Installera watchOS 9 beta: Så här får du uppdateringen på din Apple Watch nu

0
10
Apple Watch watchOS 9 nya ansikten
© NextPit

Att få watchOS 9 igång på din Apple Watch Series 4 eller senare är redan möjligt. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du laddar ner och installerar watchOS 9 beta för utvecklare, och förklarar också farorna med att göra det.

Hoppa till:

Varning: watchOS 9 är för närvarande programvara som befinner sig i ett betastadium, vilket också kan innehålla buggar och eventuellt leda till dataförlust. Du bör bara installera utvecklare eller offentliga betaversioner på enheter som du inte litar på varje dag. Gör i alla fall en säkerhetskopia av dina data innan du börjar. Tänk på att detta skiljer sig från iOS 16 beta för iPhones, där det är omöjligt att utföra en nedgradering till watchOS 8.

Nu när vederbörlig varning har givits avslöjades det nya watchOS 9 den 6 juni och introducerade en kvartett av nya urtavlor till Apple Watch, ett gäng nya mätvärden för träning som löpning och simning och förbättringar för AFib-funktionen. Om du vill veta mer om nyheterna som kommer till Apple Watch i september, gå till vår kompletta guide till watchOS 9.

 • Relaterat: Hur man installerar iOS 16 på din iPhone nu
Apple Watch Series 4 visar de nya urtavlor som lagts till via mjukvaruuppdatering

watchOS 9 lade till fyra nya urtavlor till Apple Watch. Du ser Lunar-urtavlan på bilden ovan. / © NextPit

Ladda ner och installera watchOS 9 beta för utvecklare

Om du vill uppdatera din Watch till watchOS 9 just nu behöver du ett utvecklarkonto hos Apple. Utvecklarkontot ger tillgång till alla betaversioner av iOS, iPadOS, macOS, tvOS och watchOS. Dessutom finns det ett antal andra alternativ, som att betatesta dina egna appar och en mängd utvecklarverktyg för att skapa appar.

Skapandet av ett utvecklarkonto för individer kostar $99 per år, och är därför förmodligen bara värt besväret om du planerar att utveckla och distribuera appar. Följ stegen nedan för att skapa ett utvecklarkonto hos Apple:

Ladda ner och installera watchOS 9 developer beta

Med ett utvecklarkonto kan du installera watchOS 9 betaversion enligt följande:

 1. Logga in på ditt konto på developer.apple.com.
  1. På din iPhone: Ladda ner konfigurationsprofilen direkt till din iPhone och följ installationsinstruktionerna.
  2. På din Mac eller PC: Spara filen på din hårddisk/SSD och e-posta den till ett konto på din iPhone. Spara konfigurationsprofilen på Filer, öppna den och följ installationsinstruktionerna.
 2. Genom att klicka på profilen bör uppdateringsprofilen för watchOS 9 beta installeras automatiskt. Du kommer då att se certifikatet i Watch-appen (appen som du använder för att hantera din Apple Watch på iPhone).
 3. Sedan, som ett sista steg, starta Watch-appen och navigera till Software Update och leta efter uppdateringar som vanligt. Du bör nu se en ny uppdatering som nu kan installeras.
 4. För att installera watchOS 9 på Apple Watch måste klockan vara ansluten till laddaren och ha minst 50 % av batteritiden kvar. Dessutom måste iPhone vara ansluten till ett Wi-Fi-nätverk och förbli inom räckhåll för Apple Watch.
Skärmdumpar som visar hur man installerar watchOS 9 developer beta

Efter konfigurationsprofilen, gå bara till programuppdateringsinställningar och installera watchOS 9 beta / © NextPit

Installera watchOS 9 (offentlig betaversion)

Om du inte vill registrera ett utvecklarkonto förväntas Apple släppa watchOS 9 som en offentlig beta redan i juli. Eftersom den nuvarande versionen som vi redan testar verkar vara ganska stabil bör det förmodligen inte finnas något som står i vägen för en betaversion under de närmaste veckorna.

För att registrera dig som betatestare för watchOS 9, följ dessa steg:

 1. Gå till beta.apple.com och registrera dig för betaprogrammet.
 2. Så snart det släpps kommer Apple att informera dig om det. Naturligtvis kommer du också att få reda på det här på NextPit. Följande steg fungerar bara när den offentliga betaversionen är tillgänglig.
 3. Installationsstegen för betaversionen liknar beskrivningarna ovan. Först måste du ladda konfigurationsprofilen. Iphone måste vara inom räckhåll för ett Wi-Fi-nätverk och Apple Watch. Apple Watchs batteri måste laddas till minst 50 % fullt, och det måste förbli anslutet till laddaren.
 4. När dessa parametrar är på plats, gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.
 5. Klicka på Ladda ner och installera.
 6. Klicka på Installera för att installera den senaste versionen av watchOS. Klockan bör också starta om.

Nu när du vet hur du installerar watchOS 9 på din Apple Watch och, viktigast av allt, frågorna om betastadierna av Watch-operativsystemuppdateringen: Lycka till med nedladdningen! Snälla, låt oss veta: vad tycker du om de nya funktionerna som precis landade på din Apple Watch med det nya operativsystemet?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here