Intel Unison App Bringing Pair Support för Android & iOS med PC

0
13
Intel Unison App Bringing Pair Support för Android & iOS med PC

Vid tillkännagivandet av Intels 13:e generationens stationära processorer gjorde företaget också många andra tillkännagivanden, och ett av dem handlade om den kommande plattformsoberoende samarbetsappen, Unison.

Den här appen gör det möjligt för din dator att ansluta till dina Android-smarttelefoner och det bästa med den är att den också ger stöd för iOS-enheter eftersom det inte finns någon sådan potentiell app som stöder iOS.

Intel Unison-app: Enheter och funktioner som stöds

Enheter och funktioner som stöds av Intel Unison-appen

Att dela foton från din smartphone till en PC via vilken fysisk anslutning som helst verkar nu för långsamt eftersom vi tillåts göra det trådlöst, men det är fortfarande väldigt få lägen att utföra, till exempel Phone Link-funktionen från Microsoft.

Men en ny app, Unison, kommer med många nya funktioner som gör det möjligt för din telefon och PC att ansluta via Wi-Fi eller Bluetooth. Du kan dela filer och hantera aviseringar, meddelanden och samtal (även om du kan ringa).

Den här appen kommer inte att finnas kvar på alla Intel-drivna Windows-enheter. Och det kommer bara att stödjas på 13:e generationens enheter och på vissa bärbara datorer med Intel Evo 12:e generationens processorer.

Och det kräver också att Windows 11 körs, så det hela drar slutsatsen att det bara är byggt för att fungera på de senaste och kommande enheterna. För närvarande finns det ingen framtida uppdatering angående om det kommer att stödjas på fler PC.

Den här appen har dock inte heller en funktion som låter dig fånga skärmen på din smartphone och streama den på din PC.

Intel Unison & Microsoft Phone Link

Om du har använt Microsoft Phone Link vet du att den bara låter dig dela foton av smarttelefonen till datorn, och Intels plattformsoberoende samarbetsapp, Unison låter dig dela alla typer av filer.

Och en annan skillnad mellan dem är att Unison förväntas få fler funktioner mycket snart, som företaget nämnde i tillkännagivandet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here