtags kan du hitta populära TikTok-låtar genom att gå till sökikonen i det övre vänstra hörnet, skriva in namnen på musiker och se vilka som har en “Populär” -tagg bredvid sig. Du kan också hitta populära ljud och effekter genom att bläddra igenom din For You-sida eller följa populära TikTok-skapare.

Reagera på populära videor

Ett annat sätt att nå en större publik på TikTok är genom att reagera på videor som redan har uppmärksammat massorna. Det finns en hel genre av kreatörer på YouTube som har fått miljontals prenumeranter genom att bara göra reaktionsvideor, så att ibland göra en TikTok-reaktionsvideo kan vara en bra idé att komma på folks radar, även om det inte var något du tänkt göra heltid på TikTok.

Samarbeta med andra

Att samarbeta med redan etablerade kreatörer inom ditt område är ett bra sätt att nå fler För dig-sidor. Populära influencers är de som är mest bekanta med hur sociala medieplattformar fungerar och kan säkert lära dig några knep. Således marknadsför du inte bara ditt arbete utan lär dig också hur du gör det bästa innehållet där ute.

Prova olika videolängder

De flesta tror att om du skapar kortare videor är det mer sannolikt att de hamnar på sidan För dig. Detta beror på att TikTok bryr sig om slutförandegraden och att kortare videor är mer benägna att ses från början till slut. Även om du föredrar längre videor kan du börja med kortare videor för att se till att dina videor når sidan För dig och gradvis öka deras längd när din publik växer.

Besegra TikTok-algoritmen med kreativitet

Att ta reda på hur man använder TikTok-algoritmen till din fördel kan verka skrämmande. Lyckligtvis hjälper dessa sex tips dina videor att nå en bredare publik och visas på fler För dig-sidor. Men förutom att använda dessa knep, se till att du också lägger kraft på att göra dina videor intressanta och engagerande för att få din nya publik att stanna.

Har du testat något av dessa tips för att komma in på TikTok For You-sidan? Vilken fungerar bäst för dig? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here