Hur man loggar ut från Netflix på din Amazon Fire Stick

0
17

Netflix är en mycket populär streamingplattform som kan, tillsammans med andra plattformar av sitt slag, ersätta tv som vi känner den helt och hållet. Lätt att använda och bekvämt, det enda du behöver för att streama innehåll på Netflix är en stabil internetanslutning och ett medium (TV, digital streamingenhet, smartphone).

Hur man loggar ut från Netflix på din Amazon Fire Stick

Du kan enkelt komma åt plattformen med vilken som helst av Amazons Fire TV-enheter, inklusive minut Firestick. Du kanske vill logga ut från ditt konto om du reser eller byter enhet. Så här loggar du ut på din Firestick.

Varför logga ut?

När du har prenumererat på Netflix kan du registrera upp till 6 enheter på ett enda konto. Det betyder att upp till sex personer kan använda kontot för att streama sitt favoritinnehåll, vilket är väldigt bekvämt.

Men allt detta beror på din plan. Ju billigare plan, desto färre enheter kommer du att kunna streama på parallellt. Det betyder att du kanske inte kan streama på mer än två enheter samtidigt om du har en av de mest grundläggande planerna.

Som kontoägare kanske du vill logga ut en annan användare från kontot. Som kontoanvändare kanske du vill logga ut dig själv och frigöra utrymme för någon annan. Oavsett anledningen vill du veta hur du loggar ut från ditt Netflix-konto på Firestick.

Alternativt kanske du precis har köpt en ny enhet och vill logga ut från din gamla. Det är också bekvämt att logga ut om du ska på semester och kommer att använda hotellets Firestick.

logga ut netflix

Logga ut från enheten

“Logga ut”-alternativet bör vara tydligt synligt på alla enheter, men av någon konstig anledning har Netflix gjort utloggningsprocessen något svår. För att göra saken värre finns inte utloggningsalternativet som sådant i Netflix-appen.

Lyckligtvis finns det ett sätt att logga ut. Det kanske inte är uppenbart, men det är ganska enkelt och okomplicerat, så länge du vet var du ska leta.

  1. Gå till startskärmen på din Firestick och navigera till Inställningar.
  2. I nästa meny väljer du Applikationer, följt av Hantera alla installerade applikationer.
  3. Leta reda på Netflix i listan, välj det och klicka sedan på Rensa data.

Detta kommer att logga ut dig från Netflix.

Loggar ut från alla enheter

Men chansen är stor att du inte längre vill ha några komplikationer – du vill ha din Netflix för dig själv och ingen ska kunna stoppa dig. Och ingen kan verkligen stoppa dig, eftersom du kan logga ut från alla anslutna enheter på en gång.

Den goda nyheten är att du inte behöver hantera Firestick-fjärrkontrollen här. Allt du egentligen behöver är en webbläsare. Det betyder att du kan logga ut från varje enhet som för närvarande är inloggad på din Netflix via din dator eller din smartphone.

netflix

För att göra detta, gå bara till Netflix.com och navigera till det övre högra hörnet – klicka eller tryck på profilikonen och välj sedan Ditt konto. Scrolla nu ned till avsnittet Inställningar och hitta alternativet Logga ut från alla enheter. Klicka eller tryck på den och bekräfta genom att välja Logga ut.

Du kan också göra detta från din mobila webbläsare, men det är mycket enklare att använda iOS/Android-appen. Öppna bara appen, tryck på ikonen i det övre vänstra hörnet (tre horisontella linjer) och navigera till Konto. Tryck på den, välj alternativet Logga ut från alla enheter och välj sedan Logga ut för att bekräfta.

Du bör dock komma ihåg att även om den här metoden fungerar på alla enheter i fråga, kan det ta så mycket som 8 timmar innan varje enhet loggar ut.

Loggar ut från Firestick

Vet att om du loggar ut från din Firestick som du använder för att streama Netflix inte nödvändigtvis loggar du ut från själva Netflix-kontot. Men du kanske vill logga ut från Firestick av många anledningar.

Till exempel kanske du helt enkelt vill titta på Netflix med ett annat Amazon-konto. Din Firestick kan ha kommit förregistrerad till ditt Amazon-konto, men du vill använda ett annat på det.

För att göra detta måste du först logga ut från det aktuella kontot på enheten. Tänk på att när du loggar ut raderas dina personliga data och appar från enheten.

För att logga ut, se till att Firestick är ansluten till din TV och att båda enheterna är på. Gå till Inställningar på din Firestick och navigera sedan till Mitt konto. Leta upp och välj Amazon-konto och klicka på Avregistrera. Det är ganska mycket det. Nu kan du lägga till ett annat Amazon-konto och använda Netflix-appen på det.

Vanliga frågor

Vad kan jag göra för att radera Netflix på en Firestick som jag inte längre använder?

Om du har gett en Firestick till någon annan och du har glömt att ta bort ditt Netflix-konto kan du använda metoden ovan för att logga ut från alla enheter. Men det är förmodligen en bättre idé att avregistrera Firestick helt.

Om du avregistrerar ditt Amazon-konto från din Firestick kommer all din kontoinformation också att tas bort.

Firestick Netflix Logga ut

Ingen av dessa lösningar är uppenbara eller intuitiva, men alla är ganska enkla. Som sagt, allt du egentligen behöver är att veta var du ska leta. Oavsett om du vill logga ut från ditt Netflix-konto på Firestick, logga ut från alla enheter som använder det, eller bara vill logga in på ett annat Amazon-konto för att strömma en film, har den här artikeln täckt dig.

Har du hittat utloggningsalternativet på egen hand? Var du tvungen att följa riktlinjerna som anges här? Varför tror du att Netflix har komplicerat hela utloggningsprocessen i onödan? Fråga och diskutera gärna nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here