Hur man uppdaterar drivrutiner i Windows 11

0
23

Windows 11 uppdaterar vanligtvis drivrutiner automatiskt. Det finns dock specifika scenarier där du kan behöva köra dessa uppdateringar själv. Det kan bero på att du har pausat funktionen för automatisk uppdatering. Du kan också ha lagt till ny hårdvara eller köpt en ny enhet.

Oavsett vilket skulle det vara bra att ha en uppsättning instruktioner om hur du får din dator att fungera optimalt. Den här guiden går igenom de olika metoderna du kan använda för att uppdatera drivrutiner på Windows 11. Låt oss komma till det.

Uppdatera Windows 11

Microsoft uppdaterar drivrutiner automatiskt som en del av OS-uppdateringen. Så du skulle behöva uppdatera Windows 11 för att säkerställa att du har de senaste drivrutinsversionerna tillgängliga. Kolla in hur du uppdaterar ditt operativsystem.

 1. Öppna Windows och navigera till “Inställningar”.
 2. Tryck på fliken “Windows Update” till vänster på skärmen.
 3. Klicka på eventuella uppdateringar som kan vara tillgängliga. Tryck på “Ladda ner och installera” och vänta på att uppdateringarna laddas ner.
 4. Starta om datorn för att slutföra processen.

Med Windows 11 uppdaterat bör dina drivrutiner också uppdateras.

Uppdatera Windows 11-drivrutiner med Enhetshanteraren

Enhetshanteraren är ett av de vanligaste sätten att uppdatera Windows 11-drivrutiner och är en integrerad del av kontrollpanelen. Stegen nedan visar hur du uppdaterar drivrutiner med hjälp av Enhetshanteraren.

 1. Gå till “Inställningar” i Windows och klicka på “Enhetshanteraren”.
 2. Klicka på “Diskdrivrutiner”.
 3. Högerklicka på den du vill uppdatera. Tryck på “Uppdatera drivrutin” från popup-menyn.
 4. Tryck på “Sök automatiskt efter drivrutiner” i det nya fönstret som öppnas.

Dina drivrutiner kommer nu att uppdateras.

Uppdatera Windows 11-drivrutiner från tillverkarnas webbplats

Det är möjligt att uppdatera dina drivrutiner manuellt via tillverkarens webbplats. Att gå direkt till källan är ett snabbt och enkelt sätt att säkerställa att alla dina komponenter är uppdaterade. Följ stegen som visas här för att uppdatera dina drivrutiner med den här metoden.

 1. Gå till din enhetstillverkares webbplats.
 2. Leta upp och ladda ner de senaste drivrutinerna.
 3. Tryck på “Bläddra” för att de ska börja uppdatera.
 4. Starta om enheten för att slutföra processen.

Hålla sig uppdaterad

Drivrutiner är en integrerad del av din enhets hårdvara. Det är viktigt att hålla dem uppdaterade, och för detta ändamål har Windows försökt hjälpa till. OS kommer att uppdatera programvaran automatiskt, men du kan behöva gå in och hantera saker själv då och då.

Den här guiden beskriver de olika metoderna du kan använda för att göra det. Den pekar också på program du kan skaffa som kan ta över denna uppgift. Vilken lösning du än väljer är målet att säkerställa att din enhet fungerar på toppnivå.

Har du uppdaterat drivrutiner i Windows 11? Vilken metod använde du? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here